FOLLOW US: facebook twitter

Εργατικό Κέντρο Πύργου: Αρχαιρεσίες την Κυριακή για την εκλογή της νέας διοίκησης

Ημερομηνία: 16-01-2023 | Συντάκτης:

Πραγματοποιήθηκε χθες το Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πύργου παρουσία εκπροσώπων των σωματείων

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Την ερχόμενη Κυριακή  22 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Εργατικού Κέντρου Πύργου για την ανάδειξη της νέας του διοίκησης, στις οποίες συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των 15 συνολικά σωματείων μελών του που είναι τα εξής: Σωματείο Ελεγκ. οδηγών,  εισπρακτόρων και υπαλλήλων λεωφορείων ΚΤΕΛ Ηλείας, Σωματείο Εργαζομένων Εμπορικών Επιχειρήσεων, Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ, Σωματείο Μωσαϊκών Πλακάδων και Συναφών Επαγγελμάτων, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πύργου, Σύλλογος Ταχυδρομικών ΕΛΤΑ, Ένωση Χειριστών, ΓΟΕΒ Πηνειού- Αλφειού, Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηλείας, Σωματείο ΤΟΕΒ Πύργου, Σύλλογος Καθαριστριών Πύργου και Περιφέρειας, Σωματείο Εργαζομένων  ΔΕΥΑΠ, Συνδικάτο φορτοεκφορτωτών ξηράς & θαλ. Κατακόλου αι ΣΥΕΤΕ – ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. 

Χθες το πρωι στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, πραγματοποιήθηκε με την παρουσία εκπροσώπων των παραπάνω Σωματείων το  Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο στο οποίο έκανε την βασική εισήγηση εκ μέρους της Διοίκησης ο πρόεδρος κ Γιάννης Βενδρας. Ο κ. Βένδρας έκανε έναν απολογισμό των δράσεων του Εργατικού Κέντρου τονίζοντας πως αυτός ήταν θετικός κατά την διάρκεια της θητείας της παρούσας διοίκησης, έχοντας ως στόχο να δυναμώσει την φωνή των σωματείων και των εργαζομένων. Μεταξύ των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν ήταν όπως ανέφερε οι επαφές με σωματεία και εργαζόμενους για την αντιμετώπιση διαφόρων κλαδικών προβλημάτων, ενέργειες για συμβάσεις σχολικών καθαριστριών και συλλογικών συμβάσεων ΠΟΕ ΟΤΑ συλλόγου εργαζομένων δήμων Πύργου, Αμαλιάδας και Αρχαίας Ολυμπίας, παρεμβάσεις στην Επιθεώρηση Εργασίας για ασφάλιση εργαζομένων, συμμετοχή κατά των πλειστηριασμών, συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο Πύργου και την υποστελέχωσή του, στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών,  στήριξη δράσεων κατά της φτώχειας και της ανεργίας, συμμετοχη σε απεργιακές κινητοποιήσεις κ.α. Παράλληλα ο κ. Βένδρας έκανε και οικονομικό απολογισμό της διοικησης του Ε.Κ.Π  όπου στους φακέλους των αντιπροσώπων υπήρχε η εκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής όπου υπάρχει λογιστικό υπόλοιπο 32.000 ευρώ. Τέλος ανέφερε ότι στο ΔΣ αποφασίστηκε να μην εισπραχθεί εισφορά εργαζομένων λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί.

Στην συνέχεια τον λόγο πήραν εκπρόσωπο των σωματείων , κάποιοι εξ αυτών όπως ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις  κ. Ν. Γκότσης άσκησαν κριτική στην διοίκηση, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο αγώνας θα πρέπει να είναι πιο δυναμικός για την στήριξη των εργαζομένων και ότι κάποιες ενέργειες γίνονται εν κρυπτώ και δεν τηρούνται οι διαδικασίες όπως για την ανακοινωση της χθεσινής εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης.

Μετά το πέρας της διαδικασίας, εξελέγη η εφορευτική επιτροπή που θα είναι υπεύθυνη για την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίες της 22ας Ιανουαρίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος