FOLLOW US: facebook twitter

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα για βραβείο!

Ημερομηνία: 25-10-2021 | Συντάκτης:
Όλη η καλλιτεχνική ομάδα της Αφής μαζί με τους Ηλείους κομμωτές σε μια αναμνηστική φώτο.

Οι Ηλείοι κομμωτές και μέλη της ΚΟΚΚΚΕ επιμελήθηκαν τις εντυπωσιακές κομμώσεις ιερειών και κούρων στις Τελετές Αφής και Παράδοσης της Φλόγας


Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


 

Στην ιστορία πέρασε η Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, όπως και η Τελετής παράδοσή της στην Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022» στο Παναθηναϊκό Στάδιο και ήδη ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι της στην ασιατική χώρα, όπου θα περάσει από το Σινικό Τείχος και άλλα μέρη της Κίνας, φέροντας μαζί της, το φως της ειρήνης και της φιλίας.

Εντυπωσιακό ήταν για μια ακόμα φορά το τελετουργικό της Αφής στην Ολυμπία καθώς και της Υποδοχής της Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο, που χορογράφησε ξανά η χορογράφος Άρτεμις Ιγναντίου, με την ομάδα των 28 Ιερειών και των 13 Κούρων. Και βεβαίως στην άψογη εμφάνισή τους, έβαλαν την καλλιτεχνική τους πινελιά, οι Ηλείοι κομμωτές του Σωματείου Καταστηματαρχών Κουρέων- Κομμωτών του Νομού, όλοι τους εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Κομμωτών Ελλάδας (ΚΟΚΚΚΕ), που ανέλαβαν τα χτενίσματα όλων των ιερειών και των Κούρων! Οι Ηλείοι κομμωτές και οι συνάδελφοί τους, δημιούργησαν υπέροχα αρχαιοελληνικά χτενίσματα για τις ιέρειες και φρόντισαν τα μαλλιά των Κούρων, ακολουθώντας πιστά όλα όσα τους ζητήθηκαν και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους, ικανοποίησε απόλυτα και εντυπωσίασε όλους τους συμμετέχοντες στο τελετουργικό της Αφής και της Υποδοχής της Φλόγας.

Η ομάδα των Ηλείων κομμωτών βρέθηκε στις πρώτες πρόβες στο Καλλιμάρμαρο, χτενίζοντας τις Ιέρειες και τους Κούρους για τα δοκιμαστικά χτενίσματα, παρουσία της Χορογράφου Άρτεμις Ιγνατίου και της βοηθού της Μίτσης Σιδέρη αλλά και της Πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου.

Στην συνεχεία στην τελική πρόβα και την Τελετή της Αφής στην Αρχαία Ολυμπία και μετά οι κομμωτές, ακολούθησαν όλη την καλλιτεχνική ομάδα της Ά. Ιγναντίου στην Αθήνα για την τελετή παράδοσης της Φλόγας. Τα χτενίσματα των Ιερειών και των Κούρων επιμελήθηκε πέρα από το καλλιτεχνικό τμήμα του σωματείου Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ν. Ηλείας, μέλη του σωματείου Καταστηματαρχών Κουρέων και Κομμωτών Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου και Λοιπών Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής.
Η καλλιτεχνική ομάδα των κομμωτών της Ηλείας αποτελούνταν από: τον πρόεδρο Γιάννη Διονυσόπουλο- και ταμία της ΚΟΚΚΚΕ, την Ιωάννα Κονδύλη (κομμωτήριο YIANNIS), τον πρόεδρο της Καλλιτεχνικής Ομάδας Γιάννη Γαβριλόπουλο, τον αντιπρόεδρο Διονύσιο Νιάρχο (κομμωτήριο SAKIS στο Καλλίκωμο), τη Γενική Γραμματέα της Καλλιτεχνικής Ομάδας Θεώνη Λιβέρη και την Αγγελική Παλιβού (από το κομμωτήριο Δημιουργίες στην Αμαλιάδα) και την Αθανασία Μπαλάσκα. Επίσης από την ΚΟΚΚΚΕ η Πουρνάρα-Βενέτη Θεοδώρα και Βενέτη Θεοφανώ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Καταστηματαρχών κομμωτών και κουρέων Ν. Ηλείας και ταμίας Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδας κ. Γιάννης Διονυσόπουλος «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο καθώς και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Αθανάσιο Βασιλειάδη για την τιμή και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην Ομοσπονδία μας και στο Σωματείο Ηλείων κομμωτών, με την πρόσκληση μας να συμμετάσχουμε σε αυτό το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, επίσης, στην χορογράφο Άρτεμις Ιγνατίου για την υπέροχη συνεργασία αλλά και στην Πρωθιέρεια Ξανθή Γεωργίου και τις υπόλοιπες είκοσι επτά καταπληκτικές Ιέρειες. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους μου που προαναφέρθηκαν, για την τέλεια δουλειά και τον επαγγελματισμό τους. Το αποτέλεσμα ήταν το ιδανικότερο για τη συγκεκριμένη περίσταση και η επιβράβευση μας ήταν η ικανοποίηση όλων από το αποτέλεσμα».

Η καλλιτεχνική ομάδα των Ηλείων κομμωτών.
Αναμνηστική φωτογραφία στο Καλλιμάρμαρο μετά την ολοκλήρωση των κομμώσεων για την τελετή παράδοσης της Φλόγας.
Η ομάδα των Ηλείων κομμωτών με την ιέρεια Β. Μπιλιώνη από το Κατάκολο.
Με τον συνθέτη της Τελετής Αφής Γιάννη Ψειμάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος