FOLLOW US: facebook twitter

Αρχαία Ολυμπία: Συστάθηκε το νέο Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 07-02-2024 | Συντάκτης:

-Ποιοι συμμετέχουν στη νέα σύνθεση του Τοπικού Οργάνου

Συστάθηκε, με απόφαση του δημάρχου Άρη Παναγιωτόπουλου το νέο Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο συμβάλλει στην εκπλήρωση των σκοπών της επιχειρησιακής αποστολής των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας.

Εκ του νόμου Πρόεδρος του οργάνου είναι ο δήμαρχος και αναπληρωτής του ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας,  Γιώργος Λινάρδος. Συμμετέχουν επίσης ο Γιώργος Καρανικολός, Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ο Διοικητής της Διοίκησης ΠΥ Νομού Ηλείας, Αρχιπύραρχος Περικλής Κουλκουβίνης, ο Διοικητής ΠΥ Πύργου, Πύραρχος Γιώργος Κωσταντακόπουλος, ο  Προϊστάμενος ΠΚ Αρχαίας Ολυμπίας, Ανθυποπυραγός Ηλίας Δουζένης Ηλίας, ο Διοικητής του ΑΤ Αρχαίας Ολυμπίας, Νίκος Αργυρόπουλος, με αναπληρωτή τον κ. Πετρόπουλο Ιωάννη, ο εκπρόσωπος του ΚΥ Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Αθανάσιος Αμάραντος, ο Ματθαίος  Κανουπάκης Ματθαίος, Ταξίαρχος, Ιπτάμενος Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Νομού Ηλείας και Διοικητής ΚΕΑΤ, ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ, Κώστας Βαρουχάκης, και ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας.

Στις συσκέψεις των (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) θα συμμετάσχουν και οι εξής:

1. κα. Κόλλια Ερωφίλη-Ιρις Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας.

2. κ. Μπακοβασίλης Νικόλαος, Πρόεδρος Τ.Ο.Ε.Β Πελοπίου.

3. κ. Αλεξανδρόπουλος Ιωάννης, Πρόεδρος ΔΕΥΑ.Α.Ο.

4. κ. Μπαλκάμος Κωνσταντίνος, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας

της ΠΕ Ηλείας.

5. κα. Σωτηροπούλου Μαρία, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας

Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου και Ιονίου.

6. κ. Παπαηλίου Σωτήριος, Αναπληρωτής Δήμαρχος.

7. κ. Σταματόπουλος Βασίλειος, Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ Πύργου.

Το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. κατευθύνει, σε τοπικό επίπεδο, το έργο της Πολιτικής Προστασίας για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης όλου του κύκλου διαχείρισης καταστροφών, σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ειδοποίησης πολιτών, συνάπτει με άλλα τοπικά όργανα μνημόνια συνεργασίας για αμοιβαία συνδρομή, σε ανθρώπινο δυναμικό, υλικά και μέσα πολιτικής προστασίας.

Με απόφαση του Δημάρχου μπορούν να καλούνται στις συνεδριάσεις του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π., στελέχη όλων των κυβερνητικών, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, εταιρειών κοινής ωφέλειας, παραχώρησης έργων υποδομής, εποπτευόμενων φορέων του Δημοσίου, ή στελέχη λοιπών φορέων της χωρικής του αρμοδιότητας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot