FOLLOW US: facebook twitter

Απόστολος Κατσιφάρας: «Η Περιφέρεια έδωσε ξανά προοπτική και οξυγόνο στην Αμαλιάδα»

Ημερομηνία: 15-05-2019 | Συντάκτης:

«Μαζί με τους πολίτες πετύχαμε πολλά και θα πετύχουμε πολλά περισσότερα. Πάντα με διαφάνεια, με πείσμα, με όραμα, με αγάπη για τον τόπο μας, με σκληρή δουλειά και διεκδίκηση». Μ’ αυτή τη φράση έκλεισε την ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας στην κατάμεστη αίθουσα του Λαζαράκειου Μεγάρου στην Αμαλιάδα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας.

Παρουσία στελεχών του συνδυασμού του από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιήθηκαν στην περιοχή αλλά και στις παρεμβάσεις που έχει ήδη σχεδιάσει και δρομολογεί η Περιφέρεια, με απόλυτα εξασφαλισμένους πόρους.

«Μαζί ανοίξαμε δρόμους στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Αγροτική Οικονομία και στην Επιχειρηματικότητα, στο Περιβάλλον, στις Υποδομές, στην κοινωνική αλληλεγγύη, στον Τουρισμό, στην ανάπτυξη. Και θ’ ανοίξουμε ακόμα περισσότερους», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

Μιλώντας για τα έργα στο Δήμο Ήλιδας, αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας για την προμήθεια νέου ξενοδοχειακού εξοπλισμού, στην εξασφάλιση πόρων για τη λειτουργία Κέντρου Κοινοτητας, την αναβάθμιση του γηπέδου στην ΤΚ Κέντρου και στο γήπεδο Κεραμιδιάς αλλά και για την παρέμβαση τους στο Φράγμα Πηνειού  με έργα επισκευής και αποκατάστασης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και παράλληλα στο σχεδιασμό συμπλήρωσης των τουριστικών υποδομών της λίμνης Πηνειού με στόχο την επισκεψιμότητα του και την ανάδειξη της βιοποικιλότητας.  «Προχωρούμε σε αντιπλημμυρικά έργα στον χείμαρρο Γκουρλέσα στον Μαραθιά ώστε να απαντήσουμε στην διάβρωση και να προστατεύσουμε τις ιδιοκτησίες».

Για τα έργα οδοποιίας ανέφερε ότι «Συντηρήσαμε τους δρόμους και ενισχύσαμε την οδική ασφάλεια στην Δημοτική Ενότητα Πηνείας με 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Παραδώσαμε το έργο της βελτίωσης του δρόμου από την Δάφνη ως την παράκαμψη Κεραμιδιάς με 6,8 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που εξασφαλίσαμε από το Επιχειρησιακό μας Πρόγραμμα. Όπως και τον δρόμο από την Κεραμιδιά έως την Εφύρα, στην επαρχιακή οδό Αμαλιάδας-«111». Ενώ, παράλληλα, χρηματοδοτήσαμε τον Δήμο Αρχαίας Ήλιδος για έργα αγροτικής οδοποιίας. Αυτή την περίοδο βρίσκεται, επίσης, σε εξέλιξη ένα μεγάλο έργο ενίσχυσης της ασφάλειας στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, με προϋπολογισμό 5 εκατομμυρίων ευρώ ώστε, έως ότου ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του δρόμου, οι μετακινήσεις των πολιτών να γίνονται με την μεγαλύτερη δυνατόν ασφάλεια».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε και στα έργα αστικών αναπλάσεων.  Η Περιφέρεια με 2,9 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδότησε την αστική ανάπλαση στην Αμαλιάδα, με τον εκσυγχρονισμό της Δημοτικής Αγοράς και την κατασκευή νέου πολυλειτουργικού κτιρίου και με παράλληλη ανάπλαση των δρόμων και των πεζοδρόμων που συνδέουν αυτά τα δυο σημεία στην περιοχή της Σοχιάς. Παράλληλα, έχουμε εξασφαλίσει άλλα 2,4 εκατομμύρια ευρώ για την χρηματοδότηση νέας αστικής ανάπλασης στο Ιστορικό και Εμπορικό Κέντρο της Αμαλιάδας, με δικαιούχο τον Δήμο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος