FOLLOW US: facebook twitter

Απόψε η συναυλία κλασικής μουσικής με την Ιταλική Ορχήστρα Belcando Academy Opera

Ημερομηνία: 24-07-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Πολιτισμός

– 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς

-Δευτέρα 24 Ιουλίου στο Κτήμα Μπριντζίκη στις 21.00

-Εγκαίνια Ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής


Με μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή εκδήλωση συνεχίζεται η επιτυχημένη πορεία του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς του Δήμου Πύργου, που φέτος είναι αφιερωμένο στον κορυφαίο Ηλείο μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο.

Απόψε,  Δευτέρα 24 Ιουλίου θα παρουσιαστεί η συναυλία κλασικής μουσικής με την Ιταλική Ορχήστρα Belcando Academy Opera στο Κτήμα Μπριντζίκη και ώρα 21.00. Λίγο νωρίτερα θα προηγηθούν τα εγκαίνια της πρώτης ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής «ὁρῶ, part I” του Φεστιβάλ Εικαστικής Δημιουργίας ABELON, με την καλλιτεχνική υπογραφή της Μαρίας Αργυροπούλου.

Τα μέλη της Ορχήστρας Belcando Academy Opera θα χαρίσουν μοναδικές μελωδικές στιγμές στο κοινό ερμηνεύοντας άριες γνωστών έργων όπερας

Η Ακαδημία Belcanto γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Θέατρο Poleeni στο Pieksàmàki στη Φινλανδία από μια ιδέα της Francesca Micarelli (σοπράνο, μουσικός, δασκάλα τραγουδιού και φωνολόγος). Το έργο σημείωσε μεγάλη επιτυχία και δημιουργήθηκαν ισχυρές συνέργειες με την Ιταλία, μέχρι τη δημιουργία της όπερας Marriage of Figaro τον Απρίλιο του 2016 με δύο διεθνή καστ. Η Ακαδημία Belcanto επεκτείνει την επιτυχία της φτάνοντας στην Ακαδημία Sibelius στο Ελσίνκι για να φτάσει στην Ιταλία, στο Levico Terme, το καλοκαίρι του 2017, όπου πραγματοποιείται το πρώτο «Διεθνές Φεστιβάλ Όπερας» αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας με την υποστήριξη της Δημοτικής Διοίκησης.

 Έτσι ξεκίνησε μια στενή συνεργασία με την πόλη του Levico Terme και πραγματοποιήθηκαν τα δύο πρώτα χρόνια (2018 και 2019) της Ακαδημίας με τις μόνιμες δασκάλες Francesca Micarelli και Massimo Lambertini (πιανίστας και μαέστρος) και πολυάριθμους διεθνούς φήμης καλεσμένους. Στην Ιταλία η ακαδημία παίρνει το όνομα Belcanto Academy Opera Studio της πόλης Levico Terme, ενώ στη Φινλανδία, όπου εξακολουθεί να δραστηριοποιείται, παραμένει με το όνομα Belcanto Academy.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος