FOLLOW US: facebook twitter

Απολογισμός έργων και δράσεων της δημοτικής αρχής Πηνειού

Ημερομηνία: 10-02-2023 | Συντάκτης:

Μεγάλη συγκέντρωση από την «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» του Ανδρέα Μαρίνου με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης

Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση αναδείχθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία των Πολιτών» του Ανδρέα Μαρίνου.

Η πλατεία, τα θεωρεία αλλά ακόμη και η είσοδος του Κουρβισιάνειου Πολιτιστικού Κέντρου είχε πλημμυρίσει το βράδυ της Τετάρτης από κόσμο. Η ανταπόκριση του κόσμου στην πρόσκληση του επικεφαλής της Κίνησης και Δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Φίλοι και μέλη της «Κοινωνίας των Πολιτών» έστειλαν μηνύματα ενότητας και αγωνιστικότητας και αντάλλαξαν εγκάρδιες ευχές για το νέο έτος.

Τις πρωτοχρονιάτικες πίτες –προσφορά του κ. Μιχάλη Μαρίνου από το Βαρθολομιό- ευλόγησε ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Γεώργιος Χαρδαβέλλας. Την εκδήλωση συντόνισε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος ΝΠ Πολιτισμού κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος.

Στην ομιλία του ο Ανδρέας Μαρίνος ανέφερε ότι η παρουσία τόσο πολύ κόσμου στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της «Κοινωνίας των Πολιτών» ξεπέρασε κάθε προσδοκία τονιζοντας ότι η παράταξη , είναι Κίνηση συνεργασίας, σύμπραξης και συναπόφασης , χωρίς κομματικές σημαίες. « Είναι Κίνηση εξωστρέφειας, συλλογικότητας με επίκεντρο τον Άνθρωπο, προσκλητήριο για τη νέα γενιά, που την αποτελούν συνειδητοποιημένοι ενεργοί πολίτες, γυναίκες και άνδρες, από όλο το φάσμα της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής και έχει επίκεντρο τον άνθρωπο. Η πολιτική του Δήμου Πηνειού έχει ανθρώπινο χαρακτήρα.. «Άνθρωπος και Κοινωνική Πολιτική» είναι έννοιες που σεβόμαστε και με γνώμονα αυτές, πραγματοποιούμε δράσεις και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης»

Στη συνέχεια ο κ. Μαρίνος τόνισε ότι η δημοτική αρχή Πηνειού «στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες υλοποιώντας προγράμματα στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων όπως απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών και προσλήψεων με δίμηνες και τετράμηνες συμβάσεις. Ο ανθρώπινος χαρακτήρας της πολιτικής μας προσκρούει στην άγονη και στείρα αντιπολίτευση που επιμένει αναχρονιστικά.»

Τα μεγάλα έργα του δήμου Πηνειού

Κάνοντας έναν απολογισμό των μεγάλων έργων του δήμου Πηνειού σε όλο του το εύρος, ο κ Μαρίνος ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

«-Το εμβληματικό και πρωτοπόρο στην Ηλεία έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού,

-η ίδρυση της ΔΕΥΑ με έδρα το Βαρθολομιό στη λογική της εξακτίνωσης των υπηρεσιών,

-η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας γιατί ως παιδί αγροτικής οικογένειας σέβομαι τον μόχθο των αγροτών μας,

-η εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης και τηλεμετρίας του υδρευτικού δικτύου,

-το διυλιστήριο στη Γαστούνη για επαρκές και ποιοτικό νερό,

η ολοκλήρωση του βιολογικού εργοστασίου που βανδαλισμένο είχε αφεθεί στην τύχη του,
-η ολοκλήρωση της αστικής ανάπλασης της Αγκινάρας που είχε εγκαταλειφθεί από μια διαλυμένη κοινοπραξία με πρωτάκουστη έκπτωση 63%,

-το Πολιτιστικό Κέντρο Καβασίλων

-η αξιοποίηση των αποθηκών ΑΣΟ, όπου θα στεγαστεί το Δημαρχείο και άλλες υπηρεσίες

-Ξεκίνησε επιτέλους μετά από 24 χρόνια η ανέγερση του υπερσύγχρονου κτιρίου του Μουσικού Σχολείου στο Βαρθολομιό ,

-ολοκληρώθηκε η επισκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης, ιδρύσαμε Ειδικό Νηπιαγωγείο στο Καρδιακαύτι το μοναδικό που υπάρχει στη Βόρεια Ηλεία.»

Ανθεστήρια και πολιτιστικές δράσεις δήμου Πηνειού

Παράλληλα ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις δράσεις που υλοποιούνται σε σχέση με την ιστορία του δήμου και τον Πολιτισμό.

«Τον Νοέμβριο του 2019 ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας τίμησε με την παρουσία του στο Δήμο όπου παρευρέθη για την επέτειο της Μάχης του Βαρθολομιού και δύο χρόνια αργότερα ως Επίτιμος Δημότης Πηνειού αποδέχθηκε εκ νέου πρόσκλησή μου και μας καθήλωσε με την ομιλία του για τον Οπλαρχηγό Σισίνη.

Σε συνεργασία με Πολιτιστικούς Συλλόγους πραγματοποιήσαμε εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Σε όλη την επικράτεια του Δήμου πραγματοποιούνται πολιτιστικές δράσεις και δρώμενα συχνά με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Γαστούνης και Βαρθολομιού , που συνδέουν το ιστορικό παρελθόν με το σήμερα και ξαναζωντανεύουν μνήμες, παραδόσεις, ήθη και έθιμα.

Ιδρύσαμε Αθλητικό και Πολιτιστικό Σωματείο με την επωνυμία «Ιππικός Όμιλος – Ο Πηνειός» που είναι ταυτισμένο με την ιππική ιστορία του τόπου μας και στα πλαίσια της αναπτυξιακής μας πολιτικής, αξιοποιούμε ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου προτείνοντας τη δημιουργία ενός σύγχρονου Ιππικού Κέντρου υψηλών προδιαγραφών, το οποίο θα αποτελεί πόλο έλξης για την ευρύτερη περιοχή.

Σύντομα θα γίνουν τα εγκαίνια ενός ακόμη Λαογραφικού Μουσείου στη Σίμιζα όπου μεταξύ άλλων φιλοξενείται και θεματική ενότητα για την ένδοξη ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας.

Με πρωτοβουλία μου, τον Μάιο θα αναβιώσουν μετά από πολλά χρόνια τα Ανθεστήρια. Μια μεγάλη γιορτή εμπλουτισμένη με παράλληλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις στη Γαστούνη, το Βαρθολομιό και το Τραγανό και θα διαρκέσει 10 ημέρες!»

Καταλήγοντας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Η εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας της Κοινωνίας των Πολιτών με την μεγαλειώδη παρουσία σας μετατράπηκε σε δυναμική συγκέντρωση που ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών και διεκδικήσεων πολύ ψηλά!

Από σήμερα η ευθύνη μου απέναντί σας είναι βαρύτερη και η δέσμευσή μου να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας ιερή.»

Η εκδήλωση έκλεισε με κλήρωση 4 δώρων προσφορά από: αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Κοροβέση ( δωρεάν δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο του), πρόεδρο της Αερολέσχης Πύργου κ. Θοδωρή Γιαννακούλια (δωρεάν πτήση με αεροπλάνο της Λέσχης) και τέταρτο δώρο ένα τάμπλετ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος