FOLLOW US: facebook twitter

Τα μυστικά της ασφαλούς πλοήγησης των παιδιών στο Διαδίκτυο

Ημερομηνία: 10-02-2023 | Συντάκτης:

Εκδήλωση παρουσίασης από το 1ο Γυμνάσιο Πύργου του πρότζεκ που υλοποιήθηκε από το σχολείο τους και βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν αλλά και μαθητών που διακρίθηκαν στο ΘΑΛΗΣ

Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου

Μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού, βραβεύτηκαν χθες το πρωί στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου από το σχολείο τους, οι μαθητές που διακρίθηκαν στον Μαθηματικό διαγωνισμό ΘΑΛΗΣ που διοργανώθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία , καθώς και όλη η ομάδα των 26 μαθητών που συμμετείχαν στην υλοποίηση του προγράμματος για το Ασφαλές Διαδίκτυο. Μάλιστα 9 έργα των παιδιών βραβεύτηκαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2023.

Από το 1ο Γυμνάσιο Πύργου βραβεύτηκαν οι δύο μαθητές του σχολείου που διακρίθηκαν στον Μαθηματικό διαγωνισμό ΘΑΛΗΣ Μπερούκας Κωνσταντίνος και Αθανασόπουλος Γιώργος.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η ομάδα των πέντε εκπαιδευτικών που είχε αναλάβει να υλοποιήσει μαζί με τους μαθητές και από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου, παρουσίασε τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου με τίτλο «Αλήθεια ή ψέμα; Πιστεύεις ό,τι βλέπεις στο Διαδίκτυο;» με οδηγό το saferinternet4kids.gr.

Ο Δ/ντής του 1ου Γυμνασίου Πύργου κ. Γιώργος Μπίρμπας τόνισε αρχικά ότι οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, δούλεψαν πάνω στο πρόγραμμα αυτό που κύριο στόχο έχει την ενημέρωση παιδιών αλλά και γονέων για την ασφαλή περιήγηση τους στον χαώδη κόσμο του διαδικτύου και κυρίως το πως μπορούν να προστατευτούν τα παιδιά από την παραπληροφόρηση και τις παγίδες που δημιουργεί η χρήση του ίντερνετ και των social media.

Τέλος ο κ. Μπίρμπας ευχαρίστησε την ομάδα των εκπαιδευτικών του σχολείου τους που «έτρεξε» το πρόγραμμα του Ασφαλούς Διαδικτύου και ήταν οι: Κλουκίνα Θεοδοσία, Δημητρουλοπούλου Γεωργία, Θεοφιλοπούλου Παναγιώτα, Σμαρνάκη Μαρίνα και Βούρτση Κανέλλα.

Επίσης συνεχάρη όλους του μαθητές που υλοποίησαν τις δράσεις του προγράμματος καθώς και τους δύο μαθητές που διακρίθηκαν στον μαθηματικό διαγωνισμό ΘΑΛΗΣ και οι οποίοι ήταν οι Μπερούκας Κωνσταντίνος Γ 3 και Αθανασόπουλος Γιώργος Β 1.

Οι 26 μαθητές με 9 βραβευμένα έργα στους οποίους απονεμήθηκαν χθες έπαινοι από το 1ο Γυμνάσιο Πύργου είναι οι εξής:

Α΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Λιατσή Πολυξένη, Λιατσή Χρυσάνθη, Μπίνης Χρήστος, Νάρος Σταμάτης, Νικητοπούλου Κατερίνα, Ντουράι Γαβριήλ, Παναγιωτοπούλου Ιωάννα, Παναγιώτου Χρήστος, Παπαδόπουλος Έκτορας, Παπαδοπούλου Ευγενία, Παπαντώνη Παρασκευή, Σκούτας Αδαμαντία, Σκυλλάκου Ασπασία, Σπυροπούλου Αλεξάνδρα, Τζέκα Φιούελκα και Τορέγα Σοφία.

Β΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Καραγεώργου Μελίνα, Νικολακοπούλου Μαρία, Νικολοπούλου Γεωργία, Παπαδημητρίου Αχιλλέας και Πάντζι Ματέο

Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Κατήρα Κωνσταντίνα, Κούτσιου Φιλιππία, Κωνσταντοπουλου Βασιλεία, Κωνσταντοπούλου Έλνα και Φουρτούνη Χριστίνα


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος