FOLLOW US: facebook twitter

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στα πρόθυρα του λουκέτου μεγάλη επιχείρηση της Ηλείας!

Ημερομηνία: 08-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Οικονομία

Η απροθυμία των τραπεζών να χορηγήσουν δάνειο, οδηγεί στην οικονομική «ασφυξία»

Εδώ και δύο μήνες η «Πρωινή» έχει αναδείξει με σειρά ρεπορτάζ τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες της Ηλείας, εξαιτίας των ανεπαρκών μέτρων στήριξης και της άρνησης των τραπεζών να παράσχουν την αναγκαία ρευστότητα.

Την εικόνα αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει η αποκλειστική είδηση ότι μεγάλη επιχείρηση  της Ηλείας είναι σε πλήρη ακινησία και κινδυνεύει να τερματίσει τη λειτουργία της, λόγω της αδυναμίας να αντλήσει κεφάλαιο κίνησης και να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», η προσπάθεια για τραπεζικό δανεισμό δεν τελεσφόρησε, καθώς τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα ζήτησαν εξωπραγματικές εγγυήσεις για την εκταμίευση ακόμα και για τη χορήγηση πολύ μικρού δανείου.  Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την «ασφυξία» της επιχείρησης και την αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, τόσο απέναντι στους 100-150 περίπου εργαζομένους της όσο και απέναντι σε εξωτερικούς συνεργάτες για την προμήθεια πρώτων υλών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιχείρηση δέχθηκε πολύ ισχυρό πλήγμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς ακυρώθηκαν αρκετές παραγγελίες και τώρα βρίσκεται σε έναν ιδιότυπο εγκλωβισμό. Δεν μπορεί να εκτελέσει παραγγελίες διότι δεν μπορεί να προμηθευτεί πρώτες ύλες, κατά συνέπεια αδυνατεί να εισπράξει και να βελτιώσει τα πολύ χαμηλά επίπεδα ρευστότητας.

Είναι πλέον αντιληπτό ότι αν η επιχείρηση αναστείλει τη λειτουργία της, το πλήγμα στην ηλειακή οικονομία θα είναι τεράστιο, διότι θα χαθεί μεγάλο εισόδημα και θα εκτοξευτεί η ανεργία, ενώ η ζημιά δεν θα επηρεάσει μόνο τον κλάδο της μεταποίησης αλλά και τον πρωτογενή τομέα.

Εάν η κυβέρνηση δεν αλλάξει άμεσα τους όρους στα προγράμματα χρηματοδότησης και δεν βάλει τάξη με νομοθετική ρύθμιση στην ανεξέλεγκτη πρακτική των τραπεζικών ιδρυμάτων, η ύφεση στην οικονομία θα βαθύνει ακόμα περισσότερο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος