FOLLOW US: facebook twitter

Αποχή μέχρι την 1η Απριλίου και… βλέπουμε!

Ημερομηνία: 19-03-2024 | Συντάκτης:

Αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας που θέτει ενώπιων των ευθυνών τους, τους αρμοδίους 

Τη συνέχιση της αποχής μέχρι και την 1η Απριλίου, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, με ομόφωνη απόφαση που έλαβε την Παρασκευή.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του Δ.Σ. αναφέρονται τα εξής:

«Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, με ομόφωνη απόφασή του που έλαβε την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024, απεφάσισε την συνέχιση της αποχής από τα καθήκοντα των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας μέχρι και τις 1 Απριλίου 2024, εκφράζοντας έντονη διαμαρτυρία για τον επικείμενο ανασχηματισμό του Δικαστικού Χάρτη της χώρας και την υποβάθμιση σε κάθε περίπτωση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας. Η συνεχής καθυστέρηση και κωλυσιεργία της ουσιαστικής συζήτησης του επικείμενου νομοσχεδίου στην διαδικασία της διαβούλευσης αποβλέπει στην «κόπωση» των θιγόμενων δικηγορικών Συλλόγων και των αντίστοιχων Πρωτοδικείων τους.  

Δηλώνουμε ως Δικηγορικός Σύλλογος ότι η οποιαδήποτε προς το χείρον νομοθέτηση και σκέψη για υποβάθμιση του Δικαστικού Σχηματισμού του Πρωτοδικείου μας  θα μας βρει κάθετα αντίθετους και με προοπτική συνεχούς σύγκρουσης με τους αρμόδιους του Υπουργείου Δικαιοσύνης και φυσικά την πολιτική ηγεσία του τόπου μας. Δεν θα παύσουμε να διαμαρτυρόμαστε μέχρις ότου οι αρμόδιοι αντιληφθούν ότι το κλείσιμο ή έστω η υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας δεν οδηγεί στην περίφημη «επιτάχυνση» της Δικαιοσύνης, αλλά αντίθετα στην επιβράδυνση.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο για μία ακόμη φορά θέτουμε τους αρμόδιους του Νομού Ηλείας ενώπιον των ευθυνών τους ζητώντας το απλό να συνεχίσουμε δηλαδή να «υπάρχουμε!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος