FOLLOW US: facebook twitter

Από τον Μάιο τα μηνιαία τέλη κυκλοφορίας

Ημερομηνία: 23-03-2022 | Συντάκτης:

Τη δυνατότητα να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα θα έχουν και το 2022 πάνω από 120.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που τα έχουν ήδη θέσει σε ακινησία, με το υπουργείο Οικονομικών να επισπεύδει το μέτρο υπό την πίεση της ραγδαίας αύξησης των τιμών στα καύσιμα και του φόβου για γενικότερο χειρόφρενο στις μετακινήσεις από τα νοικοκυριά που θα πλήξει τα δημόσια έσοδα.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν σχεδόν έτοιμη τη νομοθετική διάταξη που θα επιτρέπει από 1ης Μαΐου στους ιδιοκτήτες των Ι.Χ. αυτοκινήτων και δικύκλων να πληρώσουν αναλογικά τέλη μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτά βρίσκονται σε κυκλοφορία και όχι για το σύνολο της χρονιάς. Το μέτρο θα έχει εφαρμογή όχι μόνο για όσους κατέθεσαν ηλεκτρονικά τις πινακίδες των οχημάτων τους στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2022 αλλά και για όσους κατέθεσαν πινακίδες στις εφορίες τα προηγούμενα χρόνια.

Παράλληλα λόγω της ακρίβειας εξετάζεται να ισχύσει και φέτος η κατάργηση των προσαυξήσεων στα ποσά του τέλους που καταβάλλονται για περιορισμένο χρόνο κυκλοφορίας. Η άρση της ακινησίας των οχημάτων θα μπορεί να γίνει μόνο μία φορά εντός του έτους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος