FOLLOW US: facebook twitter

Από το 1938 ως σήμερα και ματαιώθηκε μόνο στον πόλεμο του ’40 η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας!

Ημερομηνία: 14-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Αντιδρούν οι Κένταυροι Ανδραβίδας για την ακύρωση της 86ης διοργάνωσης

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους φίλιππους η ματαίωση από τον δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης, της 86ης Ιππικής Έκθεσης Ανδραβίδας λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.

Με επιστολή της η πρόεδρος των Κενταύρων Ανδραβίδας Αλεξάνδρα Αλτούνη εκφράζει την αντίθεσή της για τη ματαίωση της έκθεσης και ζητά να συστρατευτουν μαζί τους όλοι οι τοπικοί φορείς της Ανδραβίδας, ώστε να αξιώσουν να πραγματοποιηθεί μόνο στο διαγωνιστικό σκέλος της, χωρίς το βραδινό σόου, αναφέροντας τα εξής:

“Το άλογο της Ανδραβιδας οι οικογένειες το θεωρούσαν μέλος τους, φίλο τους ,εργαλείο της δουλειά τους !  Έτσι θέσπισαν μια έκθεση που εξυμνούσε το Κάλλος, τη Σωματομετρια, την Υγεια του ίππου της Ανδραβιδας της φυλής Ανδραβιδας !

Έτσι από το 1938 διεξάγεται η Έκθεση αυτή με μόνη Ματαίωση της στον πόλεμο του 1940 ενώ 41,42 ,43 ….συνεχίστηκε κανονικά ως σήμερα παρόλα τα Πολιτικά , Οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας ως και εν έτη 2020 που ξανά σταμάτησε !

Εν καιρό Πανδημίας όπως μας ειπαν…COVID-19! Φέτος λοιπόν δεν θα πραγματοποιηθεί η 86 η Ιππική Έκθεση Ανδραβιδας . Δεν είναι προς τιμήν της Ιστορίας του Αλόγου ,της Ανδραβιδαίικης κοινωνίας ..

Μια έκθεση η οποία έχει ακουστεί ως τα πέρατα του Ελληνισμού προβάλει και στηρίζει οικονομικά την περιοχή μαα ακόμα και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο !  Η κουβεντα που έγινε στο Δήμο μας και με απόφαση του ΔΣ να μην πραγματοποιηθεί , κληθήκαμε να ακούσουμε αυτή την απόφαση από την συμπολίτευση και αντιπολίτευση !

Με λύπη μας εμείς οι ίππο παραγωγοί, οι Φίλιπποι διαπιστώνουμε πως το όνειρο ενός ολόκληρου χρόνου δεν θα πραγματοποιηθεί τίθενται ερωτημα και ερωτηματικά !

Πράγματι υπάρχει ο ιός coronavirus όμως δεν λέει κάτι για μας ! Εύκολα προσπεράσαμε την έκθεση και αποφασίσαμε να μην γίνει .

Υπάρχουν όργανα θεσπισμένα από την κοινωνία που δημιουργούν το πλαίσιο κάποιων γεγονότων όπως τα θέατρα , τα μπουζούκια , τα σχολεία , τις υπηρεσίες κ.τ.λ

Εκείνο λοιπόν που μας γεννάται ως ίππο παραγωγοί και Φίλιπποι είναι το ερώτημα: Τέθηκε ερώτημα προς την Πολιτική Προστασία Αν θα επιτραπεί ή όχι η διεξαγωγή της 86η Ιππικής Έκθεσης ;

Γιατί αν ετέθει και μας το απαγόρευσαν θα θελαμε να μας κοινοποιηθεί… Αν όχι όμως , θα θελαμε να μας κοινοποιηθούν οι λόγοι που δεν θα γίνει και θα πρέπει να τους πληροφορηθούμε .

Καλούμε τους φορείς της Ανδραβιδας , το Τοπικό Συμβουλειο της κοινότητας Ανδραβιδας , τους Δημοτικούς συμβούλους ( συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης ),  τον Εμπορικό σύλλογο τους απλους κατοικους να συμπαραταχθούν και να αξιώσουν τη διενέργεια της 86ης με όλα τα μέτρα προστασίας Covid-19 !

Έχουμε το χρόνο να πάρουμε μέτρα ώστε να μην γίνει συνωστισμός και να γίνει το κομμάτι μόνο της αξιολόγησης χωρίς το κομμάτι του Σοου ! Σας αναφέρουμε προς ενημέρωση σας πως στην πολύπαθη Ισπανία η έκθεση Cabalor θα διεξαχθεί κανονικά !

Όλα αυτά τα τονίζουμε γιατί η παύση της 86ης Σήμερα , μπορεί να σημάνει και οριστική της διακοπή, κάτι που δεν περιποιεί τιμή ούτε για την περιοχή ούτε και για τους κατοίκους της !””


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος