FOLLOW US: facebook twitter

Από τα μέσα Μαΐου η επιδότηση στεγαστικών δανείων

Ημερομηνία: 02-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”11090″ img_size=”full”][vc_column_text]Στα μέσα Ιουνίου εκτιμάται ότι θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένη η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματα του οι «κόκκινοι» δανειολήπτες που θέλουν να ενταχθούν στο νέο πλαίσιο προστασίας της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Ετσι η πλατφόρμα που θα δεχτεί τα αιτήματα των δανειοληπτών δεν  άνοιξε στις  30 Απριλίου, όπως θεσπίζει ο νόμος, ο οποίος ωστόσο δεν προβλέπει την πλήρως αυτοματοποιημένη λειτουργία.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αυτό αναμένεται να συμβεί μέχρι τις 15 Μαΐου, όταν και θα ανοίξει η μερικώς αυτοματοποιημένη πλατφόρμα.

Αυτοματοποίηση

Εκτιμάται ότι οι δανειολήπτες στη συντριπτική τους πλειονότητα θα περιμένουν μέχρι να καταστεί σχεδόν πλήρως αυτοματοποιημένο το σύστημα, το οποίο θα… αναζητά αυτόματα σχεδόν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι η αντίστοιχη διαδικασία, της σταδιακής αυτοματοποίησης είχε ακολουθηθεί και στην περίπτωση του εξωδικαστικού μηχανισμού. Το έργο χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα βαρύ και σύνθετο και αναπτύσσεται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Η πρόκληση για άψογη λειτουργία της πλατφόρμας είναι μεγάλη καθώς, με βάση τα κριτήρια του νόμου, θα υπολογίζεται το ποσοστό επιδότησης που θα λαμβάνει από το κράτος ο επιλέξιμος δανειολήπτης και ιδιαίτερα εκείνος που έχει στεγαστικό δάνειο και θα δικαιούται από 20%- 50% ανάλογα με την οικογενειακή κατάστασή του και το εισόδημά του.

Σε ό,τι αφορά τα ενυπόθηκα επιχειρηματικά δάνεια το ποσοστό της επιδότησης είναι 30% για όλους τους επιλέξιμους δανειολήπτες.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot