FOLLOW US: facebook twitter

Από την Γαστούνη στο πέρασμα του Βουραϊκού

Ημερομηνία: 10-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

pezoporia-vouraiko

Η Ομάδα Τέχνης και Πολιτισμού Heterronymoys συμμετείχε στην 36η Πανελλήνια κατάβαση του φαραγγιού

Εντυπωσιακά μεγάλη ήταν και φέτος η συμμετοχή στο 36ο Πανελλήνιο  Πέρασμα του φαραγγιού του Βουραϊκού που πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 1980 και μετά, τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, σε διοργάνωση του Συλλόγου Ορειβασίας- Χιονοδρομίας- Αναρρίχησης- Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων με τη συμμετοχή αρκετών τοπικών φορέων της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων και πολλών άλλων πεζοπορικών και ορειβατικών συλλόγων της χώρας. Στο πέρασμα του φαραγγιού του Βουραϊκού συμμετείχαν την Κυριακή 8 Μαΐου, μέλη της Ομάδα Τέχνης και Πολιτισμού  Heterronymoys της Γαστούνης που μετέβησαν με λεωφορείο ως την Ζαχλωρού απ’ όπου ξεκίνησαν την πεζοπορία τους μαζί με τους άλλους πεζοπόρους, καταλήγοντας στο Διακοπτό όπου πραγματοποιήθηκε  και η γιορτή υποδοχής όλων των πεζοπορικών ομάδων.

pezoporia-vouraiko2

Μια εξαιρετική εμπειρία για τους heteronymous που έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των περιβαλλοντικών, πολιτιστικών και γενικά πολύπλευρων δράσεών τους στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και εξορμήσεις στη φύση.

pezoporia-vouraiko3Στο πέρασμα του Βουραϊκού συμμετείχαν εκατοντάδες πεζοπόροι κάθε ηλικίας ξεκινώντας από Καλάβρυτα ή Ζαχλωρού και κατεβαίνοντας στο Διακοπτό, διανύοντας συνολική απόσταση 22 χλμ. μέσα σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον. Μεταξύ αυτών πολλοί ορειβατικοί σύλλογοι από πολλές περιοχές, ομάδα του ΕΟΣ Λευκωσίας, αλλά και ομάδα Γάλλων, Ελβετών, Γερμανών όπως και πολλοί… τετράποδοι φίλοι. Ο οδοντωτός εκείνη την ημέρα πραγματοποίησε όλα τα δρομολόγια κανονικά σε χαμηλές ταχύτητες με στάσεις σε όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς ώστε να εξυπηρετεί τους πεζοπόρους.

pezoporia-vouraiko5Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «όλα πήγαν καλά με μοναδικές εξαιρέσεις δυο-τρεις, μικρο-τραυματισμούς και ένα ράγισμα χεριού. Η ομάδα των εθελοντών της Ελληνικής ομάδας διάσωσης (παράρτημα Αχαΐας) ήταν όπως πάντα πανταχού παρόντες σε όλες τις περιπτώσεις, αφού βρισκόταν κατά μήκος του φαραγγιού φροντίζοντας για την ομαλή διεξαγωγή της πεζοπορίας.»

pezoporia-vouraiko4H διάσχιση του Βουραϊκού είναι μια διαδρομή απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς  που αρχίζει από το Διακοπτό (υψόμετρο 15 μ.), ακολουθεί τη γραμμή του Οδοντωτού και διαρκεί περίπου 6 ώρες και είναι μέρος του διεθνούς μονοπατιού Ε4. Το τοπίο που συνάντησαν οι πεζοπόροι είναι πανέμορφο, όπως ξεδιπλώνεται μέσα από το φαράγγι του απόκρημνου και βαθιού Βουραϊκού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος