FOLLOW US: facebook twitter

Απάντηση των μελών του ΔΣ Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 05-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με αφορμή τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον ιστορικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Αμαλιάδας, και ιδιαίτερα την αίτηση του Προέδρου του Σταθμού προς τον Δήμαρχο Ήλιδας, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

  • Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας δεν έχει συνεδριάσει εδώ και δύο έτη, με ευθύνη του Προέδρου.
  • Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός είναι φορέας που λειτουργεί θεσμικά με Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο πρέπει να ενημερώνεται και να αποφασίζει για οτιδήποτε αφορά στη λειτουργία του, και όχι υπόθεση του εκάστοτε Προέδρου. Είναι στην υπηρεσία του Δήμου και λειτουργεί για τα συμφέροντα του Δήμου.
  • Στις 30 Αυγούστου 2022 δημοσιοποιήθηκε ένα κείμενο με τίτλο: «Πρόταση επανεκκίνησης – αναβάθμισης Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας» χωρίς να έχουν καμία ενημέρωση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στο κείμενο αυτό είχε ανακοινωθεί η απασχόληση τεσσάρων ατόμων, τα οποία είχαν εκπαιδευτεί για τον σκοπό αυτό τον μήνα Αύγουστο, όπως και δοκιμαστικό πρόγραμμα τρίμηνης λειτουργίας του Σταθμού, χωρίς να γνωρίζουν το παραμικρό τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Μάλιστα, είχαν οριστεί και άτομα υπεύθυνα για τα διοικητικά – οικονομικά, όπως και για τα δημοσιογραφικά, χωρίς να έχουν καμία σχέση με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό και όπως πάντα εν αγνοία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Για όλα αυτά τα αντιθεσμικά και αυθαίρετα ο Αντιπρόεδρος του Ραδιοφωνικού Σταθμού – Αντιδήμαρχος Αθανάσιος Γεωργόπουλος ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερωθούν τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία εκδήλωσαν την αντίθεσή τους.

Αυτά συνέβησαν όταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Ανδρέας Παπαδάκος απουσίαζε στο εξωτερικό, χρονικό  διάστημα στο οποίο ο Διευθύνων Σύμβουλος άλλαξε τις κλειδαριές στον Σταθμό.

Ενήργησε με τον τρόπο αυτό προκειμένου να διαφυλάξει τον Σταθμό από την είσοδο σε αυτόν προσώπων, τα οποία δεν είχαν καμία θεσμική ή εργασιακή σχέση με αυτόν και μάλιστα εν αγνοία των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κ. Ανδρέας Παπαδάκος όφειλε να ενημερώσει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας και όχι να προβαίνει σε δημόσιες ανακοινώσεις, προσβάλλοντας τους ίδιους και την ιστορία του Σταθμού.

  • Είναι θεσμική εκτροπή να ζητά ο κ. Παπαδάκος τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για να οριστεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό και να προτιμηθούν σε αυτό άτομα ως μέλη που θα υποδείξει ο ίδιος. Το Διοικητικό Συμβούλιο ορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμαρχος, όπως και οι επικεφαλής των παρατάξεων μπορούν να προτείνουν μέλη ή να αυτοπροταθούν και να ψηφισθούν. Οι Δημοκρατίες δεν λειτουργούν με υποδείξεις.
  • Είναι ηθική εκτροπή να προτείνεται η απομάκρυνση του Διευθύνοντα Συμβούλου που έχει συνεχή και πολύπλευρη προσφορά στον Ραδιοφωνικό Σταθμό, χωρίς μάλιστα να έχει πληρωθεί.
  • Είναι ηθική παρεκτροπή να ζητά ο κ. Παπαδάκος από τον Δήμαρχο να προτρέψει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Αντίθετα, ο ίδιος όφειλε να ζητήσει συγγνώμη για την επιδεικτική του απαξίωση απέναντι σε έναν άνθρωπο που ακούραστα προσφέρει επί πολλά χρόνια αφιλοκερδώς πολύτιμες υπηρεσίες  στο Σταθμό.
  • Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας είναι υπέρ της διαφάνειας, της νομιμότητας και της τήρησης των δημοκρατικών μας θεσμών και δεν δέχονται τελεσίγραφα.

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αμαλιάδας δεν είναι ούτε καρέκλες, ούτε γραφεία, ούτε υπολογιστές. Είναι η κατάθεση ψυχής και η ακούραστη δουλειά του ιδρυτή του Σπύρου Μπεράτη, στη μνήμη του οποίου οφείλουμε να συνεχίσουμε το έργο, προσαρμόζοντας το Σταθμό στις σύγχρονες απαιτήσεις των καιρών και δυναμώνοντας τη φωνή του. Τον εξοπλισμό που έχει προσφέρει ο κ. Παπαδάκος στον Ραδιοφωνικό Σταθμό, για τον οποίο τον ευχαριστούμε θερμά, μπορεί να  παραλάβει όποτε θέλει, σε συνεννόηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο. 

Παραμένουνε μάχιμοι, σεβόμενοι θεσμούς, ιστορίες και ανθρώπους, για το καλό του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας.

Αμαλιάδα 4 Οκτωβρίου 2022

Γεωργόπουλος Αθανάσιος Αντιπρόεδρος

Τσαούσης Διονύσιος Μέλος

Κουτρουμπής Αργύρης Μέλος

Μπεράτη Πολυξένη Μέλος

Τριγωνίδης Θεόδωρος Διευθύνων Σύμβουλος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος
Ζητείται εργαζόμενος για εργασίες τοποθέτησης αθλητικών ειδών και παιδικών χαρών, εντός και εκτός Πύργου Ηλείας.

Πληροφορίες: 6948838248