FOLLOW US: facebook twitter

Αντζελίνα vs Τάκης- Στάθης… δαγκωτό Τζολί!

Ημερομηνία: 16-10-2023 | Συντάκτης:

Ξεκίνησαν χθες τα γυρίσματα στο θέατρο Απόλλων και στη συνέχεια  εν πλω στη θαλαμηγό του Ωνάση “Christina O» ανοιχτά του Κατακόλου

– Λάμψη από…  Χόλυγουντ στην Ηλεία

Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου


Τη…  «δόξα» των δημοτικών εκλογών στον Πύργο, έκλεψε χθες η διάσημη σταρ Αντζελίνα Τζολί που βρίσκεται από το Σάββατο το απογευμα στην Ηλεία για τα γυρίσματα της βιογραφικής ταινίας «Maria»  ενσαρκώνοντας την Μαρία Κάλλας.  Όπως φαίνεται τουλάχιστον σε πολλά πηγαδάκια στα καφέ, το θέμα της συζήτησης τουλάχιστον το πρωί, μονοπώλησε η διάσημη σταρ και πολύ λιγότερο ασχολήθηκε ο κόσμος με τις τοπικές κάλπες!   Το επίκεντρο των κινηματογραφικών γυρισμάτων ήταν χθες το πρωί το θέατρο Απόλλων του Πύργου και εν συνεχεία το Κατάκολο  (πιθανόν  να συμπεριληφθεί το δημοτικό θέατρο της Αμαλιάδας), με αποτέλεσμα η Ηλεία να δανείζεται  λίγη από την  λάμψη του… Χόλυγουντ!

Η Αντζελίνα Τζολί θα υποδυθεί την μεγαλύτερη λυρική τραγουδίστρια του 20ου αιώνα Μαρία Κάλλας στη νέα ταινία του Χιλιανού σκηνοθέτη, σεναριογράφου και παραγωγού Πάμπλο Λαρέν, ενώ ο Πύργος και το Κατάκολο  όπως προαναφέραμε αποτελούν μέρος του σκηνικού  της ταινίας.  Προηγήθηκαν   γυρίσματα στο Παρίσι και τώρα συνεχίζονται στην Ελλάδα με αφετηρία την Ηλεία, ενώ η  παραγωγή θα βρεθεί επίσης, στη Βουδαπέστη και το Μιλάνο. Βασισμένη σε αληθινές μαρτυρίες, η ταινία «Maria» ξετυλίγει την πολυτάραχη, όμορφη και τραγική ιστορία της ζωής της κορυφαίας σοπράνο και εστιάζει στις τελευταίες ημέρες της στο Παρίσι την δεκαετία του 1970.

Η μεγάλη αυτή παραγωγή πραγματοποιείται στην Ηλεία κατά από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας  αλλά οι  φαν της Αμερικανίδας σταρ που την ακολουθούσαν χθες κατά πόδας,  είχαν την ευκαιρία τουλάχιστον στον Πύργο, έξω από το θέατρο Απόλλων να «αποζημιωθούν» για την πολύωρη αναμονή τους κατά την έξοδό της από το θέατρο, με ένα χαμόγελο και ένα χαιρετισμό της προς τον κόσμο, πριν μπει στην μαύρη λιμουζίνα για το Κατάκολο.  Οι θαυμαστές της  με ένα κινητό στο χέρι προσπαθούσαν να αποθανατίσουν τη σκηνή , ενώ κάποιοι έκαναν μάλιστα live αναμετάδοση στα social, ενώ εκτυλίχθηκαν και αρκετοί… κωμικοί διάλογοι κυρίως μεταξύ ορισμένων ηλικιωμένων που θεωρούσαν ότι η… παραγωγή έπρεπε να τους ενημερώσει τι ώρα θα βγει  η ηθοποιός απο το θέατρο για να μην περιμένουν όρθιοι!!!

Η Αντζελίνα Τζολί  έφτασε στις  8.30 το πρωι  στο θέατρο Απόλλων του Πύργου που ήταν περιτριγυρισμένο από μαύρα πανιά στα κάγκελα για τα αδιάκριτα βλέμματα, και φυσικά την περίμεναν πολλοί θαυμαστές της και βεβαίως κινηματογραφικά συνεργεία και δημοσιογράφοι και φυσικά αρκετοί αστυνομικοί βρισκόταν γύρω και έξω από το θέατρο απαγορεύοντας μαζί με τους ανθρώπους της παραγωγής την ελεύθερη πρόσβαση. 

Τα γυρίσματα στο θέατρο Απόλλων διήρκεσαν περίπου δυόμισι ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες εκ των έσω, όλες αυτές τις ώρες στην ουσία γυρίστηκε ένα πλάνο όπου η Αντζελίνα Τζολί εμφανίζεται στην σκηνή του Απόλλωνα  μπροστά από ένα μαύρο φόντο για να θυμίζει σκηνή όπερας!  Κατά τα άλλα, κανένα άλλο μέρος του θεάτρου δεν θα φαίνεται στην ταινία! 

Στις 11 ακριβώς βγήκε η πανέμορφη πραγματικά  ηθοποιός από την κεντρική πόρτα του θεάτρου και κατά την έξοδό της  έγνεψε προς τον κόσμο  σηκώνοντας το χέρι και βιαστικά μπήκε στην λιμουζίνα που περίμενε με αναμμένη τη μηχανή,  συνοδευόμενη από ένα από τα παιδιά της και αναχώρησε για το Κατάκολο, μαζί με μια ολόκληρη συνοδεία από βανάκια που ήταν το συνεργείο και οι συνεργάτες της παραγωγής.

Εν πλω ανοιχτά του Κατακόλου τα γυρίσματα στην θαλαμηγό «Christina O”

Μέσα σε λίγα λεπτά, έφτασε στο Κατάκολο όπου με το φουσκωτό ταχύπλοο της θαλαμηγού, κατευθύνθηκε προς  το «Christina O» που  είχε απομακρυνθεί από το λιμάνι που χθες είχε μεγάλη κινητικότητα λόγω της κρουαζιέρας  και έτσι  τα γυρίσματα θα γίνουν εν πλω.   Αυτές οι σκηνές θα είναι από τις πλέον κομβικές του έργου, καθώς  η Μαρία Κάλλας έζησε μερικές από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής της μαζί με τον Αριστοτέλη Ωνάση. Τον Έλληνα εφοπλιστή  Αριστοτέλη Ωνάση θα ενσαρκώσει ο Τούρκος ηθοποιός Haluk Bilginer, ενώ στην ταινία παίζει ακόμα μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών. Πρωταγωνιστούν επίσης οι Πιερφρανσέσκο Φαβίνο,  Αλμπα Ρορβάχερ και Κόντι Σμιτ-Μακφί, ενώ η Βαλέρια Γκολίνο  την κατά 6 χρόνια μεγαλύτερη αδελφή της Κάλλας, Υακίνθη γνωστή και ως Τζάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα γυρίσματα στο νομό Ηλείας θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, ενώ συνολικά τα κινηματογραφικά γυρίσματα της ταινίας  θα διαρκέσουν εννέα μήνες. «Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος που ξεκινάμε την παραγωγή της ταινίας «Maria», η οποία ελπίζω ότι θα φέρει την αξιοσημείωτη ζωή και το έργο της Μαρίας Κάλλας στο κοινό σε όλο τον κόσμο, χάρη στο υπέροχο σενάριο του Στήβεν Νάιτ, στο έργο του καστ και του συνεργείου, και κυρίως στη λαμπρή δουλειά και την εξαιρετική προετοιμασία της Αντζελίνα» δήλωσε ο Χιλιανός σκηνοθέτης  Πάμπλο  Λαρέν. Η Τζολί, από τη μεριά της,  έχει δηλώσει  πως «παίρνω πολύ σοβαρά την ευθύνη για τη ζωή και την κληρονομιά της Μαρίας. Θα δώσω ό,τι μπορώ για να ανταποκριθώ στην πρόκληση. Ο Πάμπλο Λαραΐν είναι ένας σκηνοθέτης που θαυμάζω εδώ και καιρό. Το να σου δοθεί η ευκαιρία να πεις περισσότερα για την ιστορία της Μαρίας μαζί του, και με ένα σενάριο του Στίβεν Νάιτ, είναι απλά ένα όνειρο.»

Πάντως προς το παρόν παρότι οι φήμες δίνουν και παίρνουν για τον τόπο διαμονής της μεγάλης σταρ στην Ηλεία, στο θέμα αυτό υπάρχει απόλυτη μυστικότητα και κανείς δεν γνωρίζει αν διαμένει όντως σε πεντάστερο ξενοδοχείο του νομού όπως ειπώθηκε αρχικά ή στην θαλαμηγό καθώς φημολογείται  ότι η ίδια η Αντζελίνα Τζολί εξέφρασε την επιθυμία να διανυκτερεύσει  στο «Christina O» για να δηχθεί τα «vibes” της Μαρίας Κάλλας!

H ταινία «Maria» αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή στο 2024 για να κάνει πρεμιέρα σε κάποιο μεγάλο φεστιβάλ, ενώ λέγεται πως ο ρόλος αυτός της  Αντζελίνας Τζολί  ίσως την φέρει πιο κοντά στο Όσκαρ!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia