FOLLOW US: facebook twitter

Αντώνης Καράμπελας: Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Προτάσεις της παράταξης

Ημερομηνία: 25-02-2019 | Συντάκτης:

Η Παράταξή μας ‘’ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ’’ έχει ξεκινήσει και ενημερώνει τους Δημότες του Δήμου μας και μάλιστα κατά θεματικές ενότητες για τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών του Μαΐου του 2019.

Και αυτό για να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας τις βασικές θέσεις του Προγράμματός μας. Έχουμε επιλέξει την υπεύθυνη και ουσιαστική ενημέρωση των συμπολιτών μας για τα σημαντικά θέματα που τους απασχολούν και τα οποία ζητούν την επίλυσή τους.

Έτσι μετά την γνωστοποίηση των θέσεών μας

1. Για την Δημοκρατική Λειτουργία του Δήμου

2. Για τον Πρωτογενή τομέα και την ενίσχυση του εισοδήματος των Αγροτών και Κτηνοτρόφων μας

Καταθέτουμε τις προτάσεις μας για το μεγάλο θέμα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και καλούμε πάλι τις άλλες Παρατάξεις και τους υποψηφίους Δημάρχους να θέσουν στην κρίση των Δημοτών μας τις δικές τους θέσεις και προτάσεις για τα συγκεκριμένα αυτά θέματα και που μέχρι σήμερα δεν τις έχουμε ακούσει.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

1. Θέσπιση ειδικού γραφείου και γραφείου διαμεσολάβησης για τις ευπαθείς και ευάλωτες Κοινωνικές ομάδες

Αποτελεί αδιαπραγμάτευτο χρέος μας να βοηθήσουμε στην καθημερινή μάχη για επιβίωση και να εγγυηθούμε το απαραβίαστο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μέσω της θεσμοθέτησης αυτού του γραφείου που θα απασχολείται αποκλειστικά με τις συγκεκριμένες Κοινωνικές ομάδες.

2. Δημιουργία Ειδικού ταμείου Αλληλεγγύης

Πρώτος καταθέτης του ταμείου αυτού θα είναι τα αμειβόμενα στελέχη της Δημοτικής Αρχής. Και σκοπός του θα είναι σε συνεργασία με την Εκκλησία, το ΕΒΕ, την ΕΑΣ, το Χαμόγελο του Παιδιού, όλους τους φορείς Κοινωνικής αλληλεγγύης και τους απλούς πολίτες, να καταστρώσει ένα ακριβές, διακριτικό και συνδυασμένο με δράσεις απεγκλωβισμού από την φτώχεια, πρόγραμμα.

Ενίσχυση και διεύρυνση των υφισταμένων Δημοτικών κοινωνικών δομών(Ιατροκοινωνικό Κέντρο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρο Κοινότητας κ.α) αλλά και η δημιουργία νέων δομών (Κοινωνικό εστιατόριο, Κέντρο ημερήσιας φροντίδας αστέγων),αξιοποιώντας Ευρωπαϊκά Προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το ΕυρωπαϊκόΤαμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Αυτονόητο τυγχάνει ότι θα υποβοηθήσουμε και θα  ενισχύσουμε την Δομή του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ.

3. Καθιέρωση μειωμένων ανταποδοτικών τελών (Ύδρευσης-φωτισμού-καθαριότητας) σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με κοινωνικά, οικογενειακά και οικονομικά κριτήρια. Το ειδικό αυτό μέτρο έχει εφαρμοστεί σε πολλούς Δήμους ενώ σημειώνουμε πως το μέτρο αυτό θεσπίστηκε πλέον με τον Ν.4555/2018 (ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ-1)

4. Ανάληψη Πρωτοβουλιών ενθάρρυνσης του εθελοντισμού

Προτείνουμε την δημιουργία ενός Κέντρου Εθελοντισμού (το ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ) όπου κάθε πολίτης οργανωμένος ή όχι, θα μπορεί να προσφέρει και να παίρνει πρωτοβουλίες για νέες εθελοντικές δράσεις.

Το συντονιστικό ρόλο θα αναλάβει το εκλεγμένο Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πύργου.

Οι δράσεις αυτές και όποιες άλλες προταθούν στον ανοιχτό διάλογο που έχουμε ανοίξει με τους πολίτες δεν θα επιτρέψουν να έχει ο Δήμος Πύργου, ο Δήμος μας, έλλειμμα στους θεσμούς αλληλεγγύης.

Αντώνης Καράμπελας

Υποψήφιος δήμαρχος Πύργου-Δημοτική παράταξη  ’ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος