FOLLOW US: facebook twitter

Αντώνης Καράμπελας: «Έχουμε σχέδιο για τον τουρισμό»

Ημερομηνία: 17-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”86376″ img_size=”full”][vc_column_text]Μια από τις προτεραιότητες της αναπτυξιακής πολιτικής του Δήμου Πύργου θα είναι η τουριστική ανάπτυξη, επισημαίνει ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «ΠΥΡΓΟΣ – ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ» Αντώνης Καράμπελας.

Συντονίζοντας την Επιτροπή Προγράμματος του συνδυασμού, κατά την τελική διαμόρφωση πριν τη δημοσιοποίησή του, ο κ. Καράμπελας επεσήμανε στους συνεργάτες του την ιδιαίτερη βαρύτητα που έχει για τον Δήμο Πύργου η τουριστική ανάπτυξη, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Σε λίγες μέρες αρχίζει μια ακόμη τουριστική περίοδος, που δυστυχώς θα είναι ξανά για τον Πύργο μια χαμένη υπόθεση.Εκατοντάδες χιλιάδες τουριστών που αποβιβάζονται στο Κατάκολο μέσω κρουαζιέρας θα επισκεφθούν την Ολυμπία και μόνο, ενώ θα μπορούσαν αρκετές χιλιάδεςαπ’ αυτούς να περάσουν  από την πόλη ή από κάποιο από τα γραφικά χωριά του Δήμου μας. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει αν ο Πύργος και τα χωριά του είχαν μυηθεί στη λογική της τουριστικής ανάπτυξης και αν η δημοτική αρχή καλλιεργούσε συγκεκριμένο σχέδιο ανάδειξης και διαχείρισης του τουριστικού προϊόντος. Μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Με την ραγδαία αύξηση της κρουαζιέρας, με τον αδιαμφισβήτητα πρωταγωνιστικό ρόλο του Κατάκολου σ’ αυτό το πεδίο, είναι αδιανόητο ο Δήμος Πύργου, μ’ ένα σπουδαίο Αρχαιολογικό Μουσείο, να μένει απλός θεατής».

Συνεχίζοντας ο κ. Καράμπελας τόνισε: «Εμείς, η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση ΠΥΡΓΟΣ – ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ, έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων σε όλα τα επίπεδα ώστε να καταστήσουμε τουριστικά ελκυστική την πόλη του Πύργου και αρκετά χωριά μας, ιδίως αυτά που βρίσκονται στον άξονα Κατάκολο – Ολυμπία. Σε πολλές περιπτώσεις δεν χρειάζονται καν μεγάλες και πολυέξοδες παρεμβάσεις. Ο τόπος μας διαθέτει ιστορικά και φυσικά θέλγητρα, ικανά να προσφέρουν στους τουρίστες εξίσου δυνατές εντυπώσεις με αυτές που θα αποκομίσουν από άλλους τουριστικούς προορισμούς.

Προτεραιότητα της παράταξης είναι η εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου marketing του Δήμου(place marketing και branding) αξιοποιώντας την στρατηγική θέση του λιμανιού του Κατακόλου και την παγκόσμια απήχηση της Αρχαίας Ολυμπίας, δημιουργώντας μία ‘’χωρική νοητή’’ ενότητα.

Παράλληλα και πολύ σημαντικό κατά την άποψή μου είναι και πρέπει να επιδιωχτεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τους άλλους Δήμους του Νομού, των επιχειρηματιών του Τουρισμού, των εμπλεκόμενων φορέων, η θεσμοθέτηση μιας διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού ή ενός οργανισμού η οποία θα παρουσιάζει την στρατηγική και τις επιλογές της και θα διαχειρίζεται τους πόρους που προορίζονται συνολικά (από Περιφέρεια, Δήμους, Φορείς κλπ) για ένα πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Νομού».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot