FOLLOW US: facebook twitter

Γιώργος Παναγιωτόπουλος: Παραλίμνιος δρόμος η βασική υποδομή για το ξεκίνημα της ανάπτυξης

Ημερομηνία: 17-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
Να γίνει τουριστικός προορισμός η τεχνική λίμνη Πηνειού

Στα τέλη της δεκαετίας του ΄60 με την κατασκευή  του φράγματος δημιουργήθηκε η τεχνική λίμνη του Πηνειού.  Το φράγμα βέβαια έγινε για να υπάρξουν δυνατότητες να αυξηθούν οι αποδόσεις καλλιεργειών με στόχο την άνοδο του οικονομικού και βιοτικού επιπέδου των κατοίκων.

Όμως από αυτό το μεγαλύτερο ίσως αναπτυξιακό έργο προέκυψε η τεχνική λίμνη που περιβάλλεται από ένα ειδυλλιακό τοπίο ασύγκριτης φυσικής ομορφιάς που κερδίζει με την πρώτη κιόλας ματιά τις εντυπώσεις. Ονειρική από κάθε άποψη, για την επιβεβαίωση αρκεί να επισκεφθεί κανείς την περιοχή.

Χρόνια τώρα όμως παραμένει αναξιοποίητη μια πλουτοπαραγωγική πηγή για τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης και για τις όμορες περιοχές.

Καμμιά μέχρι σήμερα πρωτοβουλία , σχέδιο ή μελέτη δεν έχει προκληθεί από το Δήμο μας για να βάλει στο επίκεντρο ένα  τόσο προνομιούχο πλουτοπαραγωγικό πόρο.

Καμιά μέχρι σήμερα προσπάθεια ανάδειξης, αυτής της, ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους περιοχής, που θα συντελούσε αθροιστικά στην διαμόρφωση της τουριστικής ταυτότητας του Δήμου μας.

Εμείς σχεδιάζουμε μεταξύ άλλων,

1. Μελέτη για δημιουργία παραλίμνιου δρόμου στην τεχνική λίμνη, με διαδημοτική συνεργασία ως βασικό έργο υποδομής για πρόσβαση στην περιοχή και ενεργοποίηση της ανάπτυξης.

2. Δημιουργία υποδομών και εγκαταστάσεων ναυταθλητισμού που θα επιτρέπουν την χρήση της τεχνικής λίμνης  από ομάδες αντίστοιχων ενδιαφερόντων.

3. Επαναλειτουργία του αναψυκτήριου με διαδημοτική συνεργασία. Αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών του εγκαταλειμμένου τουριστικού περιπτέρου.

4. Δημιουργία παρατηρητηρίου του οικοσυστήματος,

5. Δημιουργία εκθεσιακού χώρου και χώρου εκδηλώσεων περιβαλλοντικού – οικοτουριστικού ενδιαφέροντος.

6. Ανάπτυξη της χλωρίδας και πανίδας (δενδροφύτευση και εμπλουτισμό με είδη πτηνών σε συνεργασία με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, τους κυνηγετικούς συλλόγους και επιστημονικούς φορείς)

Στοχεύουμε σε ήπια αειφόρο ανάπτυξη για να δημιουργήσουμε  κίνητρα ώστε  η νέα γενιά να παραμείνει στον τόπο της  και να ευημερήσει.

Η περιοχή, από  λιγότερο επισκέψιμος χώρος,  να μετατραπεί σε υψηλού ενδιαφέροντος τόπος προορισμού.

Αυτά δεσμευόμαστε . Αυτά θα πράξουμε

Παναγιωτόπουλος Γιώργος ,

Υποψήφιος Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος