FOLLOW US: facebook twitter

Αντώνης Καράμπελας: Απουσία λήψης μέτρων ανακούφισης από την Δημοτική Αρχή

Ημερομηνία: 09-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ‘’ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ – Ανοιχτή επιστολή στον δήμαρχο και στον πρόεδρο του Δ. Σ.

-Για επαγγελματίες, επιχειρηματίες και αδύναμους συμπολίτες μας

Κύριε Δήμαρχε

Κύριε Πρόεδρε

σε σχέση με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 η παράταξή μας ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ  θέλει Δημόσια να σας γνωρίσει τα εξής:

1. Η παράταξή μας με σημείωμα(email) που σας απέστειλε στην προηγούμενη συνεδρίαση( δια περιφοράς) στις 23 Μαρτίου 2020 σας γνώρισε, ότι θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο σε επόμενη συνεδρίαση να αποφασίσει μέτρα ανακούφισης για τους πληττόμενους από την οικονομική κρίση επαγγελματίες- επιχειρηματίες. Συγκεκριμένα προτείνει την απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, τέλη κοινόχρηστων χώρων, τέλη διαμονής παρεπιδημούντωνκλπγια όλο το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί για τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα του Δήμου μας.

Δυστυχώς όμως δεν ανταποκριθήκατε στο αίτημα της παράταξής μας και δεν συμπεριελήφθη  στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της προσεχούς συνεδρίασης του Δ.Σ. το συγκεκριμένο θέμα.

Σημειώνουμε ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους με αποφάσεις των Δ.Σ. να απαλλαγούν των Δημοτικών  Τελών οι πληττόμενοι  επιχειρηματίες και επιχειρήσεις.  Όταν  σχεδόν όλοι οι δήμοι της χώρας έχουν λάβει αντίστοιχες αποφάσεις.

Η παράταξή μας και  στις 4 Απριλίου του 2020 στη δοκιμαστική τηλεσυνεδρίαση επανήλθε επί του αιτήματός μας  προτείνοντας μάλιστα ότι έχουμε συγκεκριμένη πρόταση για το θέμα αυτό με δέσμη πέντε(5) μέτρων που μπορούσε  να αποτελέσει τη βάση για συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης.

2. Στο Νέο κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου που εγκρίθηκε το Νοέμβριο του 2015 επί προεδρίας Δημοτικού Συμβουλίου του Μεσσαλά Δημήτρη, προβλέπεται στο άρθρο 17, το όργανο Δημοτικής Πολιτικής-Συμβούλιο των επικεφαλής των παρατάξεων που συγκαλείται  όταν οι περιστάσεις το απαιτούν.

Δυστυχώς όμως το Συμβούλιο αυτό δεν έχει συγκληθεί από την έναρξη της θητείας (Σεπτέμβριος 2019) της Δημοτικής Αρχής.

Και δεν έχει συγκληθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα που βιώνουμε μία μεγάλη κρίση και που απαιτείται μία ευρύτερη πολιτική συναίνεση. Έτσι  θα υπήρχε η δυνατότητα να κατευθυνθούν προτάσεις που θα βοηθούσαν  στην αντιμετώπιση σοβαρών θεμάτων (βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους αδύναμους συμπολίτες μας από τις κοινωνικές δομές του Δήμου, παροχής συσσιτίων κλπ).

3. Την κρίσιμη αυτή περίοδο ο Δήμος μας θα έπρεπε να έχει εντατικοποιήσει στο έπακρον τις κοινωνικές δομές που έχει ( Βοήθεια στο σπίτι, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, το κοινωνικό παντοπωλείο).

Το αναφέρουμε αυτό διότι υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες στην Κεντρική Διοίκηση ότι αιτήματα αδύναμων συμπολιτών μας και ευπαθών κοινωνικών ομάδων δεν έχουν τύχει άμεσης ανταπόκρισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όταν μάλιστα έχει υπάρξει αντίστοιχη χρηματοδότηση (έστω και μικρή σε σχέση με τις ανάγκες) από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Δήμο.

Πρωτοβουλίες όπως η προσφορά σίτισης με ‘’δημοτικό delivery’’, η διανομή τροφίμων μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ και του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε συμπολίτες μας με άμεση ανάγκη, θα έπρεπε να είχαν αναληφθεί και ενισχυθεί από τη Δημοτική αρχή.

Σημειώνουμε  ότι οι εργαζόμενοι στα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου έχουν επιδείξει μεγάλη διάθεση προσφοράς και Αλληλεγγύης και βοηθούν με τα μέσα που τους διατίθενται τα μέγιστα.

Μία ακόμα πρόταση της Παράταξής μας είναι η δημιουργία μιας ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ σε συνεργασία με το νοσοκομείο Πύργου και εθελοντές αιμοδότες του δήμου μας,  με την καθιέρωση ημέρας ή ημερών εθελοντικής αιμοδοσίας.

4. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αναδειχτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διάφορα θέματα ( Ποτόκι, Εκπροσώπηση του ΔΛΤΠ στην ΕΛΙΜΕ, Διαχείριση ΔΛΤΠ, Καρνάγιο κλπ) για τα οποία η παράταξή μας  θα τοποθετηθεί μετά την κρίση στο Δ.Σ.

Το πρώτο όμως από αυτά, το ΠΟΤΟΚΙ έχει να κάνει με τη Δημόσια Υγεία. Το θέμα  αποκατάστασης των δεματοποιημένωναπορριμμάτων στο Ποτόκι χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Είναι ένα θέμα που ταλανίζει το Δήμο μας πολλά χρόνια και δεν έχουμε δρομολογήσει επιτέλους συγκεκριμένες ενέργειες.  Και δυστυχώς ασχολούμαστε με την ‘’παρελθοντολογία’’ επιρρίπτοντας ο ένας στον άλλο ευθύνες.

Ως παράταξη θα αναμέναμε λόγω της σοβαρότητας του θέματος να έχει συμπεριληφθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή,  θέμα για την έναρξη διαδικασίας εκπόνησης της Μελέτης. Δυστυχώς ούτε και αυτό το θέμα δεν μπήκε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης  και ούτε έχουμε  ενημέρωση για την πορεία υλοποίησής της.

5. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης δια περιφοράς της προσεχούς Παρασκευής έχουν βέβαια την αξία τους και πρέπει να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Απουσιάζουν όμως θέματα που όπως προηγούμενα αναφέραμε,  έπρεπε να συζητηθούν και να έχουν ιεραρχηθεί από τη Δημοτική Αρχή.  Κατόπιν αυτών η παράταξή μας ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ δεν θα συμμετάσχει στην συνεδρίαση στις 10 Απριλίου 2020 θέλοντας να εκφράσουμε με αυτό τον τρόπο την έντονη διαμαρτυρία μας για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να απαξιώνει  προτάσεις της αντιπολίτευσης που μοναδικό στόχο έχουν την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Για την παράταξη

Αντώνης Καράμπελας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος