FOLLOW US: facebook twitter

Αντωνακόπουλος VS Καννής

Ημερομηνία: 24-04-2023 | Συντάκτης:

Φωτιές στο αυτοδιοικητικό σκηνικό άναψε η συνέντευξη του Δημάρχου Πύργου στην «Πρωινή»

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

Φωτιές άναψε η συνέντευξη του Δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου στην «Πρωινή» που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής καθώς τα όσα είπε για την αντιπολίτευση και την παράταξη «Μπορούμε» του Στάθη Καννή αλλά και για πρώην συνεργάτες του, προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων και αποτέλεσαν το νούμερο ένα θέμα συζήτησης στην πόλη. Η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναβλήθηκε μετά την ανάγνωση επιστολής της δημοτικής παράταξης «Μπορούμε» μέσω της οποίας εξηγούνταν οι λόγοι της μη παρουσίας της, «ως ελάχιστη πολιτική ενέργεια διαφύλαξης της αξιοπρέπειας του κορυφαίου συλλογικού οργάνου του Δήμου και της προσωπικότητας των αιρετών» όπως χαρακτηριστικά τονίζονταν και όπως ήταν αναμενόμενο δεν έμεινε αναπάντητη από τον Δήμαρχο Πύργου, ο οποίος με δήλωση του έκανε λόγο για συντονισμένη υπονόμευση του Δημοτικού Συμβουλίου υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι οι «λεχρίτες» στους οποίους αναφέρονταν στην συνέντευξη του στην «Πρωινή» είναι «οι μόνιμοι λασπολόγοι που συνειδητά ή κατά παραγγελία επιδίδονται στο άθλιο αυτό άθλημα».
Ακολουθούν αναλυτικά οι ανακοινώσεις.

Η επιστολή Στ. Καννή

«Κύριε Πρόεδρε,

Η δημοτική παράταξη «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» προσπάθησε στη διάρκεια αυτής της δημοτικής θητείας που οδεύει στο τέλος της να εκφέρει, στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έναν πολιτισμένο δημόσιο πολιτικό λόγο στo πλαίσιo των καθηκόντων της ως αντιπολίτευση, αντιστεκόμενη στην αδιαφάνεια, τη μεροληψία και στον εκπορευόμενο από το Δήμαρχο χυδαίο, εξυβριστικό και συκοφαντικό λόγο του. Σήμερα σε τοπικό έντυπο Μ.Μ.Ε., φιλοξενήθηκε δισέλιδη συνέντευξη του κ. Αντωνακόπουλου, στην οποία εκτοξεύει χυδαίες και εξυβριστικές εκφράσεις εναντίον δημοτικών συμβούλων αδιακρίτως, είτε είχαν εκλεγεί με την παράταξή του είτε είχαν εκλεγεί με τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος αποκαλεί «λεχρίτες», «αποβράσματα της κοινωνίας», «βολεμένοι και ταϊσμένοι», «αργόμισθοι» τόσο τους δημοτικούς συμβούλους και αντιδημάρχους του που διαφώνησαν και αποχώρησαν από την παράταξή του λόγω της συμπεριφοράς του και των πρακτικών του στη διαχείριση του Δήμου όσο και τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που αποκάλυπταν και κατήγγειλαν τις αδιαφανείς και μεροληπτικές διαδικασίες του Δημάρχου και τον απρεπή και χυδαίο λόγο του.

Εκ του λόγου αυτού, κ. Πρόεδρε, σας γνωστοποιούμε ότι σήμερα η παράταξη μας δεν θα συμμετάσχει στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως ελάχιστη πολιτική ενέργεια διαφύλαξης της αξιοπρέπειας του κορυφαίου συλλογικού οργάνου του Δήμου μας και της προσωπικότητας των αιρετών και άμισθων δημοτικών συμβούλων, επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι ως Πρόεδρος δεν έχετε επιδείξει μέχρι σήμερα, στη σύντομη θητεία σας, ότι μπορείτε να ορθώνετε το ανάστημά σας απέναντι στο Δήμαρχο προκειμένου να διασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΧΥΔΑΙΟΥΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

Παρακαλώ το παρόν να αναγνωστεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου» ανέφερε στην ανακοίνωση – επιστολή του ο κ. Καννής.

Τ. Αντωνακόπουλος: «Υποκριτική ευθιξία»

«Σε νέα φάση περνά η συνεχής υπονόμευση του Δήμου από μέρος των δυνάμεων της αντιπολίτευσης στο Δήμο Πύργου.

Αντί να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους έδωσε η απλή αναλογική και να καταθέτουν δημιουργικές προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, επιδίδονται σε καταστροφική υπονόμευση. Αφού μέχρι σήμερα με πρωτοφανή μανία όρθωναν μόνιμο αρνητισμό στη λήψη αποφάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με μεγάλα έργα, τώρα έρχονται, σε συνεννόηση συγκεκριμένες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, να υπονομεύσουν τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με αστείες προφάσεις, δήθεν ευθιξίας, αρνούνται να έρθουν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου η λήψη αποφάσεων για σημαντικά θέματα όπως η επέκταση εξηλεκτρισμού μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπως η αποκατάσταση ζημιών της φονικής πυρκαγιάς και των πλημμυρών στον Πύργο.

Προφανώς, η καταστροφή των ανεδαφικών φιλοδοξιών συγκεκριμένων αυτοδιοικητικών προσώπων μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στη δικαιοσύνη που αφορούν τη θητεία τους στο Δήμο Πύργου τους οδηγούν σε οριστικό αδιέξοδο, καίγοντας κάθε πιθανότητα επιστροφής στη Δημοτική Αρχή.
Στην επιστροφή τους στο τιμόνι του Δήμου είχαν εναποθέσει ελπίδες σωτηρίας σχετικά με τα υπό εκδίκαση κακουργήματα σε βάρος τους. Η θεωρία «των πολλών ο θάνατος ούκ έστι θάνατος» ισχύει για τους ήρωες σε πατριωτικούς αγώνες. Για τους συγκεκριμένους υποκριτές ισχύει «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Όσον αφορά την συνέντευξή μου στον τοπικό Τύπο όπου αναφέρομαι σε «λεχρίτες» αφορά τους μόνιμους λασπολόγους, συκοφάντες, ψεύτες που συνειδητά ή κατά παραγγελία επιδίδονται στο άθλιο αυτό άθλημα. Κατά σύμπτωση αιρετοί του Δήμου Πύργου συναγελάζονται με αυτά τα πρόσωπα, τους στηρίζουν σε δικαστικές τους υποθέσεις, συνεργάζονται άψογα σε μια «ποιοτική δημοκρατική λειτουργία» τις κατασυκοφάντησης των πάντων μέσα από τη χρήση λεκτικής βίας, έμφυλης βίας κτλ.

Συνιστώ σε όψιμους συνοδοιπόρους αυτής της τακτικής ότι η αξιοπρέπεια όταν χαθεί δεν επιστρέφει.

Είμαστε εδώ. Ελάτε στο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσουμε τα πάντα. Εάν αντέχετε σαν περιμένουμε.

«Δωρεάν μαγκιές» είναι ξεπερασμένη τακτική.

Πάντως σας προτείνω να ψάξετε να βρείτε έναν κύριο «Παπαθεοδώρου Θεόδωρο», ο οποίος στέλνει παντού αναφορές, προκαλώντας αναγκαστικά παρέμβαση της Δικαιοσύνης και προτείνει μάρτυρες τους κυρίους Καννή και τον κύριο Θεοδώρου. Οι αναφορές στρέφονται κατά της Δημοτικής Αρχής. Η περίπτωσή του θυμίζει τον κύριο «Αντωνόπουλο Γιάννη» ο οποίος κατά τη θητεία Λιατσή έστελνε επιστολές στη Δικαιοσύνη. Τι συμπτώσεις!!

Επίσης σας προσκαλώ έναν έναν σε Δημόσιο Διάλογο (debate) όποτε θέλετε. Οι βουρκώδεις μονόλογοί σας ήδη έχουν πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων από Ανώτατους Δικαστές στην εποχή του περίφημου 1.400.000. Επιμένετε;; Μάλλον έχετε συνηθίσει στις ήττες».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot