FOLLOW US: facebook twitter

Π. Αντωνακόπουλος: «Η αναγκαστική συγκατοίκηση μας με την Αχαΐα στην ίδια Περιφέρεια επανεξετάζεται…»

Ημερομηνία: 19-05-2021 | Συντάκτης:

Στον απόηχο της μεγάλης μαζικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Πάρκο Ξυστρή
-Στην Αμαλιάδα σήμερα Τετάρτη κοινό συμβούλιο των Δήμων Πύργου και Ήλιδας

Σαφείς αιχμές ως προς την εχθρική – όπως χαρακτήρισε – συμπεριφορά της Αχαΐας σε κάθε θεσμικό επίπεδο αφήνει ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, θέτοντας ένα πολύ σοβαρό ζήτημα: αυτό της προβληματικής πλέον «συγκατοίκησης» στην ίδια Περιφέρεια. Παράλληλα κλείνοντας το μάτι, δηλώνει πως (και) γεωγραφικά υπάρχουν και άλλες λύσεις…

Όλα αυτά, με βασικό στόχο ένα κοινό μέτωπο δράσης και διεκδικήσεων θα συζητηθούν στην σημερινή (Τετάρτη 19/5) κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών συμβουλίων Πύργου και Ήλιδας, στην Αμαλιάδα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου και των Ηλείων Περιφερειακών συμβούλων, όπως εξάλλου είχαν ήδη ανακοινώσει οι δήμαρχοι των δύο πόλεων, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και Γιάννης Λυμπέρης στην μαζική, επιτυχημένη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα στο Πάρκο Ξυστρή.

«Βάζουμε πλέον ένα πλάνο δράσεων και διεκδικήσεων, πολύ πιο συγκεκριμένο. Ένα ζήτημα μεγάλο είναι η σχέση μας με την Κυβέρνηση καθώς και η σχέση μας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όχι με τη δομή αλλά με την Αχαΐα. Απ’ ότι φαίνεται δεν μπορούμε πλέον να είμαστε και διοικητικά στην ίδια Περιφέρεια! Ακόμη και το λογότυπο της Δυτικής Ελλάδας μας ακυρώνει. Όλος ο κόσμος έρχεται για την Ολυμπία και την Ήλιδα και ονόμασαν το λογότυπο …«Go West»!  Οι Αχαιοί δεν ψήφιζαν να γίνει ένας πολιτικός αεροδιάδρομος στην Ανδραβίδα! Με τον δρόμο Πάτρα-Πύργος έγιναν πολλές προσφυγές και έφεραν πολλά εμπόδια! Υπάρχει πλήρης αδιαφορία για τα Νοσοκομεία και τώρα με τα Πανεπιστήμια μας έριξαν την … χαριστική βολή» υπογραμμίζει ο κ. Αντωνακόπουλος, και συνεχίζει: «Πλέον υπάρχει ρήξη της Περιφερειακής συνείδησης με μονομερείς εχθρικές πράξεις από την Πάτρα. Βρισκόμαστε σε μια αναγκαστική συμβίωση με καθημερινά επεισόδια. Δεν είμαστε ούτε αφελείς, ούτε άρρωστοι.  Εμείς θέλουμε να είμαστε μια ενωμένη Περιφέρεια που θα ανταλλάσσουμε δυνάμεις και εκείνοι μας εξοντώνουν καθημερινά με διάφορες εκφράσεις… Έχουμε δυστυχώς τον αντίπαλο μέσα στο σπίτι μας! Γεωγραφικά υπάρχουν και άλλες λύσεις πιο «φυσιολογικές». Αυτή η αναγκαστική συγκατοίκηση με την Αχαΐα επανεξετάζεται, διότι μόνο προβλήματα μας δημιουργεί»!

Στον απόηχο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Πάρκο Ξυστρή

Αναφορικά με την μαζική συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Πάρκο Ξυστρή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (17/5) για τις Πανεπιστημιακές Σχολές στο Νομό, ο δήμαρχος Πύργου εξηγεί τους λόγους που η συλλογική έκφραση του Συμβουλίου Αιρετών  αποδεικνύει τη δύναμή της.

«Η Ηλεία πλέον οργανώνεται, ξεσηκώνεται, αποκτά συλλογική έκφραση μέσα από το Συμβούλιο Αιρετών. Ένα σχήμα το οποίο λειτουργικά είναι απαραίτητο. Ήταν όλοι εκεί, ο Σεβασμιότατος, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, Επιμελητήριο, εκπρόσωποι της επαγγελματικής, οικονομικής, εκπαιδευτικής, επιστημονικής κοινότητας, καθώς και πλήθος πολιτών.

Αυτό δείχνει τη σωστή μας στρατηγική από την αρχή, που στηριζόταν:

-στη δεδομένη αρνητική συμπεριφορά του Πανεπιστημίου Πατρών και του Υπουργείου Παιδείας,

-στην ελλιπή δύναμη της πολιτικής μας έκφρασης, την οποία αποδέχτηκε και ο κ. Τζαβάρας. Η ελλιπής δυναμική οφείλεται σε μια δειλία που υπάρχει να συγκρουστούν κεντρικά. Διότι οι κυβερνητικοί Βουλευτές ψήφισαν ήδη δυο νόμους στη Βουλή: τον πρώτο που κατήργησε το ΤΕΦΑΑ στον Πύργο και τον δεύτερο που αύξησε τις βάσεις εισαγωγής στα Τμήματα. Και το ελάχιστο που δεν έχουν οι κυβερνητικοί Βουλευτές είναι η συλλογικότητα. Αν πήγαιναν και οι τρεις στον πρωθυπουργό ή στην Υπουργό Παιδείας και δήλωναν πώς είναι ανυποχώρητοι μπορεί κάτι να άλλαζε,

– στη διαρκή συλλογική έκφραση και συνεργασία με την τοπική κοινωνία, την οποία και εκφράζει το Συμβούλιο Αιρετών.

Από την πρώτη στιγμή αυτά είχαμε πει και επαληθευτήκαμε κατά 100%. Ομολόγησε και ο κ. Λυμπέρης ότι αυτή είναι η σωστή συμπεριφορά. Οι όποιες ειρωνικές ή καταγγελτικές φωνές ακούστηκαν στην αρχή, «έφυγαν» από τη μέση, διότι είχαν λάθος εκτίμηση των πραγμάτων. Ή ήταν παρασυρμένοι ή κάτι άλλο συνέβαινε. Όλα όμως αυτά τελείωσαν και αυτό φάνηκε στη συγκέντρωση.

Ο Πύργος είναι η πρωτεύουσα του Νομού και ως τέτοια έχει υποχρέωση να λαμβάνει πρωτοβουλίες. Οι κοινωνικοί αγώνες είναι πρόσκληση προς όλους και ποιά θέση παίρνει ο καθένας σ’ αυτή τη διάταξη της μάχης, είναι προσωπική του επιλογή».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος
Ζητείται εργαζόμενος για εργασίες τοποθέτησης αθλητικών ειδών και παιδικών χαρών, εντός και εκτός Πύργου Ηλείας.

Πληροφορίες: 6948838248