FOLLOW US: facebook twitter

Τι ζήτησε για το Κατάκολο ο Τ. Αντωνακόπουλος από τον Γ.Γ του Υπουργείου Ναυτιλίας: «Δεν θέλουμε το λιμάνι νεκροταφείο καραβιών»

Ημερομηνία: 10-09-2020 | Συντάκτης:

Τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το λιμάνι Κατακόλου και βρίσκονται σε εκκρεμότητα φρενάροντας την ανάπτυξή του και στα οποία ήρθε να προστεθεί λόγω κορονοϊού μια πολυ κακή χρονιά που στην ουσία έβαλε ταφόπλακα στο λιμάνι εξαιτίας της ματαίωσης της κρουαζιέρας, έθεσε χθες ο δήμαρχος Πύργου και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος στον Γ.Γ του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Βαγγέλη Κυριαζόπουλο.  Μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Αργυρόπουλο μετέβησαν στην Αθήνα και επισκέφθηκαν το Υπουργείο Ναυτιλίας όπου και συναντήθηκαν εκεί με τον Γ.Γ ενώ στην συνάντηση παρευρέθηκε και η βουλευτής Ηλείας Δ. Αυγερινοπούλου.

Τα ζητήματα που έθεσε ο δήμαρχος Πύργου στον Γενικό Γραμματέα αφορούν καταρχήν  ζητήματα  ασφαλείας του λιμανιού που χωλαίνει και που με την πρόσφατη έλευση των μεταναστών στο Κατάκολο αποδείχθηκε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ασφάλεια και να μην είναι ξεφραγο αμπέλι. Βεβαίως διατύπωσε τα παράπονά του για την καθυστερημένη ανταπόκριση του ΕΟΔΥ που θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα υγείας όλων όσων ενεπλάκησαν στην φιλοξενία των μεταναστών εφόσον παρουσιαζόταν ένα κρούσμα κορονοϊού, μια υγειονομική βόμβα για το Κατάκολο. Επίσης συζήτησε το θέμα έργων που πρέπει να γίνουν στο λιμάνι, ζήτησε την επισπευση του έργου της χερσαίας ζώνης και επίσης να υπάρξει ένα Σχέδιο  διαχείρησης των υγρών αποβλήτων των πλοίων. Αναφερόμενος ο κ. Αντωνακόπουλος στην σημερινή κατάσταση του έρημου λιμανιού αλλά και στον προσωρινό ελλιμενισμό κάποιων πλοίων και κρουαζιερόπλοιων, τόνισε ότι ο δήμος Πύργου και το Λιμενικό Ταμείο δεν θέλουν σε καμία περίπτωση το Κατάκολο να μετατραπεί σε νεκροταφείο καραβιών, αλλά να παραμείνει ζωντανό και από την ερχόμενη σεζόν κορονοϊού επιτρέποντος να επανέλθει στους παλιούς του ρυθμούς, Για το λόγο αυτό ζήτησε από τον κ. Κυριαζόπουλο να έχουν την δυνατότητα τα ελλιμενισμένα αυτά πλοία ανά πάσα στιγμή να μπορούν να  αποχωρούν, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι στις 13 Σεπτεμβρίου αναμενεται στο Κατάκολο ένα μικρό κρουαζιερόπλοιο με 100 επιβάτες.  Εν ολίγοις ο δήμαρχος απαίτησε να δρομολογηθούν όλες εκείνες οι ενέργειες που απαιτούνται για την αναβάθμιση και ανάπτυξη του λιμανιού,έτσι ώστε το 2021 να βρίσκεται πανέτοιμο για την νεα σεζόν.

Τέλος μαζί με τον κ. Αργυρόπουλο επισκέφθηκαν το Υπουργείο Εσωτερικών όπου με υπηρεσιακούς παράγοντες συζήτησαν θέματα που αφορούν την προετοιμασία του δήμου Πύργου για την ένταξή του στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος