FOLLOW US: facebook twitter

Αντισηπτικά διαλύματα σε όλα τα σχολεία του δήμου Πύργου

Ημερομηνία: 13-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
Μέτρα πρόληψης για την προστασία των μαθητών από ιώσεις και εποχική γρίπη

Με σκοπό την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών, ο Δήμος Πύργου μέσω των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχωράει άμεσα στην προμήθεια και τοποθέτηση δοχείων με αντισηπτικά διαλύματα σε όλα τα σχολεία του Δήμου. Αυτή η πρωτοβουλία έχει στόχο τον περιορισμό της μετάδοσης λοιμώξεων εντός των σχολικών χώρων, αλλά και την ευρύτερη αναβάθμιση των συνθηκών υγιεινής στα σχολεία.

Η τοποθέτηση των αντισηπτικών θα γίνει σε ευκρινή σημεία σε κάθε σχολική αίθουσα, προκειμένου να συμβάλλουν στην προστασία των μαθητών αλλά και στην προληπτική αντιμετώπιση της γρίπης.

Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Παιδείας και Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών κ. Δημήτριος Μεσσαλάς επισήμανε ότι επειδή οι ιώσεις και ιδιαίτερα η εποχική γρίπη βρίσκονται σε έξαρση, αποφάσισαν και ενισχύουν τα μέτρα πρόληψης για να προστατέψουν τόσο τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία του Δήμου όσο και  τους εκπαιδευτικούς. «Η χρήση κατάλληλων αντισηπτικών διαλυμάτων έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να αποτρέψει τη μετάδοση λοιμώξεων, σε συνδυασμό με τη σωστή καθαριότητα των χώρων, αλλά και την τήρηση των μέτρων ατομικής προφύλαξης. Στο πλαίσιο αυτό εφιστούμε την προσοχή για την τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και απολύμανσης των χώρων, με βάση τις οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων και των ιατρικών φορέων».

Κατόπιν εντολής του Δημάρχου Πύργου κ. Αντωνακόπουλου, οι Σχολικές Επιτροπές, άμεσα, προέβησαν στην προμήθεια συνολικά 1.000 τζελ και από αύριο  θα αρχίσει η σταδιακή διανομή τους στις σχολικές μονάδες του Δήμου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος