FOLLOW US: facebook twitter

Αντίστροφη μέτρηση για το ξεπούλημα της αγροτικής περιουσίας

Ημερομηνία: 14-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα
Στις 19/2 ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ακινήτων της ΕΑΣ Ηλείας-Ολυμπίας

Με απάθεια παρακολουθούν άπαντες τις ημέρες να περνούν και να μην παρεμβαίνει κανένας αρμόδιος για να αποτρέψει έστω και την ύστατη στιγμή το ξεπούλημα της περιουσίας του αγροτικού κόσμου της Ηλείας.

Για την ερχόμενη Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμό μεγάλου μέρους των ακινήτων της  Ένωσης Συνεταιρισμών Ηλείας Ολυμπίας (ΕΑΣ Η/Ο), λόγω οφειλής 500.000 ευρώ. Την ώρα που η κυβέρνηση βάζει «πλάτη» στις τράπεζες –αυτές που κατά Σταϊκούρα πλήρωσαν το μάρμαρο της κρίσης- με 12 δις ευρώ κρατικές εγγυήσεις, αδιαφορεί πλήρως για το πού θα καταλήξει η περιουσία μιας από τις μακροβιότερες συνεταιριστικές οργανώσεις της χώρας που στήριξε το μόχθο των Ηλείων αγροτών και το αγροτικό εισόδημα του νομού για σχεδόν έναν αιώνα, γεγονός που επιφέρει καίριο πλήγμα στον πρωτογενή τομέα της Ηλείας και πολύ πιθανόν να αλλάξει άρδην τον χάρτη της αγροτικής οικονομίας, διαμορφώνοντας μονοπωλιακές καταστάσεις εις βάρος των μικρών και μεσαίων αγροτών.

Η πρώην Ένωση Συνεταιρισμών Ηλείας-Ολυμπίας και νυν ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΗΛΕΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ / ΕΝ. ΣΥ. ΗΛΕΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΕΣ.) αποτελούσε τη μεγαλύτερη συνεταιριστική οργάνωση αγροτών του Νομού Ηλείας, κατείχε το 13% των μετοχών της ΣΚΟΣ-ΑΣΕ (πρώην ΑΣΟ), που με τη σειρά της κατέχει το 2% των μετοχών της Τράπεζας της Ελλάδας. Ιδρύθηκε το 1924 και εξελίχθηκε σε οικονομικό γίγαντα του αγροτικού τομέα της Ηλείας, καθώς ανέπτυξε ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, με τη συγκέντρωση, επεξεργασία, τυποποίηση και διάθεση ελαιολάδου, κορινθιακής σταφίδας και κρασιού, την εμπορία παραδοσιακών προϊόντων από όλη την Ελλάδα μέσα από τα καταστήματά της, τη συγκέντρωση αραβόσιτου και την παραγωγή ζωοτροφών, διέθετε εργοστάσιο σταφίδας, σύγχρονο οινοποιείο, ελαιουργική μονάδα, διακινούσε χιλιάδες τόνους σταφίδα και γλαύκου, κλπ.

Στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό της 19ης Φεβρουαρίου 2020 βγαίνουν στο «σφυρί» τα παρακάτω ακίνητα της ΕΑΣ Η-Ο:

-Ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο (πίσω από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Πύργου) 22.000 τ.μ./ m², με 7.000 τ.μ./ m² κτίρια όπου ευρισκόταν το παλιό Οινοποιείο και τα εργοστάσια σταφίδας, αποθήκες και τώρα είναι το πρατήριο Γεωργικό Φαρμάκων, εφοδίων κοκ, ενοικιαζόμενοι χώροι χρησιμοποιούμενες αποθήκες, οικόπεδα, γραφεία κλπ

-Ένα οικόπεδο και το κτίριο 400 τ.μ./ m², επί της οδού Τ. Πετροπούλου 4 όπου τώρα λειτουργεί κατάστημα λιανικής πώλησης αγροδιατροφικών προϊόντων.

-Ένα οικόπεδο και το κτίριο 480 τ.μ./ m², επί της οδού οδό Ολυμπίων 8 στην συνοικία “Χαλικιάτικα”.

-Ακίνητα(οικόπεδα και κτίρια) ακόμη όπισθεν του σιδηροδρομικού σταθμού( επί της οδου Χαριλάου και Διονύσου συνολικής έκτασης οικοπέδων 3.100 τ.μ./ m² και κτιρίων 2.100 τ.μ./ m²

-Ένα οικόπεδο στην Κρέστενα 1.200 τ.μ./ m²


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος