FOLLOW US: facebook twitter

Αντισεισμική άσκηση της ΠΥ Λεχαινών

Ημερομηνία: 11-03-2024 | Συντάκτης:

-Την Πέμπτη 14 Μαρτίου στο Γυμνάσιο της πόλης

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Με στόχο τη διατήρηση του υψηλού επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας σε συμβάντα σεισμικής δραστηριότητας θα πραγματοποιηθεί το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης η αντισεισμική άσκηση «Σεισίχθων» της Πυροσβεστικής Λεχαινών στο Γυμνάσιο της πόλης.

Το σενάριο της άσκησης προβλέπει την εκδήλωση σεισμού 6,4R με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του αλιευτικού καταφυγίου Αγίου Παντελεήμονα, 11 χλμ βορειοανατολικά της Κυλλήνης, που θα πλήξει τα Λεχαινά και θα οδηγήσει σε κατάρρευση τμήματος του Ημερήσιου Γυμνασίου της πόλης εν ώρα διδασκαλίας, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό μαθητών και εκπαιδευτικών με ταυτόχρονη πυρκαγιά στο εργαστήριο φυσικών επιστημών.

Άμεσα τίθεται σε εφαρμογή το συνολικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την εκκένωση του κτιρ’ιου και η Διευθύντρια του Σχολείου καλεί το 199 για την κατάρρευση τμήματος του κτιρίου, για πιθανό εγκλωβισμό μαθητών και για τη φωτιά, ενημερώνοντας ότι είναι σε εξέλιξη η απομάκρυνση των μαθητών.

Το σενάριο έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας καθώς προβλέπει ισχυρό μετασεισμό 5,9R με το ίδιο επίκεντρο, με συνέπεια την κατάρρευση τμήματος του ανατολικού κλιμακοστασίου και την πτώση τοίχων στο επίπεδο του 2ου ορφου, καθιστώντας ανέφικτη τη διαφυγή μέσω του κλιμακοστασίου. Παράλληλα, στην καταμέτρηση των μαθητών προβλέπει ότι αγνοούνται δύο μαθητές και ένας εκπαιδευτικός, καθώς και παγιδευμένο μαθητή και εκπαιδευτικό στο μη προσβάσιμο κλιμακοστάσιο λόγω της πυρκαγιάς.

Στόχος της άσκησης είναι να βρεθούν και να ανασυρθούν οι τραυματίες αγνοούμενοι και στη συνέχεια να παραληφθούν από τις υγειονομικές μονάδες, καθώς και να συνεχιστούν οι δράσεις άμεσης διαχείρισης συνεπειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες μέχρι τη σταδιακή αποκλιμάκωση των επιχειρήσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος