FOLLOW US: facebook twitter

Αντιδράσεις για τη προσφυγική δομή φιλοξενίας μανάδων και παιδιών στο παλιό Νοσοκομείο

Ημερομηνία: 18-06-2020 | Συντάκτης:

Κατατέθηκε πρόταση προ ημερήσιας διάταξης και εντέλει αποσύρθηκε

Πρόταση για το ενδεχόμενο δημιουργίας δομής φιλοξενίας μονογονεϊκών οικογενειών στο παλιό Νοσοκομείο Πύργου, κατατέθηκε προ ημερήσιας διάταξης, στο προχθεσινό δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο μετά τις έντονες αντιδράσεις από μέλη της αντιπολίτευσης το θέμα δεν συζητήθηκε και αποσύρθηκε.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος ζήτησε από το Σώμα να συζητηθεί σχετικό έγγραφο που εστάλη στον δήμο από τον γενικό γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου Εμ. Λογοθέτη, μέσω του οποίου ζητά την παραχώρηση του πρώτου ορόφου του παλιού Νοσοκομείου Πύργου για πέντε χρόνια με στόχο τη φιλοξενία μονογονεϊκών οικογενειών (πρόσφυγες και μετανάστες).Ουσιαστικά πρόκειται για την πρόταση που είχε καταθέσει ανοιχτά η δημοτική αρχή, την περίοδο που αντιδρούσε στη δημιουργία κλειστής δομής μεταναστών στο Επιτάλιο,  υποστηρίζοντας πως δεν συμφωνεί με τη δημιουργία hotspot αλλά θα μπορούσε να φιλοξενήσει σε ανθρώπινες συνθήκες μητέρες με τα παιδιά τους.

«Μας γνωστοποιήθηκε ότι ενδιαφέρονται για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας μονάδων με τα παιδιά τους, κάτι αντίστοιχο που ήδη συμβαίνει στην πόλη στη μαθητική εστία της Φιλοθέης από τη Μητρόπολη. Προσφέρεται ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) να επισκευάσει έναν όροφο του κτιρίου του παλιού Νοσοκομείου(500χιλ. ευρώ) ενώ το όλο οικονομικό όφελος για την πόλη για 4-5 χρόνια θα είναι 4 εκατ. ευρώ συν 25 θέσεις εργασίας εντός της δομής και άλλες 15 για καθαριότητα και σεκιούριτι. Και η τροφοδοσία θα γίνεται από την τοπική αγορά. Διοικητής της δομής θα είναι από τον ΔΟΜ, θα υπάρχει Δ.Σ. που θα συμμετέχει ο Δήμος και το Επιμελητήριο και φυσικά θα υπάρχει μνημόνιο συνεργασίας που θα περιλαμβάνει όλους τους όρους…» είπε ο Δήμαρχος Πύργου, προσθέτοντας πως τα μέλη της αντιπολίτευσης αντέδρασαν μιλώντας υποκριτικά για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου ως πανεπιστημίου ή σχολείου και απέκρουσαν μια υγιή ανθρωπιστική δράση, την οποία είχαν αποδεχτεί όταν η δημοτική αρχή βρίσκονταν σε σύγκρουση για τη δομή του Επιταλίου και είχε αντιπροτείνει ότι δέχεται μητέρες με παιδιά, όχι όμως hotspot που είναι τραγωδία.

«Είναι ένα κτίριο που καταρρέει που το είχαν παρατημένο και μισογκρεμισμένο και που το είχαν για τις σκουπιδιάρες… Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια πράξη ανθρωπιστικής φύσεως ακίνδυνη για την κοινωνία καθώς πρόκειται για μητέρες με παιδιά-όπως ήδη φιλοξενεί ο Δεσπότης- και να έχουμε οικονομική ωφέλεια για την πόλη. Δε θέλησαν ούτε να ξεκινήσουμε την κουβέντα… Δεν το συζητήσαμε, εγώ το απέσυρα αφού κάποιοι χαίρονται να καταστρέφουν την πόλη ακόμα και ως αντιπολίτευση».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος