FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Υπέκυψε στο 4ο δεκάλεπτο

Ημερομηνία: 16-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Είχαμε χαρακτηρίσει δύσκολη την αποστολή του Κοροίβου στη νήσο Κω. Η μάχη αποδείχτηκε των όντι σκληρή και κρίθηκε μόλις στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν οι «μπλε» παραδόθηκαν στον Ιπποκράτη. Είναι χαρακτηριστικό το σκορ σε κάθε δεκάλεπτο: 13-11, 19-21, 19-16 και 25-18. Θεωρούμε ακόμη πως τα τρίποντα εν πολλοίς έκριναν τον αγώνα. Ο Κόροιβος είχε 7/25 και ο Ιπποκράτης 11/29.

*Για καλή του τύχη έχασαν ο Απόλλων και το Πευκοχώρι κι έτσι η διαφορά παρέμεινε αναλλοίωτη. Ωστόσο είναι αξιοσημείωτη η νίκη του Αμαρουσίου επί του Απόλλωνα 79-76 στα σημεία. Η συνέχεια αναμένεται τρομερή. Έρχεται στην  Ήλιδα ο Διαγόρας. Όμως ο Σαμόλης έχει αλλάξει το στάτους της ομάδας!

 

Τραγέλαφος στη Γ΄ Εθνική

Βόησε όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα κατά την προχθεσινή τελευταία αγωνιστική. Η μπάλα, όπως είχαμε σημειώσει την Παρασκευή, δεν παίχτηκε σε όλους τους αγωνιστικούς χώρους. Δεν θα αναφέρω κανένα παράδειγμα, γιατί μπορεί να εκθέσω και να εκτεθώ. Πάντως στον όμιλό μας χαμηλά, σώθηκε ο Αχαρναϊκός κι έπεσε η ηρωική Νίκη Τραγανού.

*Σε λίγο καιρό θα ξέρουμε ποια ομάδα της Ηλείας του χρόνου θα συνοδεύσει τον Πανηλειακό και τον Παμβουπρασιακό στο νέο πρωτάθλημα.

*Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω με τη λήξη αυτού του πρωταθλήματος όλους εκείνους τους παράγοντες, τους προπονητές και λοιπούς φίλους της στήλης που βοήθησαν με τις πληροφορίες τους.

 

Πανικός με την προκήρυξη

Εκστατικοί έμειναν οι παράγοντες των ομάδων  της Α2 και Β΄ τοπικής που πήγαν στην κλήρωση την περασμένη Τετάρτη. Εκεί άκουσαν πως από την Α2, πέραν του Ηλειακού, θα ανέβει άλλη μία αντί δύο ομάδων, όπως γράφει η προκήρυξη! Δημιουργήθηκε πανικός κι όλοι «ψάχνονται» για να καταλάβουν τι γίνεται. Τους καθησυχάζει το αφεντικό του ηλειακού ποδοσφαίρου, ο οποίος προσπαθεί να ερμηνεύσει την προκήρυξη(!).

 

Έντεκα νοματαίοι

Ο Γενικός θεωρεί ότι έχει γίνει λάθος, όχι με… δόλο! Αλίμονο, Γενικέ μας, να είχε γίνει με δόλο. Το λάθος όμως είναι λάθος και δεν θεωρείται ανθρώπινο. Έντεκα νοματαίοι δεν αντιληφθήκατε το λάθος; Στο πόδι δεν φτιάχνεται η προκήρυξη!

 

Αλαλούμ

Τελικά ήρθε και η ανακοίνωση Κουλούρη, που αναφέρει από πόσες ομάδες θα αποτελείται κάθε κατηγορία του χρόνου. Αυτά τα αναφέρει και η προκήρυξη όμως στο άρθρο 12. Νωρίτερα όμως η προκήρυξη γράφει άλλα! Αλαλούμ δηλαδή!

 

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Δεν είχε κάτι το εξαιρετικό η έσχατη αγωνιστική της Α΄ τοπικής. Όλα φυσιολογικά. Όλα καλά. Σε κάποιες αναμετρήσεις βοήθησαν και οι αξιωματούχοι του αγώνα. Έκαναν ότι μπορούσαν τα παιδάκια! Στο Σκουροχώρι όμως πέσανε κορμιά. Έτσι σώθηκε ο Αίας.

*Ήταν εκεί επώνυμοι Γαστουναίοι κοντά στην ομάδα. Είδαμε το Θεοδόση, τον Καραμιχάλη, τον Κοντούλη, το Γαβριλόπουλο, τον Κλάδη, τον Ματλή, το Μιχάλη Καλαρίτη κι άλλους πολλούς.

*Οι οπαδοί του Σκουροχωρίου έφυγαν απογοητευμένοι. Προ αλλά και στη διάρκεια του αγώνα έριξαν σκαουμπάρτα, βοηθώντας τους παίκτες. Υπάρχει όμως και το πλέι-άουτ και η ελπίδα φεύγει τελευταία.

*Και από χρόνου παιδιά… Όσον αφορά τα πλέι-οφ, αυτά είναι άλλη ιστορία!

 

Η νίκη του Αίαντα

Την πιο μεγάλη φετινή νίκη του πέτυχε ο Αίας Γαστούνης στο Σκουροχώρι. Μπροστά σε 300 φιλάθλους, καθώς ήταν το μοναδικό ενδιαφέρον παιχνίδι της έσχατης αγωνιστικής. Τα άλλα όλα, μηδενός εξαιρουμένου ήταν της… πλάκας! Πολύ ωραίο το γκολ του Καράμπελα, που πήρε πάσα λουκούμι από τον Παναγιωτόπουλο. Ο ίδιος όμως λίγο αργότερα αρνήθηκε να κάνει το ίδιο προς τον συμπαίκτη του κι έτσι χάθηκε η ευκαιρία για το 0-2. Οι τραυματισμοί του Ζώντου και του Μπράβου επηρέασαν την απόδοση της ομάδας της Γαστούνης στο β΄ μέρος, που κλείστηκε να κρατήσει τη νίκη, όπως κι έγινε.

 

Τραυματισμοί και αποβολή

Σε πολύ δύσκολη θέση βρέθηκε ο Αίας στο Σκουροχώρι, καθώς στο τέλος του α΄ ημιχρόνου είδε δύο παίκτες του να εγκαταλείπουν τραυματίες τον αγωνιστικό χώρο. Αρχικά ο Ζώντος και κατόπιν ο Μπράβος που έκανε όλο το παιχνίδι της ομάδας του Γιώργου Βαρουξή. Ωστόσο, ο Αίας, παρά την πίεση που δέχτηκε στο β΄ μέρος κράτησε τη νίκη. Να προσθέσουμε πως η αποβολή του Παναγιωτόπουλου με δεύτερη κίτρινη ήταν υπερβολική απόφαση από τον Μαρκαντωνάτο. Ο Αίας έμεινε για 14 λεπτά, με τις καθυστερήσεις, με δέκα παίκτες, αλλά κράτησε ανέπαφη την εστία του κι έτσι έμεινε στην κατηγορία!

 

Απογοήτευση

Μετά τη λήξη του αγώνα στο Σκουροχώρι αρκετοί παίκτες του Λευκού Αστέρα απογοητευμένοι ξάπλωσαν στο χορτάρι επηρεασμένοι από την ένταση και την προσπάθεια. Προσπαθούσε να τους δώσει κουράγιο ο γκολκίπερ Βυθούλκας. Τους υπενθύμισε ότι τίποτε δεν τελείωσε ακόμη. Η ομάδα θα έχει μία ή δύο ευκαιρίες, καθώς θα παίξει στα πλέι-άουτ!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος