FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Τους αρκεί μια ακόμη ισοπαλία

Ημερομηνία: 29-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ικανοποίηση ένιωθαν οι άνθρωποι του Ενιπέα, μετά τη λήξη του αγώνα στο Επιτάλιο. Το 0-0 έστεψε τις προσπάθειες των αντιπάλων. Η ομάδα του Νίκου Γκρίλλα διεκδίκησε τη νίκη. Είχε χαμένες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη. Όμως της έλειψε η δημιουργία, καθώς ο Τσαντίλης με κόκκινη κάρτα ήταν έξω από το σύρμα. Έτσι, η ομάδα, αφού δεν μπόρεσε να φτάσει στη νίκη αρκέστηκε στην ισοπαλία. Τη διαφύλαξε προς το τέλος, καθώς οι πληροφορίες από την Κρέστενα έπαιξαν το δικό τους ρόλο.

*Τώρα όλα θα παιχτούν το προσεχές Σάββατο στο «Ντ. Παπαγεωργίου». Εκεί τους αρκεί η ισοπαλία. Όπως μάθαμε η ομάδα θα πάει ενισχυμένη με Τσαντίλη και τον στρατευμένο Γκρίλλα.

 

Όχι στο Στάδιο

Η σκέψη κάποιων φίλων της ομάδας το ντέρμπι με τον Α.Ο. Ξενοφών ο Ενιπέας να το δώσει στο «Χαρ. Βιλαέτης», όπου θα συγκέντρωνε δύο χιλιάδες κόσμο, δεν μπορεί να προχωρήσει. Η ομάδα στο πιο κρίσιμο φετινό παιχνίδι δεν μπορεί να εγκαταλείψει το σπίτι της.

 

Πανδαισία στην Κρέστενα

Με μια εμφαντική νίκη επί του Ολυμπιακού, ο Α.Ο. Ξενοφών έδειξε πως είναι έτοιμος για το έσχατο παιχνίδι στο Λαντζόι, όπου θα βγει ο πρωταθλητής. Τετρακόσιοι φίλαθλοι είδαν ένα μεγάλο παιχνίδι, με ρεσιτάλ Μπακατσέλου και πλούσιο σκορ (6-2). Μάλιστα, στο α΄ ημίχρονο ο αγώνας ήταν ντέρμπι, καθώς η ομάδα της Ζαχάρως ισοφάρισε δύο φορές. Με μια κίνηση στην επανάληψη του Μιλοσέσκι βοηθήθηκε η ομάδα του Α.Ο. Ξενοφών κι έφτασε σε πλατιά νίκη, τόσο πλατιά που ουδείς περίμενε.

*Κορυφαίοι οι Δημάκης, Μιλοσέσκι, ενώ για μια ακόμη φορά δεν αγωνίστηκε ο Πάρης. Ο ρέφερι Παναγόπουλος δεν είχε προβλήματα, μόνον εκεί στην τήρηση ενός λεπτού σιγή (για τον πατέρα του Κατσιώλη) κάτι δεν έπραξε σωστά.

 

Με απουσίες η Ζαχάρω

Ο Ολυμπιακός Ζαχάρως άξιζε μόνο για ένα ημίχρονο. Στο β΄ μέρος κατέρρευσε, χωρίς εναλλακτικές λύσεις. Η απουσία του Τσάμπρα (λόγω ποινής) σημαντική, ενώ δεν υπήρχαν και λύσεις από τον πάγκο. Καλύτεροι οι  Φώτης Παναγόπουλος, Μπιμπής.

 

Η πορεία της Νίκης Τραγανού

Η φετινή πορεία της Νίκης Τραγανού στη Γ΄ Εθνική, ήταν επιτυχής, αν και παρθενική. Από καθαρή ατυχία δεν κρατήθηκε στον 6ο  Όμιλο. Θα το εξηγήσουμε πιο κάτω. Κατέκτησε την 9η θέση με τρεις πόντους κάτω από τον Αχαρναϊκό κι έναν πάνω από τον Παναιγιάλειο. Υποβιβάστηκε από σύμπτωση, ατυχία και κάποια αποτελέσματα στους τελευταίους αγώνες που κανείς δεν τα περίμενε.

*Το Δ.Σ., ενώ συγκροτήθηκε σχετικά νωρίς, άργησε να πάρει αποφάσεις, γιατί «έκαιγε» το οικονομικό. Αμφιταλαντεύτηκαν οι άνθρωποι μέχρι να αποφασίσουν. Όμως έκαναν το πρέπον. Πήραν προπονητή ή μάλλον κράτησαν το Σπύρο Αντωνόπουλο (όπως ήταν φυσιολογικό) κι έχτισαν την ομάδα με τους παλαιούς, αλλά και νέους παίκτες.

*Έμεινε ολόκληρο το δυναμικό που πήρε πρωτάθλημα, εκτός μερικών, κυρίως νέων, που δόθηκαν είτε δανεικοί είτε έμειναν ελεύθεροι. Δοκιμάστηκαν και κάποιοι παίκτες που ήρθαν, αλλά δεν έμειναν και δεν πρόκειται να τους αναφέρουμε. Ο Ακασού και ο Ντιαλό έμειναν μισό χρόνο και τότε, το Δεκέμβριο, έκαναν τα… δικά τους κι αποχώρησαν. Θεωρούμε, πως η αποχώρησή τους ήταν μία από τις αιτίες του υποβιβασμού. Σταθερά καλοί οι Γαργαρώνης, Γεωργιόπουλος, Αντωνόπουλος, Σκοζάι, Βατσής, Παπαπέτρου, Λούζι, Παπαχριστόπουλος και φυσικά οι πέντε Κολοτουραίοι, σήμα κατατεθέν της ομάδας.

 

Η αποχώρηση Γ. Κολοτούρου

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο φίλαθλο κοινό και δη στο κοινό της Νίκης Τραγανού, η παραίτηση του μεγάλου χορηγού της ομάδας, επιχειρηματία Γ. Κολοτούρου. Κολώνα ολόκληρης της Νίκης επί πολλά έτη ο κ. Κολοτούρος επέλεξε νωρίς να εκφράσει το θέλω του. Ήταν ο βασικός χρηματοδότης της ομάδας, η «ψυχή» της, χωρίς να παραγνωρίζουμε τη συνεισφορά πάντων των λοιπών.  Πιστεύουμε ότι και πάλι θα βοηθήσει στο μέλλον…

 

Πολύ καλή η Ζαχάρω

Ο Ολυμπιακός Ζαχάρως (4ος) ήταν πολύ καλύτερος απ’ όσο δείχνει η τελική θέση που κατέκτησε στην Α΄ τοπική. Απλώς είχε ορισμένα άτυχα, οριακά αποτελέσματα σε αγώνες του. Την αξία του την απέδειξε στα πλέι-οφ. Η ομάδα της Ζαχάρως είχε πολύ καλή διοίκηση και καλό προπονητή, το Σταύρο Μεντή, ο οποίος συχνά έλεγε ότι στόχος μας είναι η συμμετοχή στα πλέι-οφ. Τώρα, αν στο δρόμο άλλαξε πηδαλιούχο, με το Ντίνο Παναγιωτόπουλο να παίρνει τα ηνία είναι άλλος λόγος, που αφορά τα εσωτερικά του σωματείου.

*Επειδή η περιοχή δεν έχει ικανό δυναμικό, η Ζαχάρω αναγκάστηκε να ενισχυθεί με παίκτες ξένους. Ενισχύθηκε με τους Τσάμπρα, Κύτταρη, Παπαγεωργίου, Π. Στροφύλλα, Κατσιώλη, Καλαμαρά (αποχώρησε), ενώ το Γενάρη ενισχύθηκε με το Φώτη Παναγόπουλο.

*Πέτυχε 14 νίκες, 6 ισοπαλίες, 7 ήττες, με συντελεστή τερμάτων (55-26).

*Πρώτοι σκόρερς οι Έλιοτ, Παπαγεωργίου με 12 γκολ. Τέσσερα γκολ ο άτυχος Κατσιώλης κι ο Στροφύλλας.

*Στο Κύπελλο, πέρυσι, πήγε καλά, φέτος αποκλείοντας τα Μακρίσια εκτός έδρας έδειξε καλά σημάδια, όμως αποκλείστηκε στη Γαστούνη από τον Αίαντα κι έφυγε νωρίς.

Σπουδαία κίνηση στον Αίαντα

Εν μέσω της δίνης των εκλογών, κινήθηκαν οι παράγοντες του Αίαντα και με συνοπτικές διαδικασίες με τη δεύτερη συνέλευση βγήκαν αισιόδοξα αποτελέσματα. Παλαιοί παράγοντες που έχουν προσφέρει τα μέγιστα μπήκαν μπροστά, ώστε ο ιστορικός σύλλογος να βρει το δρόμο του. Τα σημάδια είναι αισιόδοξα. Θα περιμένουμε μελλοντικά ονόματα και δράση.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος