FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Το μετέωρο βήμα των μικτών

Ημερομηνία: 11-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μια από τα ίδια και η φετινή πορεία των μικτών ομάδων της ΕΠΣΗ. Μ’ άλλα λόγια αποκλεισμός από την επόμενη φάση, η οποία (λόγω κορονοϊού) αδόξως διεκόπη, όπως κάθε ποδοσφαιρική εκδήλωση.

Φέτος η Ε.Π.Ο. της εξυγίανσης άλλαξε τις ηλικίες των παικτών, σε Κ12 και Κ14. Βρήκε έτσι απροετοίμαστες όλες τις Ενώσεις. Η πρώτη φάση έγινε σε ομίλους. Ο δικός μας όμιλος ήταν ο 5ος και απετελέσθη από τις ΕΠΣ: Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Κεφαλονιάς, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

*Κατά την προσφιλή της τακτική η ΕΠΣ Ηλείας για λόγους οικονομίας προφανώς ανέθεσε τις δύο μικτές στον κ. Χρυσανθακόπουλο. Αυτό είναι φάουλ, αλλά τον Πρόεδρο δεν τον ενδιαφέρει. Έτσι το βλέπει, έτσι πράττει. Εκάστοτε κάνει την κριτική του στις συνελεύσεις και κρίνει τον υπογράφοντα και οι αντιπρόσωποι κεχηνότες τον ακούνε.

*Ο όμιλος ήταν δύσκολος, αφού Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία πάντοτε έχουν καλές ομάδες, ενώ η Λακωνία το παλεύει και οι νησιωτικές απλώς μετέχουν.

*Θα συνεχίσουμε όμως αύριο…

 

Το θέμα της Ζαχάρως

Ανοίξαμε προχθές το θέμα του Ολυμπιακού Ζαχάρως, με αφορμή τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Μπάδας, νυν Πρόεδρός του. Το κυριότερο που είπε ήταν αυτό περί Πρωτοδικείου! Τι το ήθελε αυτό ο Πρόεδρος; Αναρωτιόμαστε, γιατί έχει θητεία ενός χρόνου ακόμη. Φοβήθηκε μήπως παραδώσει την εξουσία του ιστορικού σωματείου σ’ αυτόν που εννοούσε ο Γιώργος Καριώρης;

*Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν υπάρχει πιθανότητα παράδοσης του σωματείου; Άλλωστε πήρε και το μήνυμα από τους ενωσιακούς, περί μη παράδοσης! Το κλείνουμε εδώ το θέμα ήσυχοι όντες ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς στον Ολυμπιακό δεν αλλάζει… Όσο για τον Εθνικό Ζαχάρως που γράφτηκε αλλαχού, αυτά είναι λόγια του αέρος. Μην ξεχνάτε την Κόκκινη Θύελλα ούτε τους Νέους Ζαχάρως… Δημιουργήθηκαν για να διαλυθούν με το πλήρωμα του χρόνου. Προς το παρόν εκεί πλέον υπάρχουν μόνον ο Ολυμπιακός και ο Κακόβατος.

 

Η απειλή των εκλογών

Διαβάσαμε πως στη δίνη της συζήτησης κατά την τελευταία θυελλώδη συνεδρίαση της ΕΠΣ για τις αναδιαρθρώσεις, ο Πρόεδρος Άρης εκνευρίστηκε, γιατί άκουγε αντιρρήσεις. Δεν θέλει πολύ για να… ανάψει ο Πρόεδρος, οπότε «νευρίασε» «αγρίεψε» κι έθεσε θέμα-διαβάσαμε- πρόωρων εκλογών στο τέλος Ιουνίου (!). Ευτυχώς η πλειοψηφία ήρθε στα συγκαλά της και αποφεύχθηκαν οι… τρέλες!

*Φυσικά ο Πρόεδρος δεν θα προχωρούσε ποτέ σε μια τέτοια απόφαση, γνωστού όντος ότι η θητεία της νέας διοίκησης θα ήταν ως τα τέλη του Γενάρη του 2021, οπότε θα είχαμε πάλιν εκλογές.

*Αυτά για τους μη γνωρίζοντες. Έπειτα, εκλογές μήνα Ιούνιο θα μύριζαν… χασούρα, γιατί καραδοκεί ο κίνδυνος. Όπως το γράφω!

 

Δυνατοί παλαίμαχοι

Σε μια εποχή που δεν υπάρχει καμιά δραστηριότητα ποδοσφαιρική παίζουν τη μπαλίτσα τους οι παλαίμαχοι της Δάφνης. Αυτή τη φορά συνάντησαν τους παλαίμαχους του Ηλειακού. Είδαμε κοιλίτσες χαριτωμένες στο γήπεδο Λεχαινών. Παρόντες οι Κραγκαραίοι (Χρήστος και Θανάσης), ο Κουρής, ο Αρχιμανδρίτης και τ’ άλλα παιδιά της γαλάζιας ομάδας.

*Από την άλλη πλευρά οι Τσάκωνας, Ν. Βουρτσάνης, Τζαβάρας, Αντίοχος, Βατσής κλπ.. Δεν έχει σημασία ποιος νικάει. Σημασία έχει η συμμετοχή. Η Δάφνη έπαιξε και με παλαιμάχους της Πάτρας και νίκησε 5-4.

 

Μέσα σ’ όλα!

Μέσα σ’ όλα οι ενωσιακοί. Μέσα και στην εκδήλωση για τους μαθητευόμενους γκολκίπερς που οργανώνουν οι Αντωνόπουλος, Γ. και Π. Λαδάς τέλος του μήνα στο γήπεδο Μελιτσόπουλου. Κοντά μ’ αυτούς και ο Παναγιώτης Παναγούτσος, που άφησε τη δική του εποχή φέτος με τον Πανηλειακό.

 

Στις συνελεύσεις

Ο Μπάμπης Μαραθιάς και ο πάλαι ποτέ φίλος μου, Σπήλιος Καπώνης, θα συνοδέψουν τον Πρόεδρο Άρη στις δύο γενικές συνελεύσεις της ΕΠΟ. Θα ακούσουν πολλά από τους εξυγιαντές και θα καταλάβουν περισσότερα…

 

Η ετήσια

Αλήθεια η ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης, που δεν έγινε λόγω του ιού αρχές Μάρτη, πότε θα γίνει;

 

Ο Αίας μπήκε στο χορό

Ο Αίας είναι η πρώτη ομάδα-πρωταθλητής γαρ- που μπαίνει στη διαδικασία της γενικής συνέλευσης. Η ιστορική ομάδα από τη νέα σεζόν θα παίζει στη Γ΄ Εθνική και η προετοιμασία είναι λίαν απαραίτητη και νωρίς. Τους περιμένει αρκετή δουλειά. Πρέπει να ενεργήσουν ως σοφοί και όχι ως άσοφοι.

 

Και ο Ολυμπιονίκης

Εξάλλου μια μπασκετική ομάδα-ο Ολυμπιονίκης Αρχ. Ολυμπίας- είναι το πρώτο-πρώτο συγκρότημα αθλητικού περιεχομένου στην Ηλεία που ξεκίνησε δουλειά ενόψει της νέας περιόδου. Βέβαια η πρώτη συνέλευση πήγε στράφι λόγω έλλειψης. Άντε, λοιπόν, όλοι μαζί την Κυριακή 21 Ιουνίου να βγει νέο Συμβούλιο για το καλό της νεολαίας της ιστορικής πόλης.

 

Ο δικηγόρος

Ο καιρός της αναδιάρθρωσης ήδη πέρασε με τα καλά και τα κακά του. Οι ομάδες του τοπικού ποδοσφαίρου μελετούν τα όσα έγιναν και είναι πλέον καιρός να ξεκινήσουν με συνελεύσεις για να δουν τι θα κάνουν κατά τη νέα δύσκολη απ’ όλες τις απόψεις περίοδο. Βέβαια φέτος θα χρειαστούν και νομικό-δικηγόρο, ώστε να γίνουν νόμιμα κατά Αυγενάκη οι εκλογές. Τουλάχιστον από δω και πέρα να γίνονται κανονικές εκλογές κι όχι εκλογές μαϊμού, όπως μέχρι τώρα.

 

Οι αναγνωρίσεις

Πάντως, εκείνο με τις αθλητικές αναγνωρίσεις τι το ήθελαν οι σοφοί εγκέφαλοι της Γ.Γ.Α., που υλοποίησε ο υπεύθυνος αθλητισμού, ο μέγας Αυγενάκης. Δεν πάνε να κάνουν καμιά άλλη δουλειά και να αφήσουν ήσυχα τα σωματεία.

*Αύριο: η κυριότητα του ενωσιακού γηπέδου και μια διευκρίνιση για τον Χρήστο Δημόπουλο.

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος