FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: «Σταθμός» το παιχνίδι στο Αγρίνιο

Ημερομηνία: 20-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το Αγρίνιο είναι ο επόμενος σταθμός του Κοροίβου. Εκεί αντιμετωπίζει σε δύσκολο αγώνα τη νεοφώτιστη ομώνυμη ομάδα. Ξεκίνησε φουριόζος ο Α.Ο. Αγρινίου και ως τώρα ικανοποιεί. Έχει νικήσει εκεί Ψυχικό, Τρίτωνα, Φίλιππο και Ελευθερούπολη, ενώ έχασε από Αμύντα και Διαγόρα. Έχει ήδη  ως την 11η αγωνιστική 5 νίκες και 6 ήττες. Ο Γάλλος Φραντσέσκι είναι ο ηγέτης του. Προχτές μάλιστα στο ντέρμπι με τον Διαγόρα πέτυχε 25 πόντους με 6 τρίποντα.

 

*Απέναντι σ’ αυτόν τον Α.Ο. Αγρινίου, ο Κόροιβος έχει να παρουσιάσει 4 νίκες και 7 ήττες. Ως εκ τούτου πρόκειται για έναν αποφασιστικό παιχνίδι, το οποίο θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Μακάρι ο Κεραμιδάς να μην έχει άλλα προβλήματα και να παρατάξει πλήρη ομάδα.

 

*Διαιτητές στη συνάντηση οι Θεονάς, Παπαθανασίου, Μηλαπίδης (άπαντες του Συνδέσμου Αττικής).

 

 

Η γοητεία των πέναλτι

Η διαδικασία των πέναλτι στο Κύπελλο έχει τη δική του γοητεία. Οι παίκτες κατάκοποι, μετά από 120 λεπτά αγώνα καλούνται να ευστοχήσουν από τα 11 βήματα. Αυτό έγινε και προχθές στο Κουρτέσι, όπου η Νίκη νωρίς-νωρίς έπαιξε Κύπελλο, ώστε να σβήσει και μια αγωνιστική από την ποινή του Βατσή. Τα κατάφερε η ομάδα του Τραγανού και την πρόκριση να πάρει και να μειωθεί η ποινή του Λευτέρη.

 

*Ο Αλέξης Γαλάνης χρησιμοποίησε την ίδια περίπου 11άδα που είχε παίξει με το Πελόπιο πλην του Ν.Κολοτούρου. Εξαιρετικός ο γκολκίπερ Ανδρέας Αντωνόπουλος, ο οποίος απέκρουσε ένα πέναλτι και χτύπησε επιτυχώς ένα άλλο, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας αξιολογότατος παίκτης!

 

 

Καλύτερο πρόσωπο

Αντίθετα ο ΑΠΟ Κουρτέση, δείχνει με Παπουτσή ένα καλύτερο πρόσωπο. Είχε και αυτός τις ευκαιρίες, όμως και τον αγώνα έχασε και τον Κόσκορη στην παράταση. Άτυχος στο πέναλτι ο Κυριαζής, όπως και ο Τζουλιάνο Κουρκουμέλης.

 

 

Την πρόκριση ο Αετός

Ο Αετός Κέντρου πήρε την πρόκριση στην Ανδραβίδα από τη Δάφνη και τώρα θα αντιμετωπίσει στην έδρα του τον Αίαντα Γαστούνης. Τώρα πώς γίνεται την Κυριακή να χάνει με 8-3 στα Μακρίσια και προχθές να νικάει με 4-2 στην Ανδραβίδα είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Πάντως ήταν επιλογή των υπευθύνων της Δάφνης να κατεβάσουν αναπληρωματική ομάδα, αφού δεν ενδιαφέρονταν για το Κύπελλο, αλλά για το πρωτάθλημα. Έτσι εξηγείται και η ήττα, όπως και η προτίμηση να μην παίξουν με τον Αίαντα, έστω και στην Ανδραβίδα. Είναι αξιοσημείωτο πως ο προπονητής της Δάφνης κ. Δρακόπουλος την Τρίτη έκανε κανονικά προπόνηση!

 

 

Στου κουφού την πόρτα

Στο Κουρτέση ήδη νύχτωνε, όταν άρχισαν να χτυπούν τα πέναλτι. Το έχουμε επισημάνει ότι το Κύπελλο πρέπει να αρχίζει ακόμη νωρίτερα. Το πολύ στις 14.30, αν όχι 14.15. Όμως στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.

 

 

Με ενδιαφέρον

Κλείνει ο πρώτος γύρος αυτό το Σαββατοκύριακο στον άγριο κόσμο της Α΄ τοπικής. Από το νέο έτος θα ξεκινήσει ο δεύτερος, ενώ θα ξεκινήσουν και οι μεταγραφές που αναμένονται με ενδιαφέρον για ορισμένες ομάδες.

 

 

Να διατηρήσει τη διαφορά

Να διατηρήσει τα κεκτημένα, ήτοι τη διαφορά των 5 βαθμών από το δεύτερο της βαθμολογίας και να κλείσει έναν καταπληκτικό πρώτο γύρο στην Α΄ τοπική είναι αποφασισμένος ο Αίας, καθώς στη Γαστούνη δεν θα έχει πρόβλημα με τον, εκ των ουραγών της βαθμολογίας, ΑΠΟ Κουρτέση. Να νικήσουν θέλουν τα παιδιά του Θοδωρή Ανδριόπουλου και να κάνουν καλά Χριστούγεννα.

 

 

Η Δόξα στο «σπίτι» της

Να κρατήσει ό,τι με ιδρώτα έχει κερδίσει στον πρώτο γύρο θέλει η μελανόλευκη ομάδα της Ν.Μανολάδας. Αντίπαλος ο ισχυρός Αλφειός που αναμένεται να… πουλήσει ακριβά το τομάρι του. Φαβορί για το τρίποντο πάντως η Δόξα.

 

 

Μεγάλο παιχνίδι

Μεγάλο παιχνίδι από τα παλιά στην Κρέστενα. Δεν θυμόμαστε επακριβώς πόσα χρόνια έχουν να παίξουν στο πρωτάθλημα οι ομάδες. Πρόκειται πάντως για σημαντικό παιχνίδι με την παρέα του Μιλοσέσκι να θέλει τη νίκη, ώστε να παραμείνει εντός των τειχών. Οι ομάδες είναι κοντά καθώς τις χωρίζουν τέσσερις πόντοι, οπότε η αποφασιστικότητα θα παίξει πρώτο λόγο.

 

 

Ντέρμπι ισόβαθμων και ουραγών

Ο πρώτος γύρος ήταν ικανοποιητικός για την Ολυμπιάδα και το νεοφώτιστο Ηλειακό Βαρθολομιού. Είναι στους 13 βαθμούς και  θα παλέψουν για το τρίποντο που θα είναι δώρο θεού για όποια ομάδα το κατακτήσει!

 

*Το ντέρμπι των ουραγών (Πέλοπιο-Ν. Κόροιβος) θα κρίνει κάποια πράγματα. Η ομάδα του Πελοπίου υπερέχει στα… σημεία και είναι κοντά στη νίκη.

*Να θυμίσουμε ένα περσινό αποτέλεσμα: Ολυμπιακός Σαβαλίων-Προοδευτική  2-2.

 

 

Ο αντι-Καραγιάννης

Πριν από ένα έτος, όταν παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣ, Γ. Τσουραπάς, η Εκτελεστική τον αντικατέστησε στο άψε-σβήσε. Και τώρα που παραιτήθηκε ο Καραγιάννης, θα βρεθεί ο αντικαταστάτης του, έστω και αν πρέπει να έχει ειδικά προσόντα. Τον έχουν βρει, λένε οι φήμες. Είναι ο Σταύρος Βασιλάκης, καθηγητής στο επάγγελμα, που υπηρέτησε τη διαιτησία από το Σύνδεσμο Αθήνας και γράφτηκε λόγω διορισμού του στην Ηλεία. Τον προτείνει προφανώς ο Στέλιος Κυριακάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας!

 

Ελπίδες η Κ12

Ξεκίνησαν τις φετινές τους προσπάθειες οι Μικτές. Η Κ12 ήταν πολύ καλή και συντριπτική και πήρε πλατιά νίκη απέναντι στην αντίστοιχη της Ζακύνθου. Έχει καλούς παίκτες ανάμεσα στους οποίους και τα παιδιά των παλιών ποδοσφαιριστών Κολοσκόπη, Φερεκίδη, Τρυφωνόπουλο. Το 6-0 προοιωνίζει κάτι καλό!

*Νίκησε και η Κ14 με 2-1 αλλά οι δυνατότητές της είναι μικρές για το επίπεδο. Θα χρειαστεί παραπέρα προσπάθεια.

 

*Η στήλη θα απουσιάσει την εβδομάδα των Χριστουγέννων. Εύχομαι στο πλήθος των αναγνωστών μας, Καλά Χριστούγεννα με υγεία!

 

Π.Κ. Τσάμης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος