FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Στα ύψη ο Παμβουπρασιακός

Ημερομηνία: 15-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Όπως στον πρώτο γύρο έτσι και χθες στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου ο ΠΑΟΒ νίκησε τους Βραχναίους και μάλιστα με το ίδιο σκορ 2-1. Έτσι η «Μπάρτσα» βρίσκεται ήδη στα βαθμολογικά ύψη. Είναι τρίτη πίσω από τις δύο ομάδες της Ρόδου, ενώ άφησε πίσω την ομάδα της Παλλήνης.

*Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο ΠΑΟΒ νίκησε με ανατροπή και δύο κεφαλιές από τους Μπούνα (έφτασε τα 3 γκολ), Γούρμο  (επίσης 3 γκολ) και παρά τις απουσίες Μικελάτου, Ζέλιου. Οι Βραχναίοι προηγήθηκαν στο 59΄, αλλά τους έμεινε η… χαρά στην προσπάθεια που κάνουν, ώστε να κρατηθούν στην κατηγορία.

 

Άτολμος κι άτυχος

Ο 300 τόσοι φίλαθλοι του Πανηλειακού έφυγαν από το Στάδιο ανικανοποίητοι, καθώς οι ερυθρόλευκοι «χλομοί» στο πρώτο μέρος, έμειναν στο 0-0 με την ομάδα της Ραφήνας, που με διπλή άμυνα ζώνης και «επιστημονική» καθυστέρηση πήρε τον πολύτιμο πόντο. Η φάση του αγώνα έγινε στο 59΄, όταν ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Μπαρμπαρούσης, είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι!

*Η πίεση που άσκησε στην επανάληψη ο Πανηλειακός δεν είχε αποτέλεσμα, γιατί στο 62΄ο Φίγκο Αντωνόπουλος αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε. Έτσι, οι ερυθρόλευκοι στην πίεση δεν είχαν δημιουργία, με αποτέλεσμα οι επιθέσεις τους να μείνουν ημιτελείς.

*Πονηρή η διαιτησία του Κακριδή από την Κόρινθο. Έδινε εύκολα φαουλάκια στον Πανηλειακό, αλλά μπορείτε να μου πείτε πού βρήκε εκείνο το προτελευταίο φάουλ υπέρ της Ραφήνας λίγο πριν τη λήξη μπροστά από την περιοχή των ερυθρολεύκων; Κι ενώ έδωσε την πρώτη κίτρινη στο 37΄ στο Δημητρίου των φιλοξενούμενων κι άλλη μία στο Μαραθιανό, μοίρασε αφειδώς κίτρινες στους Δ. Τσίγκρηλα, Μακροστέργιο, Αρβανίτη!

 

Με Σωτηρόπουλο το διπλό

Πολύτιμη δίχως άλλο ήταν η επιτυχία της Νίκης στην Αμαλιάδα επί του Αστέρα (2-0). Παρά το πρόβλημα που δημιούργησαν οι έγχρωμοι τέως παίκτες της ομάδας του Τραγανού, η ομάδα ανασυντάχτηκε και με το Σωτηρόπουλο στην ενδεκάδα πήρε το πολύτιμο διπλό. Ο Δ. Κολοτούρος σκόραρε για πρώτη φορά φέτος, όπως και ο νεοαποκτηθείς Γιάννης Σωτηρόπουλος, που σημείωσε γκολ, το πρώτο φέτος!

*Οι πιστοί οπαδοί της Νίκης ακολούθησαν την ομάδα, κάπου εκατό κι εμψύχωσαν τους παίκτες, από τους οποίους ανώτεροι ήταν οι Δ. Κολοτούρος, Λούζι, Γεωργιόπουλος, ενώ άφησε υποσχέσεις ο Σωτηρόπουλος.

*Μέτριος ο Μεσσήνιος ρέφερι Ρέκκας. Εν πολλοίς δε γνώριζε τι ακριβώς έκανε… Νομίζω πως ήταν το πρώτο του παιχνίδι!

 

Να συνεχίσει ο Αστέρας

Νέα προσπάθεια γίνεται από τη «βυσσινί» οικογένεια της Αμαλιάδας, ώστε να στηριχτεί η ομάδα και να συνεχίσει το φετινό Γολγοθά της ως το τέλος. Στην προσπάθεια αυτή πρέπει να συμβάλλουν όλοι οι Αστερίτες… Η ομάδα δική τους είναι!

 

Μεγάλη ατυχία

Η ατυχία του Κοροίβου συνεχίζεται. Στα τόσα προβλήματα, προχτές με τον Αμύντα (63-70), προστέθηκε και ο τραυματισμός του «ψηλού» της ομάδας, Γ. Τσιάκου, ο οποίος έπαθε μεγάλη ζημιά. Χωρίς ψηλό η ομάδα δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα κι έτσι παρότι προηγήθηκε 34-27 στο ημίχρονο έχασε τον αγώνα. Ήδη η ομάδα έμπλεξε στη ζώνη των πλέι-άουτ και θα δούμε τώρα τι θα κάνει για ψηλό παίκτη.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Ξεκίνησε ο β΄ γύρος του πρωταθλήματος με εντυπωσιακά αποτελέσματα, αν λάβουμε υπόψη ότι από τους τέσσερις των πλέι-οφ, νίκησε μόνον ο Ενιπέας για τούτο και αποσπάστηκε στη βαθμολογία. Δεν είχαμε ούτε ένα «διπλό», παρά τρεις άσσους και τρία «Χ». Από τις τρεις νίκες είναι λίαν σημαντική η νίκη του Ενιπέα, όπως και οι νίκες της Προό και της Ολυμπιάδας Γουμέρου!

*Ο Α.Ο. Ξενοφών «κόλλησε» στο ολισθηρό γήπεδο κι έμεινε στο «Χ» απέναντι στη Δόξα, η οποία ως φαίνεται ενισχύθηκε στις πρόσφατες μεταγραφές. Τα ίδια έπαθε και η Ζαχάρω στα Λεχαινά (2-2) κι απώλεσε έδαφος.

*Η Προοδευτική με ανατροπή στο σκορ επικράτησε των Μακρισίων και είναι δεδομένη η παραμονή της στην Α1. Μεγάλης σημασίας και η νίκη στο τέλος της αποδεκατισμένης Ολυμπιάδας Γουμέρου απέναντι στη Θύελλα. Θετικό τέλος το 1-1 του Αίαντα στο Κουρτέσι.

 

Νίκη με αγγλικό σκορ

Η πρεμιέρα του β΄ γύρου στην Α1, επιφύλαξε στον Ενιπέα την πιο μεγάλη και σπουδαία φετινή του νίκη στο γηπ. «Ντίνος Παπαγεωργίου». Νίκησε, μετά από σκληρό και αδυσώπητο αγώνα τον Ολυμπιακό Σαβαλίων και πήρε ρεβάνς της ήττας του στα Σαβάλια (0-1). Η νίκη του αποκτά τεράστια σημασία, γιατί αγωνίστηκε χωρίς τρία βασικά του στελέχη που είχαν τιμωρία (Τσαντίλης, Κύτταρης, Δαλαβούρας). Όμως οι αντικαταστάτες τους (Γιαννακόπουλος, Γκουβέρος και Καλαντζής) αποδείχτηκαν αντάξιοι. Μάλιστα, οι δύο από αυτούς πέτυχαν γκολ στον περίφημο με αγγλικό σκορ (5-4) αγώνα!

 

Με έντεκα παίκτες

Ο Ολυμπιακός Σαβαλίων τα έδωσε όλα στον αγώνα. Παρατάχτηκε με 11 παίκτες και το δίδυμο Μαρσέλης-Λυμπέρης δεν έκανε αλλαγή! Το συνηθίζουν άλλωστε αυτό, γιατί και στην Κρέστενα πρόσφατα, έκαναν μία και μόνη αλλαγή, λόγω τραυματισμού του Μπουγονικολού.

Στον πάγκο ήταν οι Κατσίγιαννος, Κάσσας, Μπορδόκας, Α. Τσακοπιάκος, Πρίφτι και οι δύο Κουμουκέλης. Θεωρούμε, πως αν στο 80΄ με το σκορ 3-3 δεν αποβαλλόταν ο Μπούτσι θα έπαιρνε τουλάχιστον την ισοπαλία… Τώρα θα χρειαστεί νέα προσπάθεια να καλύψει το χαμένο έδαφος.

 

Ταλαιπωρία ενός… Αετού

Η τεράστια ζημιά που έπαθε το γήπεδο Αλποχωρίου το κατέστησε προς το παρόν ακατάλληλο. Δεν υπάρχουν πλέον πάγκοι, αφού στην πλευρά τους έχει υποχωρήσει το έδαφος. Η ομάδα αναγκάζεται να ψάχνει γήπεδο… Προχτές έπαιξε στο Λαμπέτι και γνώρισε συντριβή, ενώ πλέον ο κίνδυνος υποβιβασμού είναι ορατός… Θα χρειαστεί μελλοντικά υπερπροσπάθεια.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος