FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Σωστά βήματα ο Κόροιβος!

Ημερομηνία: 11-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες του Κοροίβου, άργησαν να στήσουν τη φετινή ομάδα, λόγω της περίφημης κάρτας, φαίνεται πως βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, συνεργαζόμενοι με τον Κώστα Παπαδόπουλο, που φέτος θα είναι στην άκρη του πάγκου, έχουν αποκτήσει οχτώ παίκτες κι έπεται συνέχεια.

*Παίκτες, όπως ο Σιγκούνας, ο Ματαλών, ο Αθανασούλας και ο ομογενής Μάινς, μαζί με τους Τάταρη, Δημητρακόπουλο, Χρυσόπουλο και Χατζηδάκη, αποτελούν ένα εξαιρετικό ως τώρα ρόστερ. Μαζί τους οι νεαροί Κάτζος και Ρούνης και όσοι άλλοι έλθουν ώστε να δημιουργηθεί ένα καλό εύρωστο και δυνατό σύνολο, ικανό να πρωταγωνιστήσει στην Α2.

 

Τα φιλικά

Τα φιλικά παιχνίδια δίνουν και παίρνουν. Είναι η εποχή που οι ομάδες δοκιμάζουν και «δοκιμάζονται». Θετικά συμπεράσματα δεν μπορείς να βγάλεις περί της αξίας κάθε ομάδες. Το ανεπίσημο των αγώνων σαφώς παίζει το ρόλο του. Πάντως, οι δύο ομάδες της Ζακύνθου (Γ΄ Εθνικής) δείχνουν ως τώρα αδυναμίες. Η λεγόμενη μεγάλη Ζάκυνθος δεν έχει δείξει πολλά πράγματα. Άλλωστε η ήττα στη Γαστούνη κάτι δείχνει. Το Τσιλιβή παράλληλα που κινείται σε ρυθμούς Λιβέρη, έκανε μία νίκη επί της Ζακύνθου με σκόρερ τον αιώνιο έφηβο της Ζακύνθου. Άλλωστε, η ήττα μόλις προχθές από τον Αίαντα στη Γαστούνη δείχνει του λόγου το αληθές.

 

Η κατάργηση της Γ΄ Κατηγορίας

Νομοτελειακά έφτασε η μέρα της κατάργηση της Γ΄ τοπικής κατηγορίας. Απίστευτο για πολλούς και κυρίως για το νυν πρόεδρο της ΕΠΣ η υπόθεση αυτή, ο οποίος στήριζε πάντοτε τη μικρή κατηγορία.

*Προσωπικά όντας μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης το 2009, αλλά στην αντιπολίτευση, στη γενική συνέλευση τον Ιούνιο μήνα στο Εργατικό Κέντρο είχα προτείνει την κατάργησή της, διότι είχα τους λόγους μου. Εκείνη την εποχή η Γ΄ Κατηγορία είχε πολλές ομάδες σε δύο ομίλους των δώδεκα. Όμως η πρότασή μου είχε ως κίνητρο την οικονομική ενίσχυση των σωματείων από τη Γ.Γ.Α.. Η Γ΄ τοπική έπαιρνε μικρή επιχορήγηση σε σχέση με τη Β΄ Κατηγορία. Άλλωστε ΕΠΣ πολύ μπροστά από μας είχαν καταργήσει τη Γ΄ Κατηγορία, όπως τα Τρίκαλα, η Πιερία, η Καβάλα και άλλες.

*Η πρότασή μου, αν και ήταν πρωτοποριακή, συνάντησε την πεισματική άρνηση του Προέδρου, ο οποίος δεν με άφηνε να μιλήσω. Στην αίθουσα με στήριξε μόνον η τότε Πρόεδρος του Αστέρα Αμαλιάδας, κα Ρούλα Γκουβίτσα, οι άλλοι απλώς έκαναν πως δεν καταλάβαιναν!

*Έκτοτε η Γ΄ Κατηγορία μειωνόταν προοδευτικά. Το 2010 είχε 22 ομάδες, το 2014 είχε 18, το 2015-2016 οχτώ. Τα δύο τελευταία χρόνια η Γ΄ Κατηγορία «ψυχορραγούσε» και φέτος ήρθε το τέλος της.

 

Ο Γιαννακόπουλος

Δεν υπάρχει σε κανένα δυναμικό ηλειακής ομάδας ο πρώην αμυντικός του Ενιπέα, Γιαννακόπουλος, ο οποίος είχε περάσει και από τον Πανηλειακό. Ο σημαντικός αυτός ποδοσφαιριστής εκ Χειμαδιού ορμώμενος, θα σπουδάσει στην Πάτρα και λογικά θα παίξει σε ομάδα της.

 

Ενισχύθηκε ο Άφοβος

Ένα παιδί γέννημα-θρέμμα της Βροχίτσας, ο Φώτης Γαλάνης, θα ενισχύσει φέτος τον Άφοβο στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας. Ο νεαρός πέρσι ήταν στη Δόξα Ελαιώνα, αλλά η αγάπη για το χωριό του τον έφερε στην ομάδα της καρδιάς του!

 

Πρωτοφανές

Επανέρχομαι σε όσα έγραψα χθες σχετικά με τις εξετάσεις των διαιτητών. Μη νομίζει κανείς ότι δίνουν πανελλήνιες. Παίρνουν ένα ερωτηματολόγιο που στέλνει η ΚΕΔ/ΕΠΟ. Το ερωτηματολόγιο περιέχει 20 ερωτήσεις και πρέπει να απαντήσουν σωστά στις 14. Αφού λοιπόν ήρθε η ώρα των εξετάσεων στο ξενοδοχείο «Οδυσσέας» η πρόεδρος της Πειθαρχικής ζήτησε από τα δύο πρώτα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας (Καραγιάννης, Σταθόπουλος) να εξέλθουν της αιθούσης! Για τον Αντώνη υπήρξε το πρόσχημα πως μετείχαν στις εξετάσεις τα δύο παιδιά του (!), αλλά οι εξετάσεις έγιναν σε δύο γκρουπ…

*Πρωτοφανές γεγονός που σχολιάστηκε δυσμενώς από πολλούς.

 

Ο Χρονόπουλος και οι άλλοι

Διαβάσαμε επαίνους για τον εκπαιδευτή διαιτησίας κ. Νίκο Χρονόπουλο, ο οποίος ήρθε από τη γειτονική Μεσσηνία να διδάξει στο σεμινάριο, λες και πλην της τριάδος της Επιτροπής Διαιτησίας δεν υπήρχαν εδώ οι Γιαννόπουλος, Ρουμπάνης, Βασιλάκης, οι οποίοι, όπως και ο Χρονόπουλος, πρόσφατα πέρασαν σεμινάριο στην ΕΠΟ. Αφήνουμε κατά μέρος τους Ηλιόπουλο, Μάριο, γιατί αυτοί φέτος δεν κλήθηκαν αλλά έχουν την περσινή πιστοποίηση.

*Παράλληλα μάθαμε πως ο Χρονόπουλος θα έρχεται εδώ, με το αζημίωτο βέβαια, να διδάσκει τους Ηλείους διαιτητές. Επιλογές είναι αυτές και τι να κάνουμε.

*Στην αίθουσα βρέθηκαν κι έδωσαν εξετάσεις οι παρατηρητές Παπανικολάου, Μαυραειδόπουλος και οι νέοι Φτερνιάτης, Λάττας. Ένας απ’ αυτούς έχει πρόβλημα με τις γραμματικές γνώσεις και τον περιμένουν στη γωνία. Αντίθετα οι Δρακούλης, Αναστόπουλος, Φιλιππόπουλο και Μαραθιάς δεν πέρασαν το κατώφλι του «Οδυσσέα» καθένας για δικούς του λόγους.

*Τέλος πληροφορηθήκαμε πως επέστρεψε ο Γιώργος Κορδάτος έπειτα από αποχή ενός χρόνου. Αυτός ήταν ταλέντο, αλλά χάθηκε επειδή πέρσι δεν πέρασε στα τεστ της ΚΕΔ/ΕΠΟ.

 

Η μείωση του εξοδολογίου

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗ έχει υποσχεθεί πως θα πάει σε μείωση της αποζημίωσης διαιτησίας από φέτος. Αν και δεν έχει διατελέσει υπουργός Οικονομικών, θα βρει τρόπο, ώστε να το μειώσει έστω και κατά 20 ευρώ. Άλλωστε τέτοιες απόπειρες έγιναν και πέρυσι όταν διαιτητές και παρατηρητές στοιβάζονταν σε ένα Ι.Χ. για να φτάσουν στο γήπεδο!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος