FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Σκληρή δοκιμασία για τον Κόροιβο

Ημερομηνία: 07-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Νέα σκληρή δοκιμασία για τον Κόροιβο αύριο στο Κλειστό  «Μετς» με αντίπαλο το Παγκράτι, το οποίο οι «μπλε» είχαν νικήσει στην Ήλιδα (85-73). Έκτοτε έχει κυλήσει αρκετό νερό στο αυλάκι και το Παγκράτι, που μπήκε στο πρωτάθλημα από τις διάφορες ανακατατάξεις, βρήκε καιρό να ενισχυθεί και να αλλάξει προπονητή, αφού τον Κουτρούλια διαδέχτηκε ο Λιόγας. Οι «ροσονέρι» στην έδρα τους είναι σκληρά καρύδια και παλεύουν όλα τα παιχνίδια, με τον ιδιόρρυθμο Τζιβελέκα και τον Ντράσκοβιτς. Μόλις προχθές έχασαν από το Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη στην τρίτη παράταση (106-99). Στην έδρα τους έχουν νικήσει Ανατόλια, Ολυμπιακό, Καρδίτσα και Δάφνη και περιμένουν τον Κόροιβο με ανοιχτές αγκάλες. Για να τα λέμε όμως όλα χρειάζονται και λίγη τύχη τα παιδιά του Κεραμιδά.

*Στο παιχνίδι θα σφυρίξουν οι Παπαπέτρου (Κεντρικής Μακεδονίας), Μαντήλας (Β.Δ. Ελλάδας), Χρηστινάκης (Κρήτης) από τα… τρία σημεία του ορίζοντα!

 

Μεγάλο ντέρμπι γοήτρου στον Πύργο

Στη ρεβάνς του 1-1 του πρώτου γύρου μπροστά -τότε- σε χίλιους θεατές θα παίξουν την Κυριακή στο «Χαρ. Βιλαέτης» ο Πανηλειακός με τη Ζαχάρω. Το παιχνίδι εκείνο είχε χαρίσει στους θεατές συγκινήσεις (χαμένο πέναλτι του Λούσκου) ευκαιρίες από πλευράς Ολυμπιακού και τραυματισμός Τσίτσου. Αλλού στην «Πρωινή» έχετε διαβάσει λεπτομέρειες για τις απουσίες παικτών κι άλλα ρεπορταζιακά. Εμείς επαφιόμαστε να δούμε αυτός ο Τριπολιτσιώτης ρέφερι Κόκκορης, τι ακριβώς θα παίξει! Πραγματοποιεί τέταρτο παιχνίδι φέτος.

 

Με νίκη «καθαρίζει» την παραμονή!

Πολύ σημαντικό παιχνίδι για τον ΠΑΟ Βάρδας την Κυριακή στο Άργος. Σημαντικό, γιατί με νίκη, σχεδόν εξασφαλίζει την παραμονή του στην κατηγορία. Αντίπαλος ο Παναργειακός, ο οποίος είναι πλέον τελευταίος στην κατάταξη με συντελεστή τερμάτων πενιχρό (9-25). Για όσους δεν θυμούνται το αποτέλεσμα στον α΄ γύρο ήταν 1-1, αλλά από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο… μύλο. Η ομάδα του Τσίρκοβιτς έχει δυνατότητες και παίκτες να πάρει το παιχνίδι. Θα σφυρίξει ο νέος Αθηναίος διαιτητής Τσατσούλης, άγνωστος στο ευρύ φίλαθλο κοινό της Ηλείας.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Τρία ντέρμπι τετράδας και όχι μόνο έχουμε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Α΄ τοπική. Ουσιαστικά παίρνει… φωτιά η κατηγορία, με τον πρωτοπόρο Αίαντα να πηγαίνει στο γειτονικό Τραγανό, σε μεγάλη κόντρα με τη γηπεδούχο Νίκη (0-0 στον α΄ γύρο).

*Έχουμε ακόμη δύο ντέρμπι, καθώς η Δόξα αντιμετωπίζει τον Ξενοφώντα. Πολύ γνωστοί οι αντίπαλοι, αφού αγωνίστηκαν πριν δέκα μέρες για το Κύπελλο. Το άλλο ντέρμπι γίνεται στα Σαβάλια ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αλφειό. Ανοιχτό παιχνίδι για όλα τα αποτελέσματα κι αυτό.

*Και μετά τα ντέρμπι πάμε σε παιχνίδια, όπου το ενδιαφέρον δεν είναι μικρότερο. Είναι ματς ισοδύναμων αντιπάλων, με τους γηπεδούχους να είναι πιο κοντά στη νίκη, ενώ στο Κατσαρού οι γηπεδούχοι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί με την ανώτερη Προοδευτική!

 

Ο Αργοναύτης με Τζανή

Με Τζανή στη σύνθεσή του ο Αργοναύτης νίκησε σε εξ αναβολής παιχνίδι για τη Β΄+Γ΄ Κατηγορία τον Κεραυνό Χειμαδιού 2-0 και ανεβαίνει στη βαθμολογία. Μπορεί και να κάνει το θαύμα. Τα γκολ πέτυχαν οι Μπαντουδάκης, Γεωργάκης. Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή την αγωνιστική θα πάρει άκοπα το τρίποντο, αφού είναι ο αγώνας με τον Πήγασο.

 

Και νέες ήττες οι Μικτές

«Τι έχεις Γιάννη, τι είχα πάντα!». Και νέες ήττες γνώρισαν οι Μικτές στην Πάτρα από την ισχυρή Αχαΐα, η οποία είναι αήττητη κι έχει παραχωρήσει μία ισοπαλία εκτός στο Μεσολόγγι!

*Πάντως η Κ12, που είναι αρκετά δυνατή, έχασε το φινάλε του αγώνα (2-1). Στο ίδιο μήκος κύματος και η Κ14, στην οποία μετά το 3-2 ο διαιτητής Ρούτσης (Κορινθίας) δεν της έδωσε πέναλτι! Ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε κι ο γάιδαρος, όπως λέει ο λαός.

*Στη συνέχεια με Κεφαλονιά (εκτός) και Αιτωλοακαρνανία (εντός) θέλουν μόνο νίκες και θα δούμε!

 

Χωρίς σφυρίχτρα

Μετά την άριστη διαιτησία που έκανε στο Ευπάλιο ο Γ. Μαρκαντωνάτος πήρε δεύτερο σερί παιχνίδι Γ΄ Εθνικής. Αυτή τη φορά πάει Ζάκυνθο με βοηθούς τους Καραλή, Καλαμαρά, για να σφυρίξει Ζάκυνθος-Ναύπλιο.

*Την Τετάρτη ο Νίκος Σταυρόπουλος με τους Ασημακόπουλο, Καραμέρο διαιτήτευσαν στη Ζάκυνθο τις Μικτές με την Αιτωλοακαρνανία. Μεθαύριο πάνε στη Ναύπακτο (βοηθοί Καραμέρος, Δ. Κόρδας) για να σφυρίξουν το Ναυπακτιακό με το Ευπάλιο για τη Γ΄ Εθνική.

*Παρατηρητές διαιτησίας ορίστηκαν οι Κυριακάκης (Θεσπρωτός-Καβάλα), Γιαννόπουλος στο Διαβολίτσι και Σταθόπουλος στην Πάτρα (Θύελλα-Βραχνέικα).

 

Οι εκλογές οπερέτα

Θα κλείσω μια για πάντα τις εκλογές-οπερέτα του 2017, τις οποίες κέρδισε η παρούσα Διοργανώτρια και οι οποίες συνεχίστηκαν χθες στο Εφετείο της Πάτρας, όπου η αντιπολίτευση με αιχμή τον Πέτρο Σταθόπουλο παρέστη στην έφεση! Τρία χρόνια μετά και ο φάκελος «Εκλογές 2017» δεν έχει λήξει. Όταν η υπόθεση εκδικάστηκε τον περασμένο Μάη, είχε-υποστήριξε η Πρωτοδίκης ότι ο Σταθόπουλος δεν ήταν μέλος σωματείου! Τώρα η Διοργανώτρια, ενώ ήταν μέλος σωματείου, φρόντισε ώστε να τον διαγράψουν! Όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα γνωρίζουν τα πάντα. Εμείς τι να πούμε για τους ανθρώπους του Πήγασου, που διέγραψαν έναν παράγοντα που έχει βοηθήσει το σωματείο, αλλά για την περίπτωση του Πήγασου θα επανέλθουμε!

 

Ο Πέτρος Σταθόπουλος

Χθες ο Σταθόπουλος παρέστη στην εκδίκαση της έφεσης στην Πάτρα. Είναι ένας αγωνιστής του τοπικού ποδοσφαίρου, που έχει στο παρελθόν ασκήσει καθήκοντα παρατηρητή αγώνων, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε εθνικό επίπεδο. Τελευταία είχε μια περιπέτεια με την υγεία του. Ταλαιπωρήθηκε αφού υποβλήθηκε σε δύο επεμβάσεις τόσο στο νοσοκομείο Πύργου, όσο και του Ρίου. Ήδη ξεπέρασε τα προβλήματα που τον ταλαιπώρησαν και επανήλθε στην κοινωνική ζωή. Η στήλη του εύχεται σιδερένιος και μαχητικός.

 

Εορτάζει ο πολιούχος μας

Τη Δευτέρα γιορτάζει και πανηγυρίζει ο Πύργος τον πολιούχο του Αγ. Χαραλάμπη. Μεγάλες τιμές και εκδηλώσεις αγάπης και λατρείας στη μνήμη του. Να μας προστατεύει, να μας σκέπει και να μας παρηγορεί πάσας τας ημέρας της ζωής μας. Χρόνια πολλά!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος