FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό γήπεδο: Προς νέα αναβολή των τοπικών;

Ημερομηνία: 11-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η αναβολή της αγωνιστικής τοπικών πρωταθλημάτων της περασμένης βδομάδας, που αποφάσισε εκών άκων ο Πρόεδρος Άρης και η Εκτελεστική του θα έχει-δυστυχώς- και συνέχεια. Για να δούμε τι ακριβώς θα κάνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όταν η ΕΠΟ αναβάλει την αγωνιστική του 7ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής. Γιατί η ΕΠΟ από τη στιγμή που ανέβαλε τρεις αγώνες του ομίλου της περασμένης αγωνιστικής, τώρα δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, όταν ομάδες «παίζουν» την παραμονή τους!

 

Φανερό

Γίνεται φανερό από τις δηλώσεις των αρχηγών-προπονητών-παραγόντων της Ηλείας, ότι θα έχουμε διακοπή των τοπικών πρωταθλημάτων, άγνωστο για πόσο. Οι εγωιστικές δηλώσεις του κ. Κουλούρη για την ΕΠΣ Αχαΐας πάνε περίπατο απλώς, γιατί την μιμήθηκε και ανέβαλε τις αγωνιστικές των πρωταθλημάτων.

 

Η συνέλευση!

Άραγε θα γίνει η γενική συνέλευση της ερχόμενης Δευτέρας στο «AMALIAS» των σωματείων της ΕΠΣ; Μην το σκέφτεστε πολύ. Εύκολη είναι η απάντηση!

 

Επιχορηγήσεις

Ένας φίλος μου έδωσε μια κατάσταση με τις ετήσιες επιχορηγήσεις των ΕΠΣ της χώρας. Η Ένωση Ηλείας δικαιούται 41.308 ευρώ. Η Αχαΐα 48.501, η Μεσσηνία 41.330, η Αρκαδία 40.630.

 

Η ακτινογραφία της Β΄ τοπικής

Καιρός να ασχοληθούμε με τη Β΄+Γ΄ Κατηγορία, της οποίας το πρωτάθλημα επέπρωτο να μην τελειώσει την προηγούμενη Κυριακή. Θα ολοκληρωθεί οψέποτε αποφασίσει η… Εκτελεστική και ο εισηγητής Σάκης Καραλάγας, όταν φυσικά λήξουν τα μέτρα για τον ιό που μαστίζει την Ηλεία. Θα πάνε ανά όμιλο. Θα ακτινογραφήσουμε όλες τις ομάδες αρχίζοντας από τον ΠΑΟ Κακοβάτου.

 

ΠΑΟΚ ο πρώτος

Ο ΠΑΟΚ είναι το πλέον ιστορικό σωματείο του ομίλου. Βγήκε πρώτος και δίκαια, με 13 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα στο Στρέφι, που ήρθε δεύτερο. Πάντοτε ο Κακόβατος είχε καλούς παίκτες. Δανειζόταν κιόλας. Φέτος ενισχύθηκε με τον πολύπειρο σκόρερ Φάνη Δασκόπουλο καθώς και τον Μαρίνη Κουβελιώτη. Προπονητής ο Τάσος Γκότσης που βοήθησε την ομάδα αλλά δυστυχώς στην κρίσιμη στιγμή των πλέι-οφ θα είναι απών, με δική του απόφαση.

*Πρώτος σκόρερ και του ομίλου ως τώρα ο Φάνης Δασκόπουλος με 15 γκολ από τα 63 της ομάδας. Στα 14 είναι ο Γ. Κουρούβανης και στα 11 ο Μαρίνης Κουβελιώτης. Δεν νίκησε μόνο το Στρέφη. Είχε μία ήττα και μια ισοπαλία.

 

Άρης Στρέφη ο δεύτερος

Έχει περάσει από πολλά στάδια η ομάδα του Στρέφη. Από τον πρώτο Άρη στον Άρη Αρχ. Ολυμπίας, στη διάλυση στη συνέχεια και στο Ν. Άρη του Κούρβα. Σε πρωταγωνιστικό ρόλο με προπονητή το Νίκο Αλεξανδρόπουλο, σημείωσε 10 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες! Δεν έχασε από τον ΠΑΟΚ. Έχασε όμως από τον Απόλλωνα Ν. Φιγαλείας και τον Πανηλειακό! Σημείωσε 14 γκολ ο Χρήστος Κατσώλης (ήρθε από τη γειτονική Σαλμώνη) και έχει πιθανότητες να βγει πρώτος στον τελευταίο αγώνα. Θέλει μία νίκη ακόμη στον τελευταίο αγώνα με τον Πανηλειακό.

 

Επιλαχών;

Ο Ωλενειακός είναι μία από τις πιο γνωστές και καλές ομάδες της περιοχής Ωλένης. Πέρσι σώθηκε στο πλέι-άουτ. Φέτος πρωταγωνίστησε, αλλά μία ήττα στην Ώλενα από τον Άφοβο (εκτός προγράμματος) του στοίχισε. Έφερε συνολικά 9 νίκες και από 3 ισοπαλίες και 3 ήττες. Υστέρησε κυρίως επιθετικά, με πρώτο σκόρερ τον Ξουλεή (8 γκολ).

 

Απόλλων Ν. Φιγαλείας

Πέρσι υποβιβάστηκε από την Α2 και φέτος βρέθηκε σε μεταβατικό στάδιο. Πέτυχε 8 νίκες, 3 ισοπαλίες κι έχασε 5 φορές. Αξιοσημείωτες νίκες επί του Απόλλωνα Ν. Φιγαλείας (4-1) και του Άρη Στρέφη (3-0). Πρώτος σκόρερ ο Μπινιώρης (8 γκολ).

 

Οι νέοι Πανηλειακού

Νεοσύστατη η ομάδα των μικρών του Πανηλειακού με την καθοδήγηση του Θοδωρή Βαγγόπουλου. Πήρε το ΑΦΜ του Ατρόμητου Λαστεΐκων και μετείχε στο πρωτάθλημα, όπου μέχρι τούδε σημείωσε 8 νίκες, 3 ισοπαλίες κι έχασε 4 φορές. Τα μικρά παιδιά του Πανηλειακού ενισχύθηκαν και με 23 έμπειρους, όπως ο Τζούβαλης κι έκαναν αξιοπρόσεκτη πορεία. Κορυφαίος ο Νίκος Παναγιωτακόπουλος με 12 γκολ.

 

Άφοβος Βροχίτσας

Ο ιστορικός Άφοβος Βροχίτσας πάλεψε φέτος να σταθεί στην κατηγορία και το κατόρθωσε με 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες. Δεν πήγε καλά επιθετικά (+30). Καθοδηγήθηκε από τον Ανδρέα Μπελόκα (5 γκολ), που έχει συνδέσει το όνομά του με το χωριό.

 

Ιστορική ομάδα

Ο Απόλλων Σμίλα είναι από τις ιστορικές ομάδες της Ηλείας. Έχει παίξει παλαιότερα ακόμη και στην Α΄ Κατηγορία κι έχει ένα από τα παλαιότερα γήπεδα της περιοχής. Τυπική η παρουσία του με 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 12 ήττες.

 

Άρης Λάνθι

Κατέβηκε την ύστατη στιγμή, αφού ανέλαβε πρωτοβουλία ο παράγοντας του Άρη, Σπύρος Καραγκούνης, παλιός παίκτης της ομάδας. Άρα η παρουσία της ομάδας ήταν μάλλον τυπική με μία νίκη (νίκησε την ομάδα του Πουρναρίου), 2 ισοπαλίες και 12 ήττες. Πρώτος σκόρερ ο Δημ. Δημητρόπουλος με 5 γκολ.

 

Αγ. Δημήτριος Πουρναρίου

Χάρη σε έναν άνθρωπο, το Νίκο Δρουβιώτη ή Λαγό, υπάρχει αυτή η ομάδα σε πείσμα των καιρών. Δεν πέτυχε ούτε μία νίκη. Έφερε δύο ισοπαλίες κι έχασε όλες τις άλλες φορές. Χαρά στο κουράγιο της, αφού δέχτηκαν 100 γκολ. Πάντως ο Καλλιμάνης πέτυχε 4 γκολ από τα 15 συνολικά γκολ που σημείωσαν.

*Καλά να είμαστε. Αύριο θα δούμε το 2ο Όμιλο.

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος