FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: ΠΑΟΒ-Πανηλειακός: Ζητούμενο το τρίποντο

Ημερομηνία: 29-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Συγκλονίζει ο αγώνας Παμβουπρασιακού-Πανηλειακού στο «Γρ. Καλάκος». Δεν πρόκειται για τελικό που δίνει πρωτάθλημα, δηλ. τίτλο. Δεν πρόκειται να τον παρακολουθήσουν μια χιλιάδα φίλαθλοι. Πρόκειται για αγώνα επιβίωσης των δύο ιστορικών ομάδων στην κατηγορία, μπροστά σε 300 το πολύ ανθρώπους. Από 13 βαθμούς έχει κάθε ομάδα. Η μία (η «Μπάρτσα») είναι έμπειρη, αλλά θα έχει τρεις απόντες. Η άλλη (οι «ερυθρόλευκοι») είναι άπειρη, αλλά λίαν μαχητική. Θα επικρατήσει ο δυνατός, ο τυχερός, αυτός που στο φινάλε θα παίξει καλύτερη μπάλα.

*Θα σφυρίξει ο Κουτσαναστάσης (Μεσσηνίας) ένας μέτριος ρέφερι, ο οποίος έχει κακή προϊστορία στον Πύργο. Δυστυχώς η Κ.Ε.Δ. αντί να χρησιμοποιήσει τους Ηλείους (Μαρκαντωνάτος, Πήττας, Καραλής) τους στέλνει στο Βλαχιώτη. Εν πάση περιπτώσει, ας μην κρίνει η διαιτησία το ηλειακό ντέρμπι.

 

 

Η Ζαχάρω στο Ναύπλιο

Για την ιστορία του παίζει πλέον ο Ολυμπιακός Ζαχάρως. Είναι έσχατος στον όμιλο και θα παλέψει για το καλύτερο. Μια επιτυχία θέλει ο Ντίνος και τα παιδιά να πάρουν επάνω τους λίγο και να δείξουν ότι αξίζουν.

*Μεθαύριο πάνε στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσουν την εκπληκτική ομάδα Ναύπλιο 2017, η οποία είναι οδηγός στον 7ο όμιλο. Άρα θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια στο παιχνίδι. Θα σφυρίξει ο Ρεντίφης (διαιτητογιός από την Ανατολική Αττική), που ανήκει στους νέους διαιτητές.

 

 

Τα κορίτσια της Νίκης

 

Τα κορίτσια της Νίκης, με προπονητή το Γιώργο Γεωργιόπουλο πάνε αύριο στη Ζάκυνθο,  όπου για το πρωτάθλημα θα παίξουν στο γήπεδο Μαχαιράδου, με τη νεοσύστατη ομάδα της Ακαδημίας Δόξας. Είναι μια νέα ομάδα, άγνωστης δυναμικότητας και φυσικά τα κορίτσια της Νίκης στοχεύουν σε μια ακόμη νίκη. Θα σφυρίξει ο Ζακυνθινός διαιτητής, Μπέης.

 

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Οδεύουμε στη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Πλησιάζουμε ήδη στο κλείσιμο του πρώτου γύρου και η «μάχη» για τα πρωτεία συνεχίζεται. Κάθε αγωνιστική κι από ένα ντέρμπι, μικρό ή μεγάλο. Προέχει ο σαββατιάτικος αγώνας στην Κρέστενα (Ξενοφών-Αίας). Ένα σπουδαίο παιχνίδι, το οποίο καιρού επιτρέποντος θα παρακολουθήσει αρκετός κοσμάκης. Οι ομάδες είναι στην τετράδα ήδη και στοχεύουν σε αυτήν. Ο πρωτοπόρος Αίας έχει πάρει διαφορά κι αν έληγε σήμερα το πρωτάθλημα θα ξεκινούσε τα πλέι-οφ με 5 βαθμούς! Σημαντικό ρόλο θα παίξει, αν παίξει ο αμυντικός Παπαχριστόπουλος, που είχε έναν τραυματισμό, ενώ ο Ξενοφών θα κατεβάσει το στρατευμένο Μούτσο!

 

 

Υπάρχουν αρκετά φαβορί

Κατά τη 10η αγωνιστική υπάρχουν φαβορί στους επτά αγώνες. Για παράδειγμα ο Αστέρας αντιμετωπίζει το Ν. Κόροιβο, ο Αλφειός το Πελόπιο και το Βαρθολομιό τον ΑΠΟ Κουρτέση. Μιλάμε για… σκέτους άσους. Κάθε άλλο αποτέλεσμα θα είναι έκπληξη.

*Παιχνίδια που αντιμετωπίζονται ως αβέβαιης έκβασης, με τους γηπεδούχους ωστόσο, να έχουν προβάδισμα είναι: το γειτονικό ντέρμπι της Βουπρασίας (Δόξα-Προο), ο αγώνας Γούμερο-Πέλοπας Πύργου και το παιχνίδι Νίκη-Ολυμπιακός Σαβαλίων.

 

 

Ο Καράμπελας 12 γκολ

Στα 12 γκολ βρίσκεται ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Νίκος Καράμπελας, του Αίαντα Γαστούνης. Ο Αμαλιαδίτης φορ βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα, όπως έδειξε και στο παιχνίδι με τον Πέλοπα. Ήταν όμως άστοχος, γιατί αλλιώς έπρεπε να έχει κάνει χατ-τρικ. Όταν έγινε αλλαγή, ενώ πήγαινε στον πάγκο χειροκροτήθηκε από Γαστουναίους φιλάθλους και ανταπέδωσε. Ήταν μια καλή στιγμή.

 

 

Έξω από το Κύπελλο η Ολυμπιάδα

Η Θύελλα Πύργου πέταξε έξω από το Κύπελλο την ομάδα του Γουμέρου με 2-0 στη Σπιάντζα. Είναι η μόνη ομάδα Α2 Κατηγορίας που πέτυχε να αποκλείσει ομάδα ανώτερης κατηγορίας. Η ομάδα του Γιάννη Γκότση πέτυχε δύο γκολ στο β΄ μέρος με τους Καββαθά, Δρακόπουλο! Ήταν μια καλή εμφάνιση της ομάδας των «Γενναίων του Πύργου» απέναντι σε αντίπαλο ανώτερης κατηγορίας. Κορυφαίος παίκτης ο Γρηγορόπουλος. Είχαμε καλή διαιτησία από τον Παναγόπουλο, ενώ εξέπληξε η βοηθός Αλεξάνδρα Μαυραειδοπούλου με τις υποδείξεις και την όλη εμφάνισή της.

 

 

Στην παράταση τα Σαβάλια

Στην παράταση ο Ολυμπιακός Σαβαλίων απέκλεισε τον Κεραυνό Βρίνας από το Κύπελλο με σκορ 3-0. Η ομάδα του Μπριασούλη άντεξε 90 λεπτά μόνον (0-0) και υπέκυψε στον προχθεσινό χρόνο.

*Εξάλλου εύκολα ο Ηλειακός Βαρθολομιού απέκλεισε την ομάδα του Διγενή Χαριάς (6-0). Τέλος το παιχνίδι Δάφνη-Αετός Κέντρου αναβλήθηκε αιφνιδιαστικά και μυστικά. Οι κοινοί θνητοί δεν πρέπει να τα μαθαίνουν όλα!

 

 

Η μεγάλη εκδήλωση του Συνδέσμου

Η εκδήλωση για τα 50 χρόνια του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου γίνεται τη Δευτέρα. Χθες δόθηκε η συνέντευξη Τύπου, όπου ο πρόεδρος Σπύρος Βασιλείου εξέθεσε το πρόγραμμα της εκδήλωσης, που περιλαμβάνει τιμητικές διακρίσεις, ομιλία από τον ίδιο, ενώ θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση. Την εκδήλωση στηρίζουν ο Μητροπολίτης κ.κ. Γερμανός, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο δήμος Πύργου και άλλοι φορείς.

 

 

Χωρίς σφυρίχτρα

Το πέμπτο φετινό του παιχνίδι παίρνει την Κυριακή ο Γ. Μαρκαντωνάτος. Με βοηθούς τους Πήττα, Καραλή θα σφυρίξει στο Βλαχιώτη, Αστέρας-Ερμιονίδα. Καλό παιχνιδάκι που χρειάζεται και λίγη προσοχή. Και ο Ηλείος, Άγγελος Αδαμόπουλος, που ανήκει στη Ζάκυνθο πάει να σφυρίξει Διαβολίτσι-Θύελλα.

Κατά τα λοιπά ο Σταθόπουλος θα δει τον Καυκά (Τσιλιβή-Γύθειο) και ο καθηγητής στο επάγγελμα, Βασιλάκης, τον Αυγερινό (Βραχνέικα-Ζάκυνθος). Νέους διαιτητές θα τσεκάρουν αμφότεροι.

*Να κλείσουμε τα διαιτητικά με την παρατήρηση πως ο κ. Κυριακάκης είδε το Ρηγόπουλο την περασμένη Κυριακή στο Αετός-Βρίνα (Α2) και ίσως σχημάτισε πλήρη άποψη. Πάντως η ΚΕΔ ούτε το Ρηγόπουλο, ούτε τον Β. Τσάκαλη έχει ορίσει ως τώρα στη Γ΄ Εθνική.

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος