FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό γήπεδο: Ούτε μια χαραμάδα ελπίδας

Ημερομηνία: 19-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Για το πότε θα μπουν οι ομάδες σε ρυθμούς αγωνιστικούς παραμένει εντελώς άγνωστο. Μόνον από τα όσα λένε οι επιστήμονες γιατροί , μπορεί κάποια συμπεράσματα να βγούνε. Διαβάσαμε δηλώσεις αρκετών παραγόντων της Ηλείας και διαπιστώσαμε ότι εκείνο που τους ενδιαφέρει, φυσιολογικά, είναι η υγεία. Το μέλλον του ποδοσφαίρου είναι αβέβαιο. Το γράφουμε και πιο κάτω. Ωστόσο προσωπικά πιστεύω –και γιατρός δεν είμαι- πως μιλάμε για μετά το Πάσχα και… βάλε.

*Ορισμένοι επικαλούνται την ΕΠΟ. Μα η ΕΠΟ έδωσε το σύνθημα της «αγρανάπαυσης» κι αυτό τηρείται. Η Ομοσπονδία και πάλι θα δώσει το ΟΚ οψέποτε αποφασίσει η Κυβέρνηση. Εδώ κλείσανε τις εκκλησίες… και ο αθλητισμός θα γλιτώσει;

*Ξεχωρίσαμε την άποψη του Προέδρου του Ολυμπιακού Ζαχάρως, του κ. Μπάδα, ο οποίος δήλωσε ορθά κοφτά πως θα περιμένουν ως τις 10 Απριλίου κι αν συνεχιστεί η κατάσταση θα δηλώσουν αποχώρηση από το πρωτάθλημα! Είναι κι αυτή μια άποψη και δεν προσομοιάζει καθόλου με την άλλη άποψη να λήξει το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής ως έχει. Αυτό είναι το άκρον άωτον της κουταμάρας!

 

 

Εκλογές ΕΠΟ

Στη «δίκη της Δευτέρας» φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ. Ο γνωστός κ. Γραμμένος. Είπε, πως στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ θα θέσει την υποψηφιότητά του στη διάθεση των Ενώσεων και των συνεργατών του. Αλήθεια, νομίζει πως ο γνωστός Αθηναίος παράγοντας που έχει στο πλευρό του την πλειοψηφία των ΕΠΣ θα αφήσει ελεύθερα τα πράγματα;

 

 

Η καραντίνα

Τέσσερις αγωνιστικές έμειναν στον άγριο κόσμο της Α΄ τοπικής, ώστε να λήξει το πρωτάθλημα στις 29 του Μάρτη κι όλοι να πάνε στο σπίτι τους, εκτός των τεσσάρων πρώτων  που θα έμπαιναν στη διαδικασία των πλέι-οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

*Στην ουρά της βαθμολογίας πιθανόν να είχαμε πλέι-άουτ με εμπλοκή δύο ομάδων. Όλα αυτά όμως πάνε περίπατο και η τύχη του πρωταθλήματος είναι πλέον αβέβαιη.

 

*Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τη συνέχεια. Ούτε χαραμάδα ελπίδας για κάτι που να δείχνει φως στο τούνελ. Όλα αφημένα στην τύχη τους. Κι όταν με το καλό λήξει η «καραντίνα» οι παίκτες για να επανέλθουν θέλουν τουλάχιστον δεκαήμερη προετοιμασία και βάλε.

 

Καραντίνα Α2

Τα ίδια ισχύουν και για την Α2 κατηγορία, η οποία βρισκόταν στο ζενίθ του ενδιαφέροντος, καθώς πέντε ομάδες διεκδικούσαν είσοδο στην τετράδα των πλέι-οφ. «Σκοτώθηκαν» όλο το χειμώνα οι ομάδες και τώρα που επρόκειτο να «θερίσουν» τους αγλαούς καρπούς της προσπάθειάς του, διακόπηκε το πρωτάθλημα.

*Τα ίδια και στον πάτο της βαθμολογίας. Μόνη κερδισμένη η Πρόοδος Σαλμώνης που κατέβηκε από το… τρένο με τη λήξη του γύρου. Όσο για τον Αετό Κέντρου κι αυτός μάλλον γλίτωσε την ταλαιπωρία…

 

Σοπενχάουερ

Καθένας έχει τη φιλοσοφία του επηρεασμένη από τον ψυχισμό του. Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω το Μίκι. Πολύ φιλοσοφία Σοπενχάουερ, ρε παιδί μου!

 

 

Ο Ίφιτος, οι Πρίγκιπες και το Κάστρο

Ο Ίφιτος είναι ένα από τα παλαιότερα σωματεία με έδρα τα Καλύβια. Σκληρή από το παρελθόν ομάδα ενός μικρού χωριού κάτω από το φράγμα. Εδώ κάνει κουμάντο ο Ανδρέας Κορμπάκης κι έτσι υπάρχει αυτή η ομάδα. Λίγα πράγματα έδειξε φέτος. Έκανε τέσσερις νίκες (Άρης Δ., Πρίγκιπες, Κάστρο δις), τρεις ισοπαλίες κι έχασε οχτώ φορές. Πενιχρή συγκομιδή. Σκόρερ ο Αντωνόπουλος με 3 γκολ.

*Οι Πρίγκιπες Λεχαινών είναι η Ακαδημία του Ζαπάντη. Επί χρόνια καλλιεργεί το ποδόσφαιρο και δεν ενδιαφέρεται για άνοδο. Καλλιεργεί το ποδόσφαιρο και είναι ένα «φυτώριο» παικτών. Πέτυχε τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Ουσιαστικά όμως νίκησε μόνο τον Μυρσιναϊκό. Ο Αρβανίτης πέτυχε 4 γκολ.

*Ο Α.Ο. Κάστρου, ιστορική ομάδα με συμμετοχή ακόμα και στη Δ΄ Εθνική, δήλωσε συμμετοχή, αλλά δεν μπόρεσε να μετάσχει. Σημείο των καιρών, καθώς η οικονομική δυσπραγία των σωματείων δεν έχει τέλος. Δεν υπάρχει η οικονομική άνεση ούτε η δυνατότητα παραγόντων με οικονομική επιφάνεια. Τα επόμενα χρόνια θα είναι πιο δύσκολα!

*Στο αυριανό φύλλο θα ασχοληθούμε με τα πρωταθλήματα υποδομών, αλλά και την Α2 Κατηγορία.

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος