FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ο Πανηλειακός στο απόλυτο μηδέν

Ημερομηνία: 02-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το θέμα του Πανηλειακού κατακαίει την κοινή γνώμη και ειδικότερα το ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Στο προσκήνιο είχαμε πριν μια εβδομάδα την πρώτη μάζωξη (δεν υπάρχει η λέξη συνέλευση) για το καυτό θέμα. Εκεί μάθαμε πως «Πυρσός» δεν υπάρχει πλέον. Έφυγαν και οι τελευταίοι της Κίνησης και τώρα αναζητεί λύση. Θα υπάρξει; Προφανώς δύσκολα.

*Στο μεταξύ στα σόσιαλ μίντια γίνεται χαμός. Γράφονται πράγματα που δεν μπορούν να αποτυπωθούν εδώ. Ξαφνικά εμφανίστηκε ο Μπάδας, ως «σωτήρας». Όμως ήρθε, είδε και απήλθε. Έχουμε επανέλθει στην κατάσταση πριν τρία χρόνια, δηλαδή στο απόλυτο μηδέν. Ο Θεός να βάλει το χέρι του για τη συνέχεια.

 

Το φαινόμενο Μπάδας

Δεν του το ζήτησε κανένας από τον Πανηλειακό. Κι όμως παρουσιάστηκε να βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους» του Πύργου. Ήταν και στη γενική (πλην αραιή) μάζωξη του Πανηλειακού. Μας έφυγε. Ελπίζω να επιστρέψει στον Ολυμπιακό Ζαχάρως, ο οποίος με Αλεξανδρόπουλο δήμαρχο θα είναι πιο δυνατός φέτος στην Α΄ τοπική.

 

Κι άλλο εκτός Γ΄

Μετά το σωματείο Α.Ο. Πρόννοι (Κεφαλονιά) δεν κατεβαίνει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής ούτε ο Αλέξανδρος (ΕΠΣ Κιλκίς), διαφωνώντας για την αναδιάρθρωση με την ΕΠΟ. Να δούμε αν το πράγμα θα περάσει και από τη… γειτονιά μας!

 

Τραβάνε το σχοινί

Στο μεταξύ, αυτή η ΕΠΟ της εξυγίανσης από τις 5 Ιουλίου, πήγε στις 5 Αυγούστου τις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων Γ΄ Εθνικής ή Δ΄ Εθνικής (τι τέλος πάντων είναι αυτή). Βρήκαν ως δικαιολογία την περίπτωση του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Τρίχες και μάλιστα… κατσαρές. Τι να λένε που με τα τερτίπια τους κοντεύουν να διαλύσουν την κατηγορία. Ή μπορούμε να ξεχάσουμε τι έκαναν πέρυσι με τον όμιλό μας;

*Έτσι φέτος υπάρχουν νησιώτικες ομάδες που δεν δήλωσαν συμμετοχή, όπως ο Όλυμπος Αγιάσου (Λέσβου), ο Πανσαμιακός και ο Κανάρης Νενήτων (Χίου). Θα δούμε πού θα πάει η δουλειά…

 

Οξύ θέμα

Εντελώς αιφνιδιαστικά δημιουργήθηκε θέμα με τη συμμετοχή του Παμβουπρασιακού στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Είναι κάποιοι παράγοντες που έχουν κουραστεί. Τώρα φαίνονται τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης, αλλά και των τεράστιων λαθών της ΕΠΟ, με αποκορύφωμα την περσινή συγκρότηση των ομίλων. Ο Θεός να τους φωτίσει, γιατί το πρόβλημα είναι τεράστιο.

 

Πρόβλημα συμμετοχής

Αν πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, σχετικά με τις ομάδες που φέτος θα έχουν πρόβλημα συμμετοχής, δεν μπορούμε να φανταστούμε πως υπάρχει ομάδα από τον άγριο κόσμο της Α΄ τοπικής, να μην μετάσχει στο φετινό πρωτάθλημα. Κι όμως είναι υπέρ το δέον δύσκολο να κατέβει ο Ενιπέας. Αυτό το υπογράφουμε. Για τον Α.Ο. Μακρισίων δεν θα υπάρξει θέμα. Μεγάλο ερωτηματικό είναι ο Ηλειακός Βαρθολομιού, αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή στα διοικητικά!

 

Πρόβλημα και στην Α2

Εδώ υπάρχει ο Κένταυρος Μαγούλας. Είναι αδύνατο να βρεθούν άνθρωποι στη Μαγούλα, ώστε να κατεβάσουν στο πρωτάθλημα την ομάδα! Γράφτηκε αλλού, πως η ομάδα θα κατεβεί στη Γ΄ τοπική με παιδιά από το τμήμα  υποδομής! Ένα άλλο ερώτημα είναι τι θα γίνει με την Α.Ε. Πηνείας, που πέρυσι αποχώρησε από την Α΄ τοπική. Θα επανέλθει τόσο ψηλά; Μπορεί.

 

Πρωτάθλημα και άνοδος

Ο Ατρόμητος Βαρβάσαινας ανήκει στα ιστορικά σωματεία της ΕΠΣ Ηλείας, αφού μετράει πολλές συμμετοχές στην Α΄ τοπική στο παρελθόν. Το 2011 είναι η τελευταία φορά στη μεγάλη κατηγορία. Ακολούθησε η πτώση στην Α2 απ’ όπου υποβιβάστηκε το 2014. Έκτοτε πέρασαν 5 περίοδοι στη Β΄ τοπική και φέτος ήρθε η άνοδος. Πρόεδρος ο Θανάσης Τσόπελας  και προπονητής ο Δημ. Κυριακόπουλος. Η ομάδα ενισχύθηκε με έμπειρους παίκτες, όπως οι Πέρρας, Μερτζάνης (από Αλφειό). Έγινε ένα καλό σύνολο που πρώτευσε στον Α΄ Όμιλο, μετά από μάχη με την ομάδα της γειτονικής Σαλμώνης.

*Η ομάδα σημείωσε 16 νίκες, 4 ισοπαλίες κι έχασε δύο φορές. Είχε τη δεύτερη επίθεση με 46 γκολ και την πρώτη άμυνα με 13 γκολ, γεγονός που οφείλεται στον εξαιρετικό πορτιέρο, Παντελή Μπίζο, ο οποίος ήταν πρώτος παίκτης σε συμμετοχή. Ακολούθησαν οι Πέρρας, Πικέας, Καράμπελας, ακόμη και ο έμπειρος Άγγελος Νικολόπουλος.

*Πρώτος σκόρερ της ομάδας ο Δημ. Πικέας (12 γκολ). Από 6 γκολ πέτυχαν οι Αντύπας, Γιαννακόπουλος και 5 ο Δρακόπουλος.

 

Επάνοδος της Μυρτιάς στην Α2

Ο Ολυμπιακός Μυρτιάς την τελευταία δεκαετία είχε δύο ανόδους στην Α2 Κατηγορία, αλλά δεν μπόρεσε να κρατηθεί σ’ αυτήν. Υποβιβάστηκε την επόμενη αγωνιστική! Συγκεκριμένα η τελευταία φορά ήταν το 2016. Φέτος με πρόεδρο τον Ανδρέα Κουλούρη και προπονητή τον Ανδρέα Χρονόπουλο έκανε το άλμα. Ο στόχος ήταν μάλιστα το πρωτάθλημα, αλλά στα πλέι-οφ έχασε μέσα από τη Βαρβάσαινα κι ο στόχος επιτεύχθηκε κατά το ήμισυ.

*Η ομάδα έπαιξε στο Β΄ όμιλο και πέτυχε 15 νίκες, 3 ισοπαλίες κι έχασε 2 φορές. Είχε τη δεύτερη επίθεση (+48) και την καλύτερη άμυνα (-20).

*Ο πρόεδρος Ανδρέας Κουλούρης ενίσχυσε έτι περισσότερο την ομάδα με τους δύο Νικολόπουλους (από Αλφειό-Σκουροχώρι), φτάνοντας στην πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, μετά από μονομαχία με το Φίλιππο Ανδραβίδας. Πρώτος παίκτης σε συμμετοχή ήταν ο Λιάγκας και ακολούθησαν οι Κανελλόπουλος, Μπουτσικάκης, Περιβολιώτης.

*Πρώτος σκόρερ ο Νεκτάριος Μπαμπίκης (13). Επτά γκολ πέτυχε ο Π. Κολτσίδας και από 5 οι Ανδρ. Κολτσίδας, Σπύρος Μουγκός και 3 ο Λεβέντης.

*Καλό μήνα αδέρφια. Έχουμε Ιούλιο πια.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος