FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ο Λιθουανός γίγαντας στον Κόροιβο!

Ημερομηνία: 17-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Έναν παίκτη, τον κοινοτικό, περίμενε η οικογένεια του Κοροίβου Αμαλιάδας, ώστε να ισχυροποιηθεί με τους υπόλοιπους και να πρωταγωνιστήσει έτσι στο φετινό πρωτάθλημα  της Α2 Κατηγορίας. Είχαμε γράψει απ’ εδώ την «Πρωινή» πως ο κοινοτικός θα είναι σπουδαίος. Δεν διαψευστήκαμε. Ο εκλεκτός της διοίκησης και του προπονητή είναι ο Ρονάλντας Ρουτκάουσκας, σέντερ από τη Λιθουανία, τη χώρα όπου το μπάσκετ καλλιεργείται πάνω απ’ όλα τα σπορ.

*Ο αθηναϊκός τύπος τον χαρακτήρισε ως «κερασάκι» στην τούρτα. Διότι ο 27χρονος Λιθουανός με ύψος 2.03 έχει πλούσιες εμπειρίες από την Ευρώπη. Παράλληλα έχει γνώση από Ελλάδα γιατί έχει αγωνιστεί δύο σεζόν με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Φέτος μάλιστα πρωταγωνίστησε στην άνοδο του «Γηραιού» στην Α1. Η απόκτησή του σκόρπισε τον ενθουσιασμό στις τάξεις των «μπλε».

 

Και τώρα το τρεμπλ

Για τον Α.Ο. Ξενοφών η όμορφη προσπάθεια στο Κύπελλο με δύο προκρίσεις τελείωσε. Έχασε στα σημεία από ομάδα Β΄ Εθνικής και υπάρχει η ηθική δικαίωση της ομάδας. Το Σάββατο θα διασκεδάσει τις εντυπώσεις στο παιχνίδι για το σούπερ καπ. Η ομάδα πλήρης πλέον πάει για το τρεμπλ.

 

Έχασε στα… σημεία

Ιστορικό πλέον το παιχνίδι Α.Ο. Ξενοφών-Αιγάλεω στον Πύργο. Το είδαν πάνω από μισή χιλιάδα φίλαθλοι, παρά τον τρομερό καύσωνα καθώς στις 4μ.μ. το θερμόμετρο έδειχνε 34ο. Το έχασε το παιχνίδι ο Μιλοσέσκι και η παρέα του στα… σημεία. Μάλλον σε νεκρό σημείο, καθώς το χρονόμετρο έδειχνε 92΄. Ήταν τότε που η ομάδα της Κρέστενας αποκαμωμένη από την υπερπροσπάθεια είχε οπισθοχωρήσει, καθώς οι αναπληρωματικοί που είχαν μπει στο παιχνίδι, μετά το 55΄ δεν είχαν τη δέουσα φυσική κατάσταση, ώστε να βοηθήσουν περισσότερο.

 

Η διακοπή σημείο των καιρών

Καιρό είχαν να δουν τα ματάκια μας τέτοιο και τόσο ξύλο σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Οι οργανωμένοι του Αιγάλεω που κάνουν πάντα τα ίδια ήρθαν με δύο πούλμαν και μπήκαν μέσα πέντε λεπτά μετά την έναρξη. Για άγνωστη σε μας αιτία ήρθαν σε σύγκρουση με τα ΜΑΤ και τότε έγινε το έλα να δεις!

*Ημίγυμνοι οι Αθηναίοι ξήλωσαν πάνω από 50 καθίσματα και επετίθεντο κατά της αστυνομικής δύναμης, γιατί πίστευαν ότι θα τους κάνουν να οπισθοχωρήσουν. Όμως οπισθοχώρησαν οι ίδιοι γιατί η Αστυνομία έκανε χρήση πυρομαχικών λάμψης και κρότου και καπνογόνα.

*Κάποτε κουράστηκαν. Ησύχασαν κι άρχισε ο αγώνας που στο μεταξύ είχε διακοπεί για 25 λεπτά. Όταν ξεκίνησε πάλι ο αγώνας, είδαμε έναν άλλο Ξενοφώντα. Με αιχμές τον Άγγελο Μούτσο και τον Γαλανόπουλο επιτέθηκε στα ίσα, αφού ισορρόπησε το παιχνίδι. Το 1-0 με πέναλτι του Πάρη Κωνσταντόπουλου, το οποίο κέρδισε ο ίδιος, ήταν αποτέλεσμα της καλής εμφάνισης του Ξενοφώντα στο β΄ μέρος.

Η διαιτησία

Πολύ καλός ήταν ο Αχαιός ρέφερι Καδδάς, όπως και οι δύο βοηθοί του Κακαφώνης, Οικονόμου. Είναι δεύτερη χρονιά στη Β΄ Εθνική και σφύριξε στα ίσα. Έδειξε επτά κίτρινες κάρτες. Από πλευράς Ξενοφώντα κιτρινίστηκαν οι Κουτρουμπής, Μιλοσέσκι, Κολόκας, Γαλανόπουλος. Από πλευράς Αιγάλεω οι Συριόπουλος, Μαγκάκης, Τσιλιγκίρης και Τσαφταρίδης.

 

Ξεχώρισαν

Από τον Α.Ο. Ξενοφών καλύτεροι ήταν ο Κουτρουμπής, που κράτησε όλο το Αιγάλεω, ο ταχύτατος Γαλανόπουλος, ο εξαιρετικός Κολόκας, ο δαντελένιος Αναμουρλίδης, ο μαχητικός Δημάκης, ο ταχύτατος Μούτσος, ο νεαρός Φερεκίδης και φυσικά ο ηγέτης Μιλοσέσκι.

*Στον πάγκο ήταν οι Βυθούλκας, Μπατζάκας, Πλατανίτης, Χαραλαμπόπουλος.

 

Δύσκολα παιχνίδια

Θέλω να προσθέσω ακόμη ότι αυτά τα παιχνίδια είναι αρκούντως δύσκολα για τους φιλοξενούμενους, κυρίως γιατί είναι αρχή της περιόδου και οι ομάδες δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Για το Αιγάλεω ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Ήρθε εδώ έχοντας τέσσερα φιλικά.

*Θυμίζουμε πως προχθές ο Αετός Ορφανού (Καβάλας) απέκλεισε 1-0 το Θεσπρωτό. Ο Ασπρόπυργος απέκλεισε 1-0 στην παράταση την Ελασσόνα. Ο Θιναλιακός έχασε 0-1 από την Καβάλα και η Ιεράπετρα πέρασε από τη Θήρα στα πέναλτι!

 

Γιατί τρεις όμιλοι;

Αιφνιδίασε η ΕΠΣ με τη συγκρότηση τριών ομίλων των 9 ομάδων της Β΄ Κατηγορίας. Έφτιαξε τρεις μικρούς ομίλους των 16 αγωνιστικών, αντί για δύο των 13 και 14 ομάδων. Έκανε ένα μικρής διάρκειας πρωτάθλημα και δεν ανακοίνωσε τον τρόπο διεξαγωγής! Τον κράτησε για μυστικό, ενώ είναι φανερό πως πάει για πλέι-οφ.

*Αν ο σχεδιασμός αυτός είναι ενός ανθρώπου κάτι δεν έγινε καλά. Αν είναι εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος τόσο το χειρότερο.

 

Η κλήρωση πιο δίκαιο σύστημα

Διαβάσαμε παράπονα του Άφοβου Βροχίτσας, γιατί η ομάδα τοποθετήθηκε στον πρώτο όμιλο που έχει τουλάχιστον δύο μακρινά ταξίδια. Δικαιολογημένα τα παράπονα, γιατί γεωγραφικά υπάρχουν τουλάχιστον άλλες πέντε ομάδες στον άλλο όμιλο που θα μπορούσαν να πάρουν τη θέση του Αφόβου. Στην περίπτωση η κλήρωση είναι το πλέον δίκαιο σύστημα.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος