FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ο Κόροιβος υλοποιεί το νέο πλάνο

Ημερομηνία: 08-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η οικονομική συγκυρία επέβαλε στη διοίκηση του Κοροίβου την υλοποίηση νέου πλάνου, σχετικά με τη λειτουργία του τμήματος μπάσκετ, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα που επέβαλε η πανδημία που ενέσκηψε στη χώρα. Νέοι παράγοντες θα εισέλθουν στα διοικητικά, ώστε να φέρουν σε πέρας τη λειτουργία του σωματείου, με τη βοήθεια και συνεργασία παλαιών που έχουν την εμπειρία. Έτσι θα λυθεί το ακανθώδες οικονομικό πρόβλημα που μαστίζει όλα γενικώς τα σωματεία της Α2 Κατηγορίας.

Πρώτο ζήτημα προς επίλυση είναι αυτό του προπονητή. Ο προσανατολισμός δείχνει τον πετυχημένο προπονητή Κώστα Δελέγκο, ο οποίος την περασμένη τριετία εργάστηκε με επιτυχία στον Απόλλωνα Πάτρας. Θα δούμε αν θα υλοποιηθεί η πρότασή τους.

 

Διοίκηση ο Ολυμπιονίκης

Έβγαλε τελικά διοίκηση, με την τρίτη και φαρμακερή ο Ολυμπιονίκης Αρχ. Ολυμπίας κι έτσι λύθηκε ένα οξύ πρόβλημα που απασχολούσε το σωματείο. Παλαιά και κυρίως νέα πρόσωπα συγκροτούν το καινούριο συμβούλιο. Επιβάλλεται όλοι οι φίλοι να συσπειρωθούν γύρω από το Δ.Σ. και να βοηθήσει κι ο Δήμος, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να φέρουν εις πέρας το έργο τους σε δύσκολες οικονομικά εποχές. Η ιδέα μεταφοράς  του συλλόγου στον Πύργο εγκαταλείφθηκε… και σωστά έγινε κάτι τέτοιο.

 

Φάκελος διαιτησία

Η βίαιη διακοπή των πρωταθλημάτων, λόγω κορονοϊού, άφησε ημιτελή την προσπάθεια των διαιτητών. Έτσι δεν τους είδαμε στα πλέι-οφ, ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα. Πάντως, γενικά ήταν καλή η εικόνα της ηλειακής διαιτησίας, αν και οι διαιτητές που χρησιμοποιήθηκαν στο μεγάλο πρωτάθλημα ήταν λίγοι (δέκα συνολικά).

*Ο υπεύθυνος ορισμών είχε δική του πρακτική. Χρησιμοποίησε στην Α΄ τοπική λίγους διαιτητές με τον Γκατζόπουλο να είναι πρώτος σε παιχνίδια (18 σύνολο) σε 22 αγωνιστικές. Από κοντά οι Παυλόπουλος, Καραβίδας με 17 και ο Παναγόπουλος με 16.

*Από τους αξιολογημένους στα εθνικά πρωταθλήματα, πρώτος ο Μαρκαντωνάτος με 13 (και 10 εκτός Ηλείας). Ακολούθησε ο Πήττας με 10 (και 14 εκτός Ηλείας) και ο Β. Τσάκαλης με 12 (και 3 εκτός).

*Ο Σταυρόπουλος παραδόξως πήρε μόνον 7 ορισμούς (και 7 εκτός).

 

Ο Κούλης

Ειδική περίπτωση για φέτος ο Χρήστος Κούλης. Στον πρώτο γύρο στα 13 παιχνίδια, ορίστηκε στα 12 κι ακολούθως έπεσε σε δυσμένεια και η Επιτροπή (;) με εντολή άνωθεν τον κακομεταχειρίστηκε. Δυστυχώς ήταν ο φετινός ψόγος της ηλειακής διαιτησίας!

 

Οι υπόλοιποι διαιτητές

Χρησιμοποιήθηκαν ακόμη έξι διαιτητές με λίγες διαιτησίες ακόμη και μία. Αδικήθηκαν κάποιοι που απέδειξαν ότι έχουν ικανότητες. Αν όμως ρωτήσεις τον Πρόεδρο της ΕΠΣΗ και τα μέλη της Επιτροπής Διατησίας, θα σου πούνε τα καλύτερα. Κι ας μην έχουν βγάλει ένα ταλέντο!

 

Ούτε για δείγμα ταλέντο!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν είχαμε ούτε ένα ταλέντο στη διαιτησία. Έναν διαιτητή με προοπτική για μελλοντικό διαιτητή εθνικής κατηγορίας. Είναι χαρακτηριστικό πως στην Α2 Κατηγορία τα περισσότερα παιχνίδια είχε ο Σφυρής (16) και ακολούθησε ο Παυλόπουλος (13).

*Πολύ καλά τα πήγε ως βοηθός Β΄ Εθνικής ο Άγγελος Πήτας κι ο Γιάννης Καραλής με 14 και 13 ορισμούς αντίστοιχα. Από τους αξιολογημένους στη Γ΄ Εθνική βοηθούς, ο Ασημακόπουλος (με καλά προσόντα) 9 ορισμούς και πολλούς στα γυναικεία και μικτές, όπως και ο εξελίσσιμος Λιάπης με 7 ορισμούς και συναφείς, ενώ οι Καραμέρος, Κόρδας, Καλαμαράς είχαν λιγότερα.

 

Οι παρατηρητές διαιτησίας

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής διαιτησίας, ο κ. Στέλιος Κυριακάκης είχε τις περισσότερες παρατηρησίες (9 σύνολο). Ακολούθησαν με 8 ορισμούς οι Γιαννόπουλος, Ρουμπάνης, ο Καραγιάννης με 7 και με λιγότερους οι Σταθόπουλος, Βασιλάκης…

 

Τέλος ο Καραβίδας

Ένας από τους πλέον αξιόλογους διαιτητές της Ηλείας κλείνει οσονούπω τα 50 έτη και αποφάσισε στη νέα περίοδο να κρεμάσει τα παπούτσια του. Πρόκειται για το Γιώργο Καραβίδα που πρέπει να είναι ευτυχής γιατί ολοκλήρωσε τη διαιτητική θητεία του υγιής, καθαρός, με αγωνιστική διάθεση και αξιολογημένος επί έτη πολλά στις εθνικές κατηγορίες. Αυτό άλλωστε επιτάσσει το λειτούργημα της διαιτησίας, αν θέλεις να λέγεσαι σωστός!

*Ο Γιώργος ήταν πάντα μέσα στους κορυφαίους τους χώρου αρκεί να αναφέρουμε τα στατιστικά του τα τελευταία χρόνια μόνο στη μεγάλη κατηγορία: 2006: 16, 2007: 21, 2008: 10, 2009: 8, 2010:18, 2011: 11, 2012:19, 2013: 22, 2014:20, 2015: 14, 2016:17, 2017: 20, 2018:13, 2019: 21 και φέτος 17!

*Στη διαιτησία μπήκε το 1990 και την υπηρέτησε ανελλιπώς για 30 χρόνια. Σίγουρα θα συνεχίσει από το πόστο του παρατηρητή και του στελέχους στα διοικητικά. Μπράβο του…

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος