FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Νίκη-πρόκριση για την καταξίωση

Ημερομηνία: 02-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Με νίκη που θα του δώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου θέλει σήμερα ο Κόροιβος απέναντι στη Δάφνη Δαφνίου, μια από τις επτά ομάδες της Α2 στην Αττική. Ο αγώνας θα γίνει στο 1ο Κλειστό του Χαϊδαρίου και θα σφυρίξουν οι Κατραχούρας (Κρήτης), Δόλγυρας (Μαγνησίας) και Τσιμπούρης (Κεντρικής-Νότιας Πελοποννήσου).

*Αν αγωνιστεί ο Λιθουανός Ρουτκάουσκας η ομάδα θα παρουσιαστεί δυνατή και θα διεκδικήσει το ροζ φύλλο στα ίσια από τους «νεοφώτιστους».

*Η Δάφνη με ταλαντούχα παιδιά και κόουτς τον Μάη Κωνσταντινίδη θα είναι μια ομάδα που δεν θα κινδυνεύσει και θα παλέψει για κάτι καλό. Θα το δούμε, βέβαια, στο παρκέ.

 

Γκολ-οφσάιντ

Στον αγώνα Τσιλιβή-Ολυμπιακός Ζαχάρως και στο 61΄ ο Φώτης Παναγόπουλος ισοφάρισε 1-1. Στο 69΄ ο Βερνάρδος από καθαρή θέση οφσάιντ, που άφησε ο βοηθός Παπαλίτσας (Καρδίτσας) έκανε το 2-1. Κάπως έτσι ο ελλιπής Ολυμπιακός έχασε!

*Όμως οι υπεύθυνοι του σωματείου της Ζαχάρως πρέπει να επιλύσουν το θέμα του Γκόμεζ, αλλιώς να προχωρήσουν σε άλλη επιλογή όσο είναι καιρός. Η ομάδα έτσι δεν μπορεί να προχωρήσει.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Γίνανε κάτι «πραγματάκια» στον αγώνα ντέρμπι της Κρέστενας. Τόσο στην ανάπαυλα όσο και μετά τη λήξη, Βλέπετε η ένσταση, τα νεύρα, τα προηγούμενα, είχαν ανεβάσει την αδρεναλίνη.

*Όπως είχαμε προβλέψει δεν έκατσε ούτε ένα διπλό. Είχαμε όμως τέσσερις ισοπαλίες, από τις οποίες οι τρεις μη αναμενόμενες.

*Εξηγούμαστε: Στο Επιτάλιο ο Αλφειός υποχρεώθηκε να παίξει χωρίς τους τραυματίες Τριανταφύλλη, Αβραμόπουλο. Έχασε μεγάλη επιθετική δύναμη και δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα απέναντι στον Ηλειακό Βαρθολομιού, ο οποίος είναι ενισχυμένος.

*Στα Σαβάλια ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε χωρίς ενέργεια και δεν λέμε κουρασμένος. Έτσι, ο Πέλοπας Πελοπίου που έφτιαξε καλή ομάδα πήρε το 2-2.

*Τέλος ο ΑΠΟΚ έκανε την έκπληξη. Ο κ. Βαγγελάκος παρουσίασε ένα δυνατό σύνολο. Αφήστε εκείνο το σπάνιο ρεκόρ με τα τέσσερα δοκάρια στην εστία του Μπουμπουνά. Τοπ σκόρερ ο νεαρός Κόσκορης!

 

Τρομερό αποτέλεσμα

Το 7-0 του Αίαντα στην πρεμιέρα ήταν ένα τρομερό αποτέλεσμα. Με ανοιχτό το στόμα πληροφορούντο ο ένας με τον άλλον και ζητούσαν πληροφορίες, πώς παρουσιάστηκε έτσι ο Αίας και πώς ή Προοδευτική δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Τοπ σκόρερ για την ομάδα της Γαστούνης ο Καράμπελας με χατ-τρικ, ενώ ο Σταθάτος πέτυχε άλλα δύο.

*Να δούμε την επόμενη αγωνιστική, τι θα γίνει στο τοπικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Σαβαλίων.

 

Έβρεξε γκολ στην Α2

Δεν έχουμε κάνει εκτενή αναφορά στην Α2. Στην πρεμιέρα ωστόσο έβρεξε γκολ. Τριάντα γκολ σε επτά ματς είναι κάτι το ασύνηθες. Όμως η αιτία, όπως ακριβώς και πέρσι, είναι ότι οι ομάδες είναι ανέτοιμες. Αν εξαιρέσουμε 2-3 ομάδες, οι υπόλοιπες είναι εντελώς απροετοίμαστες. Χωρίς φιλικά, χωρίς παίκτες. Δεν μπορεί στην πρεμιέρα μια ομάδα να παρουσιάζεται στο γήπεδο με δώδεκα, δεκατρείς παίκτες. Υπάρχει τρομερή πτώση. Πού να πάμε και πιο κάτω, στη Β΄ τοπική.

 

Με το δεξί

Στην έδρα τους έπαιξαν τόσο το Σκουροχώρι όσο και η Δάφνη. Έκαναν «με γεια» με νίκες. Ο Λ. Αστέρας επικράτησε εύκολα του ανέτοιμου Αετού Κέντρου (3-1) με γκολ από τους Νικολόπουλο, Καββαθά και Χριστακόπουλο.

*Η Δάφνη από την άλλη, με δύο γκολ του Αλέξη Κακολύρη κι ένα του Δημόπουλου επικράτησε των Λεόντων Αμαλιάδας (3-2), που παρουσιάστηκαν ανέτοιμοι. Σκόραραν οι Αποστολόπουλος, Σάκκος.

 

Χωρίς σφυρίχτρα

Δημοφιλής η  στήλη αυτή, γι’ αυτό την επαναφέρουμε με ό,τι αφορά τους διαιτητές, την πρόοδό τους, τα σφυρίγματά τους και την εν γένει συμπεριφορά τους.

*Επιτυχία για την ηλειακή διαιτησία είναι η αξιολόγηση δύο νέων ρέφερι στη λεγόμενη προχωρημένου σταδίου κατηγορία. Είναι ο Β. Τσάκαλης και ο Γρ. Ρηγόπουλος. Ήταν και πέρσι υποψήφιοι αλλά ήρθαν επιλαχόντες. Φέτος αξιολογήθηκαν με στόχο να πάνε καλά στα ενωσιακά πρωταθλήματα, στα γυναικεία και μετά να μπουν με φόρα στη Γ΄ Εθνική.

*Πρώτοι ορισμοί στη Γ΄ Εθνική. Ο Μαρκαντωνάτος (Θύελλα Πατρών-Ζάκυνθος) με βοηθούς Ασημακόπουλο, Λιάπη. Οι βοηθοί Άγγελος  Πήττας και Γιάννης Καραλής στο Διαγόρας-Σπάρτη με διαιτητή τον Άγγελο Αδαμόπουλο (Ζακύνθου).

*Ο Άγγελος Πήτας σήμερα και στον αγώνα Κυπέλλου, Ασπρόπυργος-Γιάννενα, βοηθός του Αχαιού Ανδριανού.

*Οδηγίες προς… ναυτιλλόμενους (διαιτητές, βοηθούς, παρατηρητές) έδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ, γιατρός Άρης. Αντικατέστησε την Επιτροπή Διαιτησίας τα μέλη της οποίας άκουγαν με ανοιχτό το στόμα. Θυμόσαστε παιδιά (Κυριακάκη, Καραγιάννη) ποτέ στο Σύνδεσμο να έχει πατήσει ο Αναστασόπουλος ή ο Παπαγεωργίου;

*Εκείνα τα αποτελέσματα των εξετάσεων των διαιτητών βγήκαν ή ορίστηκαν χωρίς πιστοποίηση, άρα παράνομα, κύριε Κυριακάκη; Απλό το ερώτημα και δεν χρειάζεται απάντηση…

 

Η… μείωση του εξοδολογίου

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας είχε ανακοινώσει στο τέλος της περασμένης χρονιάς ότι η Ένωση θα προχωρούσε στη μείωση του εξοδολογίου διαιτησίας. Αν με πληροφόρησαν σωστά δεν υπάρχει στην ουσία μείωση αλλά παροχή μιας διαιτησίας δωρεάν σε κάθε σωματείο, τουτέστιν 200 περίπου ευρώ. Ακόμη θα γίνεται κράτηση ενός ευρώ από κάθε διαιτητή και τα χρήματα που θα μαζευτούν θα δοθούν στα σωματεία. Άρα 3 ευρώ έκπτωση ανά αγώνα! Αυτή είναι η μείωση του εξοδολογίου! Και θα επανέλθουμε…

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος