FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Μπορούσαν και τη νίκη

Ημερομηνία: 28-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Φοβερή και τρομερή η ομάδα του Τσίρκοβιτς, αναστήθηκε με τον Λάζαρο μαζί και έμεινε όρθια στο «Γ. Καλάκος» απέναντι στη γαλάζια νεράιδα του Ιονίου, την Ζάκυνθο, που το έχει βάλει αμέτι-μουχαμέτι  να κατακτήσει το ειδικό πρωτάθλημα του ενός γύρου (!) της Γ΄ Εθνικής. Το έλεγαν οι Ζακυνθινοί αθλητικογράφοι, που έβαλαν μαύρες πλερέζες, γιατί πήραν κίτρινη (που είναι τέταρτη) και δεν θα παίξουν στο ντέρμπι με τον Ναυπακτιακό, μετά το Πάσχα και μετά το ρεπό τους οι Σούρμπης και Κούνια!

 

Πιστός στην παράδοση

Πιστός στην παράδοση ο ΠΑΟ Βάρδας δεν έχασε από τη Ζάκυνθο, που εν τέλει είναι καλή ομάδα. Θα μπορούσε να νικήσει μάλιστα, αν και με κόντρα αέρα στο β΄ μέρος επικράτησε, απείλησε, ζήτησε πέναλτι, αλλά δεν το πήρε και καθήλωσε τους αντιπάλους, αλλά από ατυχία δεν κέρδισε, ενώ ο Αχαιός διαιτητής Σαφαρίκας, δεν έδειξε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Λαθύρη, γι’ αυτό άκουσε αρκετά… γαλλικά στη λήξη από τους παράγοντες της Βάρδας! Μοιρασμένο το παιχνίδι στο α΄ μέρος, καλύτερη η Μπάρτσα στην επανάληψη, που εμφανίστηκε με τον Σταθόπουλο κάτω από τα δοκάρια, καθώς ο Τσεκούρας πλήρωσε την ήττα στο Διαβολίτσι.

 

Διακριθέντες και ολιγόστιχα

Στους διακριθέντες περνούν ο Μικελάτος, που ήταν αμφίβολος αν θα παίξει, λόγω τραυματισμού στο Διαβολίτσι, ο Λαθύρης που είναι εξαιρετικός παίκτης. Έπειτα, ο Περικλής Πολίτης που κράτησε τον σκόρερ Κάμερον (φόβος και τρόμος) και ο ανεπανάληπτος Λιόσης. Καλή ομάδα η Ζάκυνθος με Νο 1 τον Κάρδαρη, τον Καλλιβωκά, τον Ιάπωνα Κοναγκάγια και φυσικά τον Κάμερον.

*Τον αγώνα περιέγραψε ραδιοφωνικά ο Δημήτρης Πέττας (εξαιρετικός) και βιντεοσκόπησε ο Πάνος Μάλλιος, που δήλωσε ότι το 1-1 ήταν δίκαιο.

*Βοήθησε ο Μπακατσέλος που μετά το 0-1 μπήκε στη θέση του Καρμακόλια. Για τον διαιτητή Σαφαρίκα πιο καλή γνώμη έχει ο Ηλείος παρατηρητής διαιτησίας, Στέλιος Κυριακάκης.

*Παρών ως παρατηρητής αγώνα ο Πρόεδρος, παιδίατρος και άρχων της ΕΠΣ, κ. Κουλούρης, που έχει πάρει τα παιχνίδια ξεκοπή!

 

Μπορούσε και τη νίκη

Παρότι το Τσιλιβή έδινε αγώνα ζωής και θανάτου, εντούτοις ο Αίας στάθηκε όρθιος στο εθνικό στάδιο του νησιού και έφυγε με την ισοπαλία, ενώ μπορούσε και τη νίκη!

*Δεν τα κατάφερε, γιατί, μετά το 0-1 που πέτυχε ο μεγάλος σκόρερ Κουλούρης (σχεδόν πεσμένος κάτω έπιασε τη βολίδα), ο νεαρός Κάρδαρης έχασε την ευκαιρία του αγώνα! Αν εκεί το σκορ διπλασιαζόταν, οι Ζακυνθινοί δεν θα είχαν το κουράγιο για τίποτε.

*Βέβαια, στη Ζάκυνθο υπάρχει ένας παίκτης που μόνος μπορεί να πάρει μια ομάδα. Είναι, βέβαια, ο περίφημος Λιβέρης, που είναι κλάση και έφτιαξε από κόρνερ δύο γκολ που έβαλαν οι Αγγελίδης, Σαμπανέι, οι οποίοι διέλαθαν της προσοχής των αμυντικών (έλειπε ο Παπαχριστόπουλος) κι έκαναν το 2-1!

 

Ανώτερος ο Αίας

Όμως ο Αίας όντας ανώτερη ομάδα στο β΄ μέρος, μπήκε πιο καλά και πέτυχε να ισοφαρίσει με τον Μπαρδούση, από στημένο του Βασιλικόπουλου (2-2). Χρυσοφόρα ισοπαλία που δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα του Θοδωρή Ανδριόπουλου με καλή απόδοση να πάρει το ματς με το Διαβολίτσι σήμερα και να ανεβεί στην πρώτη θέση.

*Ως προς τη σύνθεση έπαιξε βασικοί οι Μπαρδούσης, Δούλος, ενώ στο 39΄ μπήκε ο Γεωργιόπουλος.

 

Το Σκουλικάδο

Άφωνη έχει αφήσει την κουστωδία των δώδεκα σωματείων η νέα (εκτός έδρας) επιτυχία του Εθνικού Σκουλικάδου, που πήρε τη νίκη μέσα στο άντρο του Αιγίου! Φαίνεται πως ο Παναιγιάλειος παραπατάει, αλλά και η τρίτη ζακυνθινή ομάδα του Νόλη αξίζει κάτι παραπάνω απ’ όσο την υπολογίζαμε. Το γκολ πέτυχε ο Λευτέρης Μεταξάς από ασίστ του Ηλείου Αλέξη Νικολακόπουλου, που είναι πρώτος στη δημιουργία.

 

Άξιον μνείας

Μια σπουδαία χειρονομία έκανε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στα ερασιτεχνικά σωματεία. Την ανακοίνωση έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος. Τις 100.000 θα μοιραστούν τα ερασιτεχνικά σωματεία Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας που μετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματα.

*Υπάρχει μια γραφειοκρατική διαδικασία που δεν τη λες και εύκολη, καθώς απαιτούνται 8 δικαιολογητικά, προκειμένου τα δικαιούχα σωματεία να εισπράξουν τα λεφτά.

*Σωστή κίνηση που καταγράφεται στο ενεργητικό του κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, αλλά και των άμεσων συνεργατών του, όπως ο Δημήτρης Νικολακόπουλος που αξίζει επαίνων!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος