FOLLOW US: facebook twitter

Μετά τις 10 Μαΐου η επανέναρξη των Ακαδημιών

Ημερομηνία: 28-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Όπως ενημέρωσε το βράδυ της Δευτέρας η Γ.Γ.Α., η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων κατά τη συνεδρίασή της το απόγευμα της Δευτέρας αποφάσισε την εξέταση της επανέναρξης των Ακαδημιών μετά από τις 10 Μαΐου. Το Υφυπουργείο είχε ζητήσει την έναρξη προπονήσεων και στις μικρές εθνικές κατηγορίες αρκετών αθλημάτων (ποδόσφαιρο Γυναικών και Κ19 και Κ17 των ομάδων της Super League, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ), αλλά η Επιτροπή δεν πήρε κάποια απόφαση γι’ αυτές.

Η Επιτροπή αποφάσισε τα εξής, σύμφωνα με την ενημέρωση της Γ.Γ.Α.:

  • Την εξέταση της επανέναρξης των Ακαδημιών μετά από τις 10/05/2021.
  • Την εξέταση της επιστροφής των αθλητών ηλικιακών κατηγοριών στις προπονήσεις, για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια, μετά τις 10/05/2021.
  • Την χρήση self-test στις ατομικές προπονήσεις, μόνο για τους υποψηφίους για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και τις στρατιωτικές σχολές.
  • Την μη έγκριση της χρήσης αποκλειστικά του self-test στον αθλητισμό, σε αντικατάσταση του μοριακού και αντιγονικού ελέγχου, δεδομένου ότι αφορά δραστηριότητες υψηλού κινδύνου
  • Την άμεση συγκρότηση υποεπιτροπής καθορισμού «υψηλού και χαμηλού κινδύνου αθλημάτων», καθώς και οδικού χάρτη επαναλειτουργίας των αθλητικών δραστηριοτήτων, που θα αποτελείται από τους κ. Τσιόδρα, Σαρόγλου, Χατζηγεωργίου, Παπαευαγγέλου και Σύψα και θα συνεργαστεί με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Όσο για το θέμα των Γυμναστηρίων, επιφυλάχθηκαν να το εξετάσουν μετά το Πάσχα αξιολογώντας τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα υπάρχουν έως τότε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος