FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Μένουν και οι δύο λογικά

Ημερομηνία: 26-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Παλικάρια στη Ζάκυνθο οι παίκτες του ΠΑΟ Βάρδας πήραν τη νίκη από έναν αντίπαλο που «πνέει τα λοίσθια» και ήταν επικίνδυνος, ενώ στη σαστιμάρα του ζήτησε ένα πέναλτι-χέρι από τον έμπειρο διαιτητή Χρονά (Αχαΐας). Όμως ο ΠΑΟΒ ήταν μια κλάση ανώτερος. Ήξερε τι ζητούσε, είχε δύο δοκάρια και εν τέλει ντάλα μεσημέρι και με θερμοκρασία καλοκαιριού πήρε το διπλό με τον Λαθύρη, που πιστοποίησε την ανωτερότητά του στην μπροστινή γραμμή, ενώ αργότερα είχε και σουτ στο δοκάρι!

 

Άγρυπνοι «ταύροι»

Ο αντίπαλος-Α.Ο. Τσιλιβή- φέτος δεν έχει καλύτερη ομάδα από πέρυσι και δικαίως γυρίζει στο τοπικό. Έπαιξε πάλι χωρίς τον Λιβέρη, που βλέποντας το μάταιο της προσπάθειας κάνει διακοπές εδώ και καιρό. Όμως οι Ζακυνθινοί δεν τα παράτησαν κι όσο το σκορ ήταν 0-1 πάλευαν με όλες τους τις δυνάμεις. Μάταια όμως, γιατί οι «ταύροι» ήταν αποφασισμένοι και ο Τσίρκοβιτς παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τους τραυματισμούς, αγρυπνούσε!

 

Τελευταίο χαρτί

Το τελευταίο χαρτί έπαιξε ο Ναυπακτιακός προχθές στη Γαστούνη και το κέρδος του ήταν μηδαμινό, αφού η ισοπαλία γι’ αυτόν ήταν καταστροφική. Εν αντιθέσει για τον Αίαντα ήταν σωτήρια, αφού, όταν νικήσει τη Θύελλα στη Γαστούνη, θα έχει κερδίσει την παραμονή του κατά μεγάλο ποσοστό.

 

Ο Μπαρδούσης άτυχος

Το παιχνίδι ήταν νευρικό, άτεχνο, με δύο σοβαρούς τραυματισμούς, αφού ο συμπαθής αμυντικός Μπαρδούσης αποχώρησε στο 28΄ με κάταγμα κλείδας (πολύ άτυχος, χάνει το υπόλοιπο της σεζόν). Τον αντικατέστησε ο Παπαχριστόπουλος, που δεν έχει βρει τον καλό εαυτό του.

*Είναι πολύ σημαντικό το ότι ο Αίας έπαιξε χωρίς τον Ηλία Κουλούρη και τον μικρό Κάρδαρη, που είναι δαιμόνιος διεμβολιστής. Γιατί με τον Κουλούρη μέσα οι Αιαντίτες θα είχαν βάλει ένα γκολ τουλάχιστον.

*Για παράδειγμα στο 45΄ σε μπάσιμο του Δούλου και άστοχη έξοδο του Δρακόπουλου ο Γεωργιόπουλος έπιασε αδύναμη κεφαλιά που αποκρούστηκε προ της εστίας!

 

«Καροτσάκι»

Στη φάση του 44΄ του Αρκάδα διαιτητή Β΄ Εθνικής (Κόκκορης το όνομά του) τον πήγαν «καρότσι» οι φιλοξενούμενοι, όταν σε απλό φάουλ είχε την έμπνευση να δώσει κίτρινη κάρτα στον Παρασκευόπουλο (κι όχι στον Βατσή) που θα ήταν δεύτερη και θα αποβαλόταν. «Καρότσι» τον πήγαν και δεν έδωσε ούτε μία κίτρινη!

*Με τα πολλά έληξε το ημίχρονο και αφού στους πάγκους έγινε το «σώσε». Ένας κόσμος απερίγραπτος κι ένας παρατηρητής (από την Πάτρα) που τα είχε χαμένα στις σπρωξιές, τις μαγκιές και τα «φιλήματα». Όμορφος κόσμος, μαγικός, αγγελικά πλασμένος…

 

Με δέκα!

Από το 86΄ η Ναύπακτος έμεινε με δέκα καθώς τραυματίστηκε ο γκολκίπερ Δρακόπουλος (33 χρονών ήδη, αλλά πάντοτε εξαιρετικός). Κι όμως με δέκα κυριάρχησε. Τα παιδιά του Αίαντα στην προσπάθειά τους να κρατήσουν την πολυτιμότατη ισοπαλία οπισθοχώρησαν, αντί να κρατήσουν μπάλα και να επιτεθούν, ώστε να βάλουν γκολ στον περιστασιακό γκολκίπερ (Νικολακόπουλος-πρώην της Βάρδας). Τότε κινδύνευσαν τον έσχατο κίνδυνο και γλίτωσαν από του χάρου τα δόντια που λέει ο λαός! Αν μάλιστα ο Αργεντίνος Εσκουδέρο ήταν εύστοχος σήμερα θα… κλαίγαμε, γιατί ο Αντωνόπουλος που έπιασε τα άπιαστα δεν μπορεί να είναι πάντα ο από μηχανής Θεός!

 

Έπεσε ο Πάμισος!

Δεν γλιτώνει ο Πάμισος Μεσσήνης με τίποτε. Ο κύβος ερρίφθη και ο Πάμισος (που έπαιξε στο γήπεδο Μελιγαλά) έχασε από τον νευρώδη Διαγόρα, παρότι προηγήθηκε 1-0. Αναγεννημένη η ομάδα του Ζήκου έβαλε δύο γκολ κι έχασε πέναλτι μετά το 2-1 με τον Γεωργαντόπουλο.

*Με ηγέτη τον αγέραστο Σωτήρη Τσάτσο το Διαβολίτσι πέρασε από το Ληξούρι με πέναλτι του Καλαματιανού Αθανασόπουλου (0-1) και νομίζω ότι με μια νίκη ακόμη στο τοπικό ντέρμπι με τον Πάμισο μένει κατηγορία.

*Στην Κ. Αχαγιά «σκοτώθηκαν» Αχαϊκή και Παναιγιάλειος. Βγάλανε τα απωθημένα τους. Έπεσε ξύλο και των γονέων που λέμε και ήρθαν ισόπαλοι με την Αχαϊκή να κινδυνεύει…

 

Διαιτησία

Ο Ρηγόπουλος πήρε άλλη μια διαιτησία. Με βοηθούς τους Καραλή-Κόρδα ήταν στο παιχνίδι Πάμισος-Διαγόρας, ο δε κ. Βασιλάκης ήταν στη Γαστούνη. Τώρα πώς είδε τον Κόκκορη το γνωρίζει μόνον αυτός. Και ο Πάνος Σταθόπουλος ήταν παρατηρητής στο Καλαμάτα-Ρόδος (1-0).

 

Συμπαράσταση στον Σάκη

Για μερικούς ανθρώπους το πεπρωμένο έχει βάσανα πολλά. Χτυπάει αλύπητα χωρίς έλεος. Ο αγωνιστής της ζωής, Σάκης Φυντριλής, ένας άνθρωπος καλοκάγαθος με προσφορά στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία έχασε τη γυναίκα του απρόσμενα. Μεγάλο το πλήγμα, βαθύς ο πόνος, απέραντο το πένθος. Σε αυτή την τετελειωμένη στιγμή εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στον Σάκη και το γιο του Δημήτρη.

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος