FOLLOW US: facebook twitter

Πρωταθλητής ο Κοτσώνης-«Οργανωμένη ομάδα ο Ιωνικός, θέλω να μείνω»

Ημερομηνία: 26-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
O 32χρονος Ηλείος αμυντικός γιόρτασε την άνοδο στη Super League με τον Ιωνικό
«Οργανωμένη ομάδα ο Ιωνικός, θέλω να μείνω», δηλώνει στην «Πρωινή»
Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο Ιωνικός γιόρτασε την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Super League 2 στη φιέστα που έγινε την Κυριακή στο γήπεδο της Νίκαιας. Η κούπα του πρωταθλητή της Super League 2 έφτασε στη Νίκαια, με παίκτες, προπονητές, διοίκηση και κόσμο να πανηγυρίζουν όλοι μαζί την μεγάλη επιτυχία. Ήταν η τρίτη συνεχόμενη άνοδος για τους «μπλε», επιστρέφοντας  έτσι ύστερα από 14 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου (τελευταία σεζόν που έπαιξαν στην Α΄ Εθνική ήταν το 2006-2007).

Στους πρωτεργάτες της ανόδου ανήκει και ο Ηλείος κεντρικός αμυντικός, Δημήτρης Κοτσώνης, που ήταν βασικός σχεδόν σε όλους τους αγώνες. Ο 32χρονος στόπερ από τα Δουνέικα πήγε στον Ιωνικό τον Φλεβάρη, ενώ είχε ξεκινήσει τη σεζόν στον Αιολικό. Από την τρίτη αγωνιστική αφότου πήγε στην ομάδα, πήρε φανέλα βασικού και ο Ιωνικός από το -6 από την κορυφή έφτασε στο +6 με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και εν συνεχεία στην απευθείας άνοδο.

Μάλιστα, πέτυχε το νικητήριο γκολ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λάρισας (0-1), στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής, στις 4 Απριλίου και ο Ιωνικός ξέφυγε τότε πέντε βαθμούς από τον δεύτερο Λεβαδειακό, παίρνοντας σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση της πρωτιάς στην κανονική περίοδο. Μεγάλη η συνεισφορά του έμπειρου αμυντικού, που ξεχώρισε στα μετόπισθεν του Ιωνικού, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Ήταν η τρίτη άνοδος στην Super League που πανηγύρισε στην καριέρα του ο Κοτσώνης, καθώς είχαν προηγηθεί η άνοδος του Εργοτέλη και της Λαμίας. Θυμίζουμε πως ο Κοτσώνης έχει παίξει στην Α΄ Εθνική με τον Άρη τις σεζόν 2011-2013 και με την αλβανική Λουφτετάρι για 6 μήνες τη σεζόν 2019-2020.

No description available.

Δ. Κοτσώνης: «Υγιής ομάδα ο Ιωνικός»

Ο Δ. Κοτσώνης μίλησε χθες στην «Πρωινή» για την άνοδο του Ιωνικού στην Super League. «Ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τον Ιωνικό, για όλους τους παίκτες, το προπονητικό τιμ και την Διοίκηση, διότι η ομάδα είχε να παίξει στην μεγάλη κατηγορία 14 χρόνια. Είναι πολλά αυτά τα 14 χρόνια για μια ιστορική ομάδα όπως ο Ιωνικός. Το πιστεύαμε εξαρχής, απ’ ότι κατάλαβα από τα λεγόμενα των συμπαικτών μου, καθώς εγώ πήγα στον Ιωνικό τον Φλεβάρη. Ήταν πολύ οργανωμένος ο σύλλογος, σε όλα τα θέματα και καταφέραμε την άνοδο. Όλα αυτά τα οφείλουμε στον πρόεδρο, τον κ. Τσιριγώτη, για το πολύ καλό κλίμα που υπήρχε, ήταν υγιής η ομάδα απ’ όλες τις πλευρές. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το πόσο υγιής είναι μια ομάδα και πόσο οργανωμένη είναι για να ανέβει. Όσο καλή ομάδα κι αν διαθέτεις, αν δεν έχεις οργάνωση, δεν μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου. Δεν μας έλειπε τίποτα κι έτσι καταφέραμε να βγούμε πρωταθλητές», δήλωσε αρχικά.

Όσο για την παρουσία του στον Ιωνικό, είπε: «Εγώ πήγα τον Φλεβάρη ύστερα από αποχή ενός χρόνου σχεδόν, λόγω του lockdown. Στον Αιολικό δεν είχα προλάβει να αγωνιστώ λόγω της διακοπής των πρωταθλημάτων. Χρειάστηκα περίπου δύο εβδομάδες μέχρι να προσαρμοστώ και μπήκα στο κλίμα της ομάδας. Το πρώτο ματς που έπαιξα ήταν με την Ξάνθη και από τότε χτίσαμε ένα μεγάλο αήττητο σερί μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος και πήραμε και διαφορά ενόψει των πλέι-οφ. Αυτός μας κράτησε ψηλά και μείναμε πρώτοι μέχρι τέλους και δεν χρειάστηκε να πάμε στα μπαράζ για να διεκδικήσουμε εκεί την άνοδο».

Για τη συνέχεια της σπουδαίας καριέρας του τη νέα σεζόν, ο έμπειρος αμυντικός τόνισε πως θέλει να μείνει στον Ιωνικό: «Οι συζητήσεις με τον Ιωνικό θα ξεκινήσουν μετά από δέκα μέρες περίπου απ’ ότι μας είπαν. Εννοείται πώς θέλω να μείνω, έζησα όμορφες στιγμές με την ομάδα αυτούς τους τρεισήμισι μήνες, πανηγυρίσαμε όλοι μαζί την άνοδο κάτι που είναι σπουδαίο για κάθε ποδοσφαιριστή κι έχω δεθεί πλέον με τον Ιωνικό. Το δέσιμο που υπάρχει είναι δυνατό και το κλίμα πολύ καλό και θα ήθελα να συνεχίσω στην ομάδα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος