FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Μαγνητίζει ο τελικός Κυπέλλου

Ημερομηνία: 19-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μαγνητίζει τους φίλους του τοπικού ποδοσφαίρου ο 48ος τελικός Κυπέλλου που διεξάγεται το Σάββατο (του Λαζάρου) στο Ενωσιακό Γήπεδο. Αντίπαλοι ο Α.Ο. Ξενοφών και ο Ολυμπιακός Σαβαλίων, οι οποίοι δεν το έχουν κατακτήσει ποτέ. Μάλιστα, η ομάδα από τα Σαβάλια δεν έχει ξαναπαίξει σε τελικό. Έτσι, το παιχνίδι παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς οι αντίπαλοι παρουσιάζονται ισοδύναμοι, θα ισχυριζόταν κανείς, καθώς στο πρωτάθλημα έχουν από μία νίκη εντός έδρας. Ενώ και στη βαθμολογία είναι κοντά με κάποια υπεροχή της ομάδας της Κρέστενας.

 

Η πορεία τους

Ο Ξενοφών απέκλεισε τους Λέοντες, το Πελόπιο, τον Ενιπέα, αλλά και τη Βάρδα. Ο Ολυμπιακός απέκλεισε τη Θύελλα, τον  Αετό Κέντρου, τον Αλφειό και το Γούμερο.

*Ο διαιτητής του αγώνα δεν ανακοινώθηκε. Κάποιες πληροφορίες που έφτασαν στη στήλη λένε πως θα είναι ο Γιώργος Καραβίδας.

*Ο αγώνας αντί του Ενωσιακού Γηπέδου θα μπορούσε να γίνει στο Στάδιο Πύργου, ώστε να γλιτώσει ο κοσμάκης την ταλαιπωρία.

*Προχθές έγινε στο Κρανίδι ο τελικός του Κυπέλλου Αργολίδας ανάμεσα στον Παναργειακό και την Ερμιονίδα (2-1). Ο Κυπελλούχος πήρε το Κύπελλο, ενώ αναμνηστικό Κύπελλο πήρε και ο χαμένος. Το σημειώνουμε για να το μάθουν οι αρμόδιοι και οι φίλαθλοι.

 

Κρίσιμη μάχη στην Ήλιδα

Κρίσιμη μάχη με το Διαγόρα Δρυοπιδέων (Κύθνου) θα δώσει αύριο ο Κόροιβος στην Ήλιδα. Η ομάδα του Σαμόλη παρουσιάζεται λίαν βελτιωμένη. Νίκησε Ερμή Αγιάς και Ηρακλή και τώρα απειλεί το Διαγόρα, ο οποίος έχει 15-11 νίκες. Εκεί αγωνίζεται ο Νοέας, που ένα φεγγάρι έχει περάσει και από τον Κόροιβο, ενώ ο επίλεκτος παίκτης του, Περσίδης, θεωρεί δύσκολο τον αγώνα στην προσπάθεια που κάνουν για την είσοδο στα πλέι-οφ!

*Θα σφυρίξουν οι Αντ. Αναστόπουλος (Κεντρικής-Νότιας Πελοποννήσου), Παγώνης, Πιτσίλκας (Κ.Δ Θεσσαλίας).

 

Πρώτη μάχη στο Γούμερο

Αυτά τα καταραμένα τα παιχνίδια διαβάθμισης, όπως τα λέγανε παλιότερα, και τώρα πλέι-άουτ, επί το ευρωπαϊκότερον, έχουν ξεκινήσει από τις μικρότερες κατηγορίες. Συνεχίζονται με το τρομερό ματς Ολυμπιάδας-Λ. Αστέρα, που κρίθηκε στη διαφορά τερμάτων!

*Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Όποιος βρεθεί σε μέρα θα νικήσει!

 

Ο μπασκετικός Πανωλενειακός

Πάει καιρός που έχει εξαφανιστεί από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ηλείας ο Πανωλενειακός Καράτουλα. Να είναι τετραετία-πενταετία. Στη θέση του υπάρχει το μπάσκετ του Πανωλενειακού που εκμεταλλεύεται το Κλειστό του χωριού και αγωνίζεται στην Α2 ΕΣΚΑΗ και μάλιστα μπήκε στα πλέι-οφ με την προχθεσινή νίκη του επί της Δύμης. Καλή προσπάθεια και μπράβο τους, που έχουν ομάδα μπάσκετ με πρώτο τον πρόεδρο, Γιάννη Παναγόπουλο.

 

Η συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική

Η ηλειακή διαιτησία είχε μικρή παρουσία σχετικά στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, που ήδη έληξε. Να δούμε αναλυτικά τις συμμετοχές. Ο Γιώργος Μαρκαντωνάτος σφύριξε 16 παιχνίδια, ενώ ορίστηκε και σε αρκετά παιχνίδια Νέων, Γυναικών, Μικτών. Σοβαρή και μεγάλη παρουσία. Ο Νίκος Σταυρόπουλος, που αξιολογήθηκε λίγο αργότερα, ορίστηκε σε 6 παιχνίδια, ενώ σφύριξε πολλά γυναικεία, μικτών.

*Οι βοηθοί είχαν πλούσια συμμετοχή: ο Ασημακόπουλος ορίστηκε σε 12 Γ΄ Εθνικής και σε πολλά γυναικεία, μικτών, νέων, όπως και οι Λιάπης (13), Καραμέρος (8). Πάντα όλοι τους με καλή παρουσία και μπράβο τους.

 

Θύμα

Ήδη έχουμε αναφερθεί στην περίπτωση της προκήρυξης. Ο Γενικός, Γ. Τσουραπάς, είναι το επόμενο θύμα του ζεύγους, που τα ξέρει όλα κι όλοι εμείς τίποτε. Εδώ τους έφυγε ολόκληρος Φωτόπουλος, ολόκληρος Κωσταριάς, ολόκληρος Κατσώλης και ολόκληρος Πλευριάς…

 

Ο Γ. Κυριαζής ως διαιτητής

Σύμφωνα με το προσωπικό μας αρχείο, ο Γιώργος Κυριαζής μπήκε στη διαιτησία της Ηλείας το έτος 2002. Έκτοτε πρέπει να έχει κάνει κοντά χίλια παιχνίδια ως διαιτητής-βοηθός. Μόνο στην Α΄ Κατηγορία, που είναι η ανώτερη στην τοπική διαιτησία, έχει σφυρίξει ως την περίοδο 2017-2018 πάνω από 150 αγώνες. Τότε εμφανίστηκε η οξεία νόσος που τον ταλαιπώρησε και τελικά τον νίκησε. Αυτό το παλικάρι έμεινε συν τω χρόνω από δυνάμεις και κατά την περίοδο 2018-2019 δεν σφύριξε σε αγώνες. Αγωνίστηκε μόνον ως βοηθός με τελευταίο αγώνα ΠΑΟΚ-Αργοναύτης στις 19 του Γενάρη. Έκτοτε αποσύρθηκε από τους αγωνιστικούς χώρους.

*Όντας υπαξιωματικός της Αεροπορίας, κατά κύριο επάγγελμα, μετατέθηκε στα Χανιά. Γράφτηκε στον εκεί Σύνδεσμο Διαιτητών και επί τριετία διέπρεψε. Όταν επανήλθε στην Ηλεία συνέχισε εδώ, φτασμένος πλέον κι έμπειρος, αλλά δεν επεδίωξε να αγωνιστεί στο εθνικό πρωτάθλημα.

*Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε ομάδες της Ηλείας, όπως η ΠΑΕ Πύργος και ο Πανωλενειακός, ενώ ως τερματοφύλακας ο ίδιος αργότερα διετέλεσε προπονητής τερματοφυλάκων σε ομάδες της Ηλείας.

*Αυτά εν ολίγοις στη μνήμη του…

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος