FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Κυρίαρχες οι ομάδες της Ρόδου

Ημερομηνία: 12-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μία αγωνιστική πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος (λόγω εορτών) και δύο πριν το κλείσιμο του α΄ γύρου, οι δύο από τις τρεις ομάδες της Ρόδου στον 6ο Όμιλο φιγουράρουν στην κορυφή της βαθμολογίας. Μάλιστα, αν ο Διαγόρας νικήσει το Σάββατο στην Παλλήνη, τότε θα είναι οριστικά δεύτερος και το σχέδιο του καλοκαιριού από πλευράς ΕΠΟ θα έχει μπει σε… δρόμο. Διότι είναι σίγουρο, πως ο Ιάλυσος θα είναι πρώτος, βρέξει χιονίσει!

*Για τον Παμβουπρασιακό οι διακοπές ξεκινούν ήδη. Θα έχει μια υποχρέωση στις 19/12, όπου θα παίξει Κύπελλο στα Λεχαινά. Την ερχόμενη αγωνιστική η ομάδα του Μίκι Τσίρκοβιτς έχει το ρεπό της. Θα αγωνιστούν όμως οι υπόλοιπες τρεις ομάδες της Ηλείας.

 

Σήμερα έχει Κύπελλο

Ξεκινάει η τρίτη φάση του Κυπέλλου με δύο συναντήσεις. Στην πρώτη η Ολυμπιάδα Γουμέρου θα παίξει με την Α.Ε. Πηνείας και ο Πέλοπας Πελοπίου με τον Α.Ο. Ξενοφών. Οι δύο πρώτες ομάδες είχαν συναντηθεί στις αρχές της περιόδου και είχαν βγει ισόπαλες (0-0) στο πρωτάθλημα.

*Στη δεύτερη συνάντηση οι ομάδες είναι σχετικές, έπαιξαν και πέρυσι στην προημιτελική φάση και ο Ξενοφών είχε νικήσει στο Πελόπιο (5-0). Ακόμη, ο προπονητής του Πέλοπα (Κώστας Δρακόπουλος) είναι Κρεστεναίος.

 

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Πριν περατωθεί ακόμη ο α΄ γύρος του πρωταθλήματος, έκλεισε η προνομιούχος τετράδα. Έκλεισε από τη 12η αγωνιστική, οριστικά και απαρέγκλιτα. Να αλλάξει κάτι είναι δύσκολο, εκτός κι αν γίνει ο κατακλυσμός του Νώε! Έκλεισε η τετράδα, αλλά όχι και η σειρά. Αυτή εν πολλοίς θα εξαρτηθεί από τα ντέρμπι που ακολουθούν ως το τέλος του χρόνου.

 

*Βγήκαν εκτός των Μακρίσια και δύσκολα θα επανέλθουν, ενώ μπήκε η Ζαχάρω ως τέταρτη με 4 πόντους διαφορά και προς τα κάτω και προς τα άνω.

Όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει ήρθαν κατά τη 12η αγωνιστική και τα τρία διπλά από τους επικεφαλής της βαθμολογίας. Στους αντίποδες, έχουν χάσει πλέον έδαφος η Α.Ε. Πηνείας και η Θύελλα, ενώ όλοι οι άλλοι ελπίζουν στην παραμονή!

*Στον πίνακα των σκόρερς προηγούνται: Μούτσος (Α.Ο.Μ.), Πάρης (Ξενοφών) από 11 γκολ, Σταυρούλιας (Σαβάλια) 10, Στροφύλλας (Ενιπέας) 9.

 

Μεγάλη νίκη ο Ξενοφών

 

Την όγδοη φετινή νίκη του πέτυχε ο Α.Ο. Ξενοφών στο Κουρτέση, πραγματοποιώντας και την καλύτερή του φετινή εμφάνιση. Μπροστά σε καμιά εκατοστή φιλάθλους, από τους οποίους οι περισσότεροι ήταν Κρεστεναίοι. Ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα ήταν ο νεαρός Μάριος Παναγόπουλος που σημείωσε τα δύο από τα τρία τέρματα. Το άλλο σημείωσε ο Πάρης, ο οποίος έφτασε τα έντεκα φέτος. Μαζί με το Μάριο ξεχώρισαν και οι Κολόκας, Γαλανόπουλος. Από τους ηττημένους καλύτεροι οι Κουλούρης, Διαμαντόπουλος. Εντυπωσιακός ο χλοοτάπητας του γηπέδου Κουρτέση.

 

Εύκολη νίκη ο Ενιπέας

 

Στη δευτεριάτικη συνάντηση στο γήπεδο Σκουροχωρίου, ο Ενιπέας συντριπτικός επικράτησε 4-0 του τοπικού Λ.Αστέρα. ήταν η όγδοη φετινή για την ομάδα του Ν.Γκρίλλα, που επέβαλε το ρυθμό της στο β΄ ημίχρονο, όταν πέτυχε τα τρία από τα τέσσερα γκολ. Πρωταγωνιστής ο Νίκος Δούλος που όργωσε τον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο Τριανταφύλλης, που αγωνίστηκε για 20 λεπτά στο β΄ μέρος, πέτυχε τα δύο από τα τέσσερα γκολ, ενώ το σκορ άνοιξε ο Βαγγόπουλος που σημείωσε το παρθενικό του γκολ στο πρωτάθλημα! Αν δεν αστοχούσε στο πέναλτι ο Κωτσάκης, θα είχαμε πεντάρα!

 

Φυσιολογική ήττα

 

Δίνει αγώνα υπάρξεως ο Λ. Αστέρας Σκουροχωρίου. Στο ματς με τον ισχυρό Ενιπέα αγωνίστηκε χωρίς τους Ζώη Παναγιωτόπουλο, Μουγκό και Τσέλο και έχασε φυσιολογικά, ειδικά, όταν έμεινε με δέκα στο 75΄, λόγω αποβολής του Τσιτσιρόπουλου. Τώρα είναι στους 15 πόντους κι έχει δύσκολο πρόγραμμα ως το τέλος του α΄ γύρου. Ο Βυθούλκας, που απέκρουσε το πέναλτι του Κωτσάκη, ήταν ο καλύτερος παίκτης του, όπως και οι Χριστακόπουλος, Ξενόφος. Στο ματς ήταν 100 θεατές, ενώ πρωταγωνιστές ήταν ο άνεμος που σάρωνε… το γήπεδο!

 

Ο Ηλειακός Λεχαινών

 

Ο Ηλειακός Λεχαινών είναι ένα λαμπρό, όσο και ιστορικό σωματείο με πολλές συμμετοχές στη Δ΄ Εθνική και μια μεγάλη επιτυχία, την κατάκτηση της 2ης θέσης σε όμιλο των 20 ομάδων, αν δεν απατώμαι το 2000. Τα τελευταία χρόνια είχε μια φυσιολογική κάμψη σε επίπεδο ομάδας, γιατί έλειψαν οι μεγάλοι παίκτες. Είναι ένα σωματείο που απαιτεί σεβασμό. Η ιστορία με τον τερματοφύλακα Φλίγκο θα είχε αποφευχθεί, αν ο ρέφερι του αγώνα σφύριζε έγκαιρα το καταφανές φάουλ υπέρ του. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά, καθώς και η διαμαρτυρία του προέδρου κ. Αλεξανδρόπουλου, που είναι ένας σωστός παράγοντας, αφού έχουμε μιλήσει τετ-α-τετ και γνωρίζουμε τις απόψεις του.

 

Το δίκαιο των Λεόντων

Έχει δίκιο η διοίκηση του σωματείου των Λεόντων Αμαλιάδας να «φωνάζει» για το πρόγραμμα. Έχει στείλει ένα αίτημα στην ΕΠΣ να αγωνίζεται κυρίως Κυριακή, γιατί έτσι εξυπηρετείται. Βεβαίως δεν μπορούν όλοι να αγωνίζονται Κυριακή απόγευμα. Υπάρχει και το πρωί της Κυριακής. Υπάρχει και το Σάββατο που ζητούν ορισμένες ομάδες. Άρα όλοι έχουν δίκιο. Και δε γίνεται στο φινάλε να αγωνίζονται Κυριακή απόγευμα τα σωματεία της Β΄  και να μην αγωνίζονται εκείνα της Α2 που προηγούνται… Λύσεις πάντοτε υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει διάθεση…

 

Χαμένοι στην ενημέρωση

 

Μετρώντας τα παιχνίδια της Α2 στο πρόγραμμα της ΕΠΣ, διαπιστώσαμε ότι έλειπε ο αγώνας Λέοντες-Αετός Κέντρου. Καμία ενημέρωση από πλευράς διοργανώτριας. Τότε βάλαμε μπροστά τα τηλέφωνα και τα μηνύματα, οπότε ω του θαύματος πληροφορηθήκαμε πως το παιχνίδι αναβλήθηκε λόγω έλλειψης γηπέδου! Γίνονται και αυτά…

 

Δυνατές συναντήσεις με Μεσσηνία

Για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος Ενώσεων, σήμερα έχουμε τις συναντήσεις Ηλείας-Μεσσηνίας, που κλέβουν την παράσταση, αφού οι δύο ομάδες είναι οι ισχυρές του ομίλου, καθώς αυτή η κολόνια βαστάει χρόνια!

*Πέρυσι εδώ στον Πύργο, είχαμε: Παίδες 0-1, Νέοι 1-2.

*Στους Παίδες θα σφυρίξει ο Κόκκορης (Αρκαδίας) και στους Νέους ο Αυγερινός (Αρκαδίας).

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος