FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Κόντρα διαιτησία και λύτρωση με Χείλαρη

Ημερομηνία: 05-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Συγκλονιστική εξέλιξη είχε το ματς Κοροίβου-Πευκοχωρίου (70-68) και οι παίκτες των «μπλε», αφού είδαν το… χάρο με τα μάτια τους, πήραν το παιχνίδι στα τελευταία 6 δευτερόλεπτα δια χειρός Δημήτρη Χείλαρη. Τους έπνιξε το άγχος τους παίκτες του Κοροίβου, αλλά τελικά πήραν το ροζ φύλλο αγώνα, μετά από καιρό, απέναντι στην ομάδα του Πευκοχωρίου, η οποία με ντόπες από τη διαιτησία διεκδίκησε τη νίκη ως το τέλος, ισοφαρίζοντας 6 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, με τον Μανούσο 68-68.

*Τότε ο Κουταλιανός πήρε τάιμ-άουτ και ο Χείλαρης πέτυχε το 70-68 κι έφερε το 8-12, όπως ακριβώς και η ομάδα της Χαλκιδικής, η οποία κράτησε για πάρτη της τη διαφορά!

*Απίστευτο παιχνίδι κόντρα στη διαιτησία των Ρήγα Θεοδωρόπουλου και (κυρίως) του Μηλαπίδη. Φάουλ φαντάσματα έδιναν οι προαναφερθέντες και μόνον ο πρώτος ρέφερι (Τσώνος) κράτησε τα προσχήματα.

*Κορυφαίος ο Γιάννης Καπώνης (που ήταν συγκλονιστικός) με 17 πόντους σε 30 λεπτά παιχνίδι. Τον ακολούθησε ο Χείλαρης (15 π.) σε 33 λεπτά αγώνα. Από κοντά οι Λαμπρόπουλος (12 π., 2 τριπ.) και ο Γκιουζέλης ( 11 π., 2 τριπ.). Άποντος και άφαντος ο Λεϊμάνις που ήταν σε κακή βραδιά με μηδέν πόντους σε 24 λεπτά συμμετοχής.

 

Το έκρινε ο Χατζησάββας

Ο Χατζησάββας από τους σκόρερς του 6ου Ομίλου με δικό του γκολ έκρινε το παιχνίδι Διαγόρα-Πανηλειακού (1-0) στη Ρόδο. Ένα ημίχρονο κράτησαν οι «ερυθρόλευκοι» που είχαν τα προβλήματά τους και υπέκυψαν, αφού δεν μπόρεσαν να δουν δίχτυα, καθώς έλειψε ο πλέι-μέικερ της ομάδας, Σταθάτος.

*Ο κόουτς Διγκόζης έκανε και τις αλλαγές του, ενώ πέραν των Π. Τσίγκρηλα, Μπάλλα, Χατζηστάμου είχε στον πάγκο και τους Σακελλαρίου, Α. Αρβανίτη, Λούσκο και Πλαστουργό.

*Σωστή η διαιτησία του Ευθυμίου (Αθήνας) που έδειξε κίτρινες στους Μπουρλάκη, Αντωνίου, Μπαρμπαρούση, Δ. Τσίγκρηλα.

 

Εκτελεστής ο Γούρμος

Ούτε τον πόντο της ισοπαλίας δεν μπόρεσε να πάρει η Νίκη στη Βάρδα. Έχασε 1-0 από τον Παμβουπρασιακό, που είχε σκόρερ τον έμπειρο Ανδρέα Γούρμο, ο οποίος σκόραρε για έβδομη φορά φέτος και είναι ο πρώτος σκόρερ της «Μπάρτσα». Βέβαια, η μεγάλη ευκαιρία της χάθηκε στο 90΄ με τον Βατσή, ενώ στο 81΄  οι Τραγαναίοι  είχαν ζητήσει  πέναλτι, αλλά ο μαθητευόμενος ρέφερι από την Αιτωλοακαρνανία δεν ενέδωσε. Έδειξε πάντως δεύτερη κίτρινη στο Σωτηρόπουλο στο 90΄ τόσο, που την επιζήτησε. Γεμάτο το «Γρ. Καλάκος» με πολλούς φίλους της Νίκης που έφυγαν απογοητευμένοι.

 

Απορία

Πέντε γκολ πέτυχαν οι Ριολίτες απέναντι στην πιτσιρικαρία του Αστέρα. Πέντε γκολ και δεν ντρέπονται! Δηλαδή, αν σταματούσαν στα τρία τι θα γινόταν;

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Όπως ακριβώς τα είχαμε γράψει την Παρασκευή. Τυχεροί μόνον οι Κρεστεναίοι και οι Σαβαλαίοι που πήραν το τρίποντο άκοπα μαζί με ανάσες! Γιατί, όπως είδαμε, τελείωσαν τα ψέματα, αμέσως μετά τη λήξη απέλυσε το Σταύρο Μεντή, ώστε να αλλάξει κάτι τις στην ομάδα!

*Εμείς πάντως το γράψαμε πως ο Αστέρας πάει ελλιπής στη Ζαχάρω, αλλά δυνατός! Και το απέδειξε.

*Τα δύο ντέρμπι παραμονής έληξαν ισόπαλα, σε Γαστούνη και Σκουροχώρι. Σημείωσα ακόμη, πως και σε αυτή την αγωνιστική θα έρθουν δύο διπλά. Το ένα έφερε ο Ενιπέας, το άλλο ο Αλφειός.

 

Δύο κόκκινες στο Σκουροχώρι

Ισοπαλία στο Σκουροχώρι, ανάμεσα στον Λευκό Αστέρα και το Κουρτέσι. Αφού οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να κάνουν το 2-0, ο ΑΠΟΚ έβαλε αυτός δύο γκολ κι αν δεν ήταν ο γκολκίπερ Βυθούλκας θα έχανε κιόλας. Στη λήξη πλακώθηκαν στο ξύλο και είχαμε νεύρα και δύο κόκκινες!

 

Μπήκε τετράδα η Δόξα!

Χρειάστηκε να φτάσουμε στην 24η αγωνιστική και η μελανόλευκη ομάδα της Δόξας έκανε το άλμα και μπήκε στην τετράδα των πλέι-οφ, νικώντας 3-1 την Ολυμπιάδα Γουμέρου. Μπήκε στη θέση του Ολυμπιακού Ζαχάρως, ο οποίος έχασε τ’ αυγά και τα πασχάλια στο… σπίτι του από τον Αλφειό!

*Έχουμε την αίσθηση πως τώρα η Δόξα πολύ δύσκολα θα βγει από την τετράδα στην οποία με τόσο κόπο μπήκε. Ο ικανός σκόρερ Διαμαντής Παναγόπουλος πέτυχε να σκοράρει δις, φτάνοντας έτσι τα 11 γκολ ως τώρα!

 

Προφητική δήλωση Λιαμπότη

Την Τσικνοπέμπτη συναντήθηκα τυχαία με το νεαρό παίκτη του Αλφειού, Λιαμπότη, ο οποίος μόλις το Γενάρη ήρθε στην ομάδα του Επιταλίου από τον Α.Ο. Ξενοφών. Μιλήσαμε για λίγο για την ατυχία του Αλφειού και τον ρώτησα για το σαββατιάτικο παιχνίδι στη Ζαχάρω. Μου είπε με διαβεβαίωση κιόλας «θα κερδίσουμε». Τον θυμήθηκα το Σάββατο το σούρουπο, μετά τη λήξη του αγώνα (0-2) υπέρ της ομάδας του Επιταλίου.

 

Κόλαση του πυρός

Δηλαδή εκεί στη Ζαχάρω που έπαιξαν ο Ολυμπιακός με τον Αλφειό πρέπει να έγινε κόλαση του πυρός. Δύο κόκκινες, πέναλτι, εκτέλεση από τον γκολκίπερ της έσχατης των ποινών, κάτω από τα δοκάρια αντί Τσάμπρα, ο Άλλα. Κόλαση του πυρός. Θυμίζω πως το ντέρμπι της Επαρχίας Ολυμπίας είχε λήξει 1-1 στον πρώτο γύρο!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος