FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Η καλύτερη δυνατή επιλογή ο Καραγιάννης

Ημερομηνία: 31-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Την καλύτερη δυνατή επιλογή έκαναν οι άνθρωποι του Κοροίβου για την ομάδα. Συμφώνησαν κι έκλεισαν τον κόουτς Καραγιάννη, ο οποίος έχει φοβερά καλό βιογραφικό και πέρσι διέπρεψε με την ομάδα της Καστοριάς. Έτσι, από το ερχόμενο Σάββατο ξεκινάει ένας νέος κύκλος για τους «μπλε» με στόχο να βρεθούν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας.

 

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι

Ο Πανηλειακός μετά την ισοπαλία στη Ζαχάρω έπιασε τους 9 βαθμούς και την ερχόμενη Κυριακή θα αντιμετωπίσει εδώ την Ένωση Ερμιονίδας, η οποία  έχει 10 βαθμούς (3 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες). Είναι μια καλούτσικη ομάδα, την οποία προπονεί ο Νόλης.

Η συνάντηση του Πανηλειακού με την Ερμιονίδα είναι πολύ κρίσιμη από βαθμολογική άποψη, γιατί οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ανάγκη βαθμών, ώστε να κρατηθούν ψηλά στη βαθμολογία, γιατί η συνέχεια είναι δύσκολη. Η ομάδα παρά τη σημαντική απουσία του Δαλαβούρα, έδειξε στη Ζαχάρω στο β΄ μέρος ότι έχει δυνατότητες να παλέψει τα παιχνίδια. Παρά δε το χαμένο πέναλτι, βρήκε τις δυνάμεις και το κουράγιο να ισοφαρίσει ένα παιχνίδι που φάνταζε πολύ δύσκολο να γυρίσει.

 

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Ένα διπλό, καμία ισοπαλία και απ’ άκρον σ’ άκρον επικράτηση των γηπεδούχων ήταν τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής της Α΄ τοπικής. Πέντε ομάδες έμειναν στο μηδέν, ενώ το σκορ της αγωνιστικής σημειώθηκε στο γήπεδο των Θινών (Ηλειακός 6-1). Ένα σκορ απρόσμενο από όποια όψη κι αν το δεις.

 

*Είχαμε μανουριάσματα στην Αμαλιάδα και ο ρέφερι Γκατζόπουλος μοίρασε κάρτες, ακόμα και κόκκινη σε παράγοντα-παγκίτη του Αστέρα. Είχαμε δύο κόκκινες στα Σαβάλια (Γεωργίου, Γκρίλλας). Είχαμε φωνές-διαμαρτυρίες στο Κουρτέσι για το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων και στο Επιτάλιο για το δοθέν πέναλτι στον Αλφειό. Είχαμε χαμένο πέναλτι από το Μούτσο στα Σαβάλια. Το απέκρουσε ο επανεμφανισθείς Κόλλιας! Φωνές είχαμε από τον Πέλοπα για το ακυρωμένο γκολ του Μπαχούρου. Γράψαμε πολλά εν ολίγοις. Πιο κάτω ακολουθούν ορισμένα χαρακτηριστικά στατιστικά.

 

 

Μια ματιά… στατιστικά

Είναι απαραίτητα τα στατιστικά, γιατί βοηθούν, ώστε να παρακολουθούμε την πορεία των ομάδων του άγριου κόσμου της Α΄ τοπικής. Η Προο δεν έχει πάρει ακόμη πόντο. Ήδη είχαμε εξελίξεις με αποχώρηση δύο παικτών. Η επόμενη αγωνιστική θα είναι σημαντική για την ομάδα της Παλαιάς. Πρώτη νίκη για το Κουρτέσι που δίνει με το Βαγγελάκο το δικό του αγώνα παραμονής. Πρώτη νίκη για τον Ηλειακό Βαρθολομιού.

 

*Πρώτη ήττα για την Ολυμπιάδα Γουμέρου. Τρίτη συνεχόμενη ήττα για το Πελόπιο, που επέφερε κάποιες γκρίνιες ανάμεσα στους παίκτες. Πρώτη ήττα και για τον Α.Ο. Ξενοφών. Πρώτη νίκη και για το Τραγανό, έπειτα από τέσσερις άγονες αγωνιστικές.

 

 

Πρόσωπο ο Παπαβασιλείου

Τον Καράμπελα τον γνωρίζουν όλοι. Πέτυχε δύο γκολ στην Αμαλιάδα και οδήγησε τον Αίαντα σε μεγάλη νίκη επί του Αστέρα έπειτα από 38 ολόκληρα χρόνια. Τον Παπαβασιλείου όμως ελάχιστοι τον γνωρίζουν. Είναι ο 17χρονος σκόρερ της Νίκης Τραγανού επί της Προοδευτικής. Πέρυσι, ο νεαρός είχε δοθεί δανεικός στη Δάφνη, για να πάρει παιχνίδια και φέτος επέστρεψε στη Νίκη. Ο Θοδωρής Λούρμπας προχθές του έδωσε φανέλα βασικού κι ο νεαρός τον δικαίωσε, αφού πέτυχε δύο γκολ, με τα οποία η Νίκη πήρε το πρώτο φετινό τρίποντο.

 

 

Ούτε εκατό

Μειωμένο εισιτήριο είχε βάλει η Διοίκηση του Παμβουπρασιακού (στα 5 ευρώ) αλλά ο πάλι ο κόσμος της λαοφιλούς ομάδας απείχε. Ούτε εκατό φίλαθλοι δεν βρέθηκαν στο γήπεδο. Αλήθεια, τι ακριβώς συμβαίνει;

 

 

Είκοσι τέσσερα γκολ

Αυτή τη φορά δεν έβρεξε γκολ στην Α2. Όμως και πάλι τα γκολ ήταν πολλά. Είκοσι τέσσερα σε 7 αγώνες είναι πολλά. Πρωτοπόρος ο Ερμής Πλατάνου, πάει πλέον για άνοδο, πέρασε με 4-2 από την Πηνεία σε έναν αγώνα παρωδία, για τον οποίο σχολιάσαμε και χθες.

 

 

Πραγματική θύελλα!

Ήταν πραγματική θύελλα η ομάδα του Γιάννη Γκότση το περασμένο Σάββατο στη Σπιάντζα. Διέλυσε 6-0 τους Λέοντες Αμαλιάδας, οι οποίοι παρουσιάστηκαν αγνώριστοι και κατώτεροι πάσης προσδοκίας. Έτσι, οι γηπεδούχοι, που σημειωτέον είχαν ελλείψεις (Φώτης, Νεοφώτιστος, Παργινός, Κότσι), βρήκαν την ευκαιρία και πέτυχαν συντριπτική νίκη με 6-0 (3-0  το ημίχρονο). Τα γκολ Κλάδης στο 20΄ (πεν.) και 33΄, Βαγγόπουλος 36΄ και 75΄, Τσιγγούνης 49΄ και Προκόπης στο 86΄.

*Σημειωτέον ότι στο 70΄ είδε κόκκινη ο τερματοφύλακας των Λεόντων, Μαχαίρας, επειδή ανέτρεψε αντίπαλο ευρισκόμενο σε προφανή θέση για γκολ. Διαιτήτευσε ο Β. Αποστολόπουλος, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, να και οι Λέοντες εξέφρασαν κάποια παράπονα.

 

 

Πρώτη νίκη η Σαλμώνη

Πέρασαν πέντε αγωνιστικές για να πάρει τους πρώτους πόντους η Πρόοδος Σαλμώνης. Το κατάφερε το Σάββατο στο γήπεδο Στρέφη, όπου υπέταξε τον Ατρόμητο Βαρβάσαινας 1-0. Το μοναδικό γκολ που έκρινε το παιχνίδι πέτυχε με φάουλ ο Κώστας Ευθυμίου, ενώ στις αρχές του αγώνα οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι με το Μένιο, που το χτύπησε δύο φορές, γιατί έτσι αποφάσισε ο  βοηθός Αναστασόπουλος και σίγουρα λανθασμένα. Πάντως ο τερματοφύλακας της Προόδου απέκρουσε και τις δύο φορές!

 

*Αυτή τη φορά η ομάδα του Δημήτρη Γεωργόπουλου είχε λιγότερες απουσίες. Παρουσίασε 11άδα και 3 παγκίτες, ενώ απουσίασαν οι Γιάννης Ευθυμίου, Δ. Μπιλάι, Μπούσι, Μουλάι και ο Παναγόπουλος, του οποίου ξέχασαν οι υπεύθυνοι την κάρτα υγείας. Έλεος!

 

 

Το Σκουροχώρι και η Βρίνα

Σπουδαία ισοπαλία απέσπασε στο γήπεδο Μυρσίνης ο Λ. Αστέρας Σκουροχωρίου από τον τυπικά γηπεδούχο Ηλειακό Λεχαινών. Ο Κράγκαρης έδωσε προβάδισμα στον Ηλειακό, αλλά ο Νικολόπουλος ισοφάρισε για το Σκουροχώρι.

*Σπουδαία νίκη έγραψε ο Κεραυνός Βρίνας, που βρήκε τον εαυτό του, έστω και κάπως αργά, στην Ανδραβίδα κόντρα στη Δάφνη με 2-1. Για τους νικητές σκόραραν οι Κουής, Τζίβας.

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος