FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Είναι η ώρα της Ζαχάρως

Ημερομηνία: 08-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Με το πεπρωμένο του είναι αντιμέτωπος ο ιστορικός Ολυμπιακός Ζαχάρως. Σπάνια η περίπτωσή του. Ως τριταθλητής καλείται να αποφασίσει αν θα κάνει το άλμα προς τη Γ΄ Εθνική! Ήρθαν έτσι τα πράγματα, ώστε ο πρωταθλητής Ηλείας, Α.Ο. Ξενοφών, να ζυγίσει τα πράγματα και να πει «όχι» στην άνοδο. Στη συνέχεια ο δευτεραθλητής Ενιπέας δεν υπάρχει για το ηλειακό ποδόσφαιρο. Έτσι ήρθε η σειρά του εκπροσώπου της Ζαχάρως. Η Διοργανώτρια ΕΠΟ δίνει την ευκαιρία αυτή με μια ακατανόητη απόφασή της… Τέλος πάντων ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να δηλώσει συμμετοχή και να ξεφύγει από τη μιζέρια του τοπικού πρωταθλήματος.

*Η ομάδα της Ζαχάρως έχει μετάσχει στην πάλαι Δ΄ Εθνική στις αρχές της δεκαετίας του 2000, έχει πρόεδρο που είναι φιλόδοξος, καλούς παράγοντες, αλλά η συμμετοχή ή όχι θα έβγαινε χθες μέσα από ευρεία σύσκεψη…

 

Χωρίς κινήσεις

Ο καιρός περνάει και ορισμένες ομάδες της Α΄ τοπικής δεν έχουν κάνει οργανωτική κίνηση ενόψει της νέας περιόδου. Λόγου χάρη στον Ενιπέα δεν κινείται… φύλλο. Ούτε θα κινηθεί, γιατί ο Λαμπαδάριος τα… παράτησε. Τώρα, αν βρεθούν κάποιοι από το χωριό να κατεβάσουν την ομάδα τους, αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

*Το Κουρτέσι άργησε, αλλά έφτιαξε Δ.Σ., ψάχνει για προπονητή και θα προχωρήσει. Τα Μακρίσια εξάλλου στη μετά Βρέτταρο εποχή, πήρε προπονητή (Μπατζάκας) αλλά δεν έχει ανακοινώσει συμβούλιο. Έχει πρόβλημα, γιατί έχασε τους λεγόμενους μονοχρονίτες ποδοσφαιριστές και είναι άγνωστο τι θα γίνει. Λέτε να συνεργαστεί με την Αναγέννηση; Ίδωμεν. Πάντως κυκλοφόρησαν φήμες ότι μπορεί να μη δηλώσει συμμετοχή στην Α΄ τοπική!

 

Το πανηγύρι του Αλφειού

Ετοιμάζει το πανηγύρι του ο Αλφειός. Φέρνει φίρμες του δημοτικού και λαϊκού τραγουδιού (Καψάλης, Γρίβα). Εξασφαλισμένη η κοσμοσυρροή για τις βεντέτες. Γουρνοπούλες θα υπάρχουν και παγωμένη μπύρα. Καλή επιτυχία στα παιδιά (Ανδρέας Γκιόκας ο πρόεδρος) ώστε να ενισχυθεί ο Αλφειός.

 

Δεύτερος ο Καστανάς

Λίγα πράγματα πέτυχε ο ηλειακός στίβος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πρόσφατα στην Πάτρα. Σε χαμηλές πτήσεις οι Ηλείοι αθλητές και αθλήτριες, παρά τις προσδοκίες. Καλύτερος απ’ όλους ο Αμαλιαδίτης νεαρός, Αλέξανδρος Καστανάς, ο οποίος ήρθε δεύτερος στο Πανελλήνιο συνθέτων της Θεσσαλονίκης. Ο παίδας αθλητής του Κοροίβου, που προπονεί ο Νίκος Καστανάς, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και με 5.487 βαθμούς ήρθε 2ος πίσω από τον Παρασκευά του Α.Ο. Ηφαίστια.

*Στην Πάτρα είχαμε μέτριες αποδόσεις τόσο από την Τσουκαλά (ακοντισμός) όσο και από τον Αργυρόπουλο (μήκος). Το μέλλον ωστόσο είναι δικό τους!

 

Και δεύτερος Τσάμης

Υπάρχει και δεύτερος Τσάμης στο μπάσκετ της Ελλάδας, με καταγωγή από την Ηλεία. Ο πρώτος είναι ο εκ Σμίλα έλκων την καταγωγή, Αχαγιώτης, με πολλά προσόντα γκαρντ που έχει αγωνιστεί στην Α΄ Εθνική και πέρυσι αγωνίστηκε Γ΄ Εθνική με τη ομάδα της Αχαγιάς ’82, ενώ για φέτος φαίνεται να κλείνει στον Απόλλωνα της Α2.

*Ο έτερος είναι ο Παναγιώτης Τσάμης του Γεωργίου, εξ Ανεμοχωρίου, παίκτης της ΧΑΝΘ Θεσσαλονίκης, που υπέγραψε στον Ολυμπιακό πρόσφατα και τον είδαμε με την Εθνική Εφήβων.

 

Εξεπλάγησαν

Εξεπλάγησαν αρκετοί που γράψαμε, πως ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας στο πόδι του Μάνθου θα είναι ο Πάνος Σταθόπουλος. Φαίνεται, πως περίμεναν κάτι άλλο. Κι όμως αυτή είναι η φήμη που έχει κυκλοφορήσει από επίσημα ή ανεπίσημα χείλη. Είναι όμως σαφές πως η παρούσα Διοίκηση (δηλαδή το ισχυρό δίδυμο) δεν πάει ούτε το Ρουμπάνη, ούτε το Γιαννακόπουλο, οι οποίοι είναι οι μόνοι που έχουν τα προσόντα που ζητάει ο κανονισμός διαιτησίας. Αυτά τα προσόντα τα έχει και ο Σταθόπουλος ενώ ακούγεται πως δεν τα έχει ο Κυριακάκης. Υπάρχει και ο σεμνός και άξιος Βασιλάκης, αλλά είναι χαμηλών τόνων. Σε λίγο πάντως θα αποφασίσουν και θα δούμε.

 

Τσάκαλης, Ρηγόπουλος

Πουθενά δεν αναφέρθηκε η επιλογή-πρόταση της ΕΠΣΗ (Επιτροπή Διαιτησίας) για τους δύο διαιτητές, οι οποίοι θα μετάσχουν στην προεπιλογή διαιτητών για το λεγόμενο προχωρημένο στάδιο δεξιοτήτων. Είναι οι Βασίλης Τσάκαλης, Γρηγόρης Ρηγόπουλος. Αυτοί μόνον οι δύο θα μετάσχουν στο σεμινάριο της ΚΕΔ/ΕΠΟ στις 21-22 Αυγούστου. Μόνον δύο; Αλλά θα επανέλθουμε.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος