FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Διακοπή της Γ΄ Εθνικής λόγω εορτών

Ημερομηνία: 19-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η 12η αγωνιστική της περασμένης Κυριακής ήταν και η τελευταία του έτους. Στις 6 Γενάρη του νέου έτους θα γίνει η τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, με το Διαγόρα Ρόδου να έχει ρεπό. Έτσι, ο Ιάλυσος, λογικά θα καθαρίσει και τον Αστέρα Αμαλιάδας και θα κλείσει το γύρο με έξι βαθμούς διαφορά από το συντοπίτη του! Αυτή η διαφορά είναι μεγάλη, αλλά και ανατρέψιμη. Τα ματάκια μας ως εδώ είδαν πολλά στον όμιλο… Το σίγουρο είναι πως οι ομάδες της Ρόδου έχουν πάρει διαφορά, με τον Παλληνιακό και τον Παμβουπρασιακό να ακολουθούν.

*Η Νίκη Τραγανού είναι οριακά κάτω από τη γραμμή υποβιβασμού, ενώ η διαφορά με Αχαρναϊκό, Διαγόρα Βρ.  και Θύελλα Ραφήνας είναι οριακή. Πιο πάνω από τους τρεις ο Πανηλειακός που έχει χάσει (ελέω διαιτησίας) τουλάχιστον 6 βαθμούς, όπως γράψαμε στις στήλες του ρεπορτάζ και χθες.

 

Εκτός τόπου

Εκτός τόπου και χρόνου ήταν το ρεπορτάζ που δημοσίευσε η αθηναϊκή εφημερίδα «Φως» για τον αγώνα Πανηλειακού-Ιάλυσου. Ακόμη και ο τίτλος «Άλωσε τον Πύργο ο Ιάλυσος» παρασάγγας απέχει από αυτά που έγιναν στο «Χ. Βιλαέτης» το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής. Μάλιστα, υπήρχε και φωτό και λάθη στην περιγραφή του αγώνα.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Η 13η αγωνιστική αποδείχτηκε γρουσούζικη για ορισμένες ομάδες. Την περασμένη Παρασκευή το είχαμε επισημάνει κι αποδείχτηκε. Το διπλό του Αλφειού στα Σαβάλια, αλλά και η ισοπαλία του Ηλειακού στην Κρέστενα ήταν δύο αποτελέσματα εκπλήξεις, τα οποία δείχνουν πως και στη συνέχεια θα έχουμε έντονο συναγωνισμό, αν και η τετράδα φαίνεται κλεισμένη!

*Αφήστε που παρ’ ολίγον στο Λαντζόι να έχουμε μια μεγάλη έκπληξη, η οποία την ύστατη στιγμή αποφεύχθηκε!

*Είχαμε ακόμη επισημάνει, πως δύσκολα θα έσπαζε ο άσος, εκτός από τα γήπεδα Καραλέτσι και Γουμέρου. Κι όντως εκεί είχαμε πανηγυρική επαλήθευση. Η Α.Ε. Πηνείας έφερε 1-1, αφήνοντας τον Αίαντα στην αγωνία, ενώ η Ολυμπιάδα Γουμέρου πέτυχε τη μεγαλύτερη φετινή της νίκη επί της Προοδευτικής.

 

Οι τέσσερις πρώτοι

Δεν έμειναν αλώβητοι οι τέσσερις πρώτοι. Έτσι έσπασαν οι έδρες των Σαβαλίων και της Κρέστενας και ήδη άλλαξε η σειρά των ομάδων. Τώρα πρώτος είναι ο Ενιπέας, ενώ ο Ολυμπιακός Ζαχάρως πλησίασε ακόμη περισσότερο. Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον  καθώς την ερχόμενη αγωνιστική υπάρχει το ντέρμπι Ξενοφών-Σαβάλια, αλλά και Λεχαινά-Ενιπέας.

 

Η νίκη του Αλφειού

Με το Θεοδωρακόπουλο κάτω από τα δοκάρια και τους Αβραμόπουλο, Δαβουρλή, Νικολόπουλο (οι δύο τελευταίοι εξαρχής) και τον Πεσκελίδη στο τελευταίο τέταρτο, ο Αλφειός πέτυχε την πιο μεγάλη φετινή του νίκη στα Σαβάλια. Μετά τη συντριβή της προηγούμενης αγωνιστικής ουδείς ανέμενε αυτό το αποτέλεσμα και ιδίως οι γηπεδούχοι που αιφνιδιάστηκαν πλήρως.

*Ο Αλφειός ήταν πιο δυνατός κι αποφασιστικός. Είχε ιδιαίτερα διακριθέντες τους Θεοδωρακόπουλο, Κακολύρη, Αβραμόπουλο και Νικολόπουλο. Το μοναδικό γκολ που έκρινε το παιχνίδι πέτυχε ένας αμυντικός, ο Πρίφτης, που συνήθως στα στημένα προωθείται. Ήταν το δεύτερο φετινό του γκολ.

*Για την ομάδα του Επιταλίου που έχει πλέον στον πάγκο το Λύσανδρο Τζαβάρα ήταν η πέμπτη φετινή νίκη και η τρίτη εκτός έδρας!

 

Οι απώλειες των Σαβαλίων

Ο Ολυμπιακός Σαβαλίων αποτελεί την έκπληξη της Α΄ τοπικής. Θα το εξηγήσουμε. Χωρίς βαρύγδουπες μεταγραφές. Ενισχύθηκε αρχικά μόνο με το Μπούτσι και τέλος Οκτώβρη με το νεαρό Αθανασούλη (δανεικό από Αστέρα). Κάνει μεγάλη πορεία. Με απώλειες μόνο στην έδρα του, να φτάνουν τους δέκα βαθμούς! Πράγματι στα Σαβάλια έχει χάσει από Αίαντα και Αλφειό και έχει φέρει ισοπαλίες με Δόξα και Προοδευτική! Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πώς γίνεται αυτό. Μαζί με τον Ενιπέα έχει την καλύτερη άμυνα.

 

Προβληματικές διαιτησίες

Όπως κάθε αγωνιστική έτσι και στην παρούσα υπήρξαν προβληματικές διαιτησίες. Κι όταν λέμε προβληματικές εννοούμε στο σύνολό της (διαιτητές- βοηθοί). Υπάρχουν φωνές και από τη Ζαχάρω και από τα Σαβάλια και από το Λαντζόι. Δεν αναφέρουμε εδώ ποιος ή ποιοι αδικήθηκαν. Υπάρχουν όργανα (παρατηρητές διαιτησίας) υπεύθυνα να εκτιμήσουν τα προβλήματα. Εμείς έχουμε το ρεπορτάζ από το οποίο βγαίνουν τα παράπονα, τα λάθη και οι παραλείψεις. Κάποιες ομάδες ευνοήθηκαν, κάποιες αδικήθηκαν. Επειδή όμως η ενημέρωση των εφημερίδων είναι δύσκολη, δεν μπορούμε να μπούμε σε λεπτομέρειες.

*Στη δευτεριάτικη και τελευταία επιμορφωτική συγκέντρωση των διαιτητών ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Μάνθος προσπάθησε να κάνει το άσπρο-μαύρο. Αναφέρθηκε στη διαιτησία ενός αγώνα προ καιρού (Δόξα-Θύελλα) και έκανε κριτική δύο-τριών επίμαχων φάσεων, δικαιολογώντας το διαιτητή, βγάζοντας ηλιθίους αξιωματούχους του αγώνα. Η προσπάθειά του έπεσε στο κενό. Το καίριο ερώτημα είναι, γιατί έκτοτε ο εν λόγω ρέφερι δεν ορίστηκε ξανά στην Α΄ τοπική;

 

Σήμερα έχει Κύπελλο παιδιά;

Αν δεν υπάρξουν τίποτε αλλαγές της ύστατης στιγμής σήμερα έχει Κύπελλο Ηλείας με πέντε ματς. Ξεχωρίζει το ηλειακό ντέρμπι της Αμαλιάδας ανάμεσα στον Αστέρα και τον Πανηλειακό. Ακόμη, μεγάλης σημασίας είναι το παιχνίδι Ηλειακού Λεχαινών-Παμβουπρασιακού, ενώ υπάρχουν και τρία λίαν σημαντικά και ενδιαφέροντα παιχνίδια: Για παράδειγμα ο πρωτοπόρος της Α΄ τοπικής, Ενιπέας, θα παίξει στο Λαντζόι με τον πρωτοπόρο της Α2, Ηλειακό Βαρθολομιού. Ακόμη σημαντικά τα παιχνίδια Αίας-Ζαχάρω και Αετός Κέντρου-Σαβάλια. Σήμερα το βράδυ θα μάθουμε τα καλά νέα και «ουαί τοις ηττημένοις!».

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος